یک‌شنبه 4 آذر 1403

تمامی آئین نامه‌های تکلیفی بودجه از سوی دولت نهایی شده است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تمامی آئین نامه‌های تکلیفی بودجه از سوی دولت نهایی شده است

سخنگوی دولت گفت: تقریباً تمامی آئین نامه‌های تکلیفی بودجه از سوی دولت نهایی شده است و چند آئین نامه مانده که باید در مورد آنها تعیین تکلیف نهایی صورت گیرد.

سخنگوی دولت گفت: تقریباً تمامی آئین نامه‌های تکلیفی بودجه از سوی دولت نهایی شده است و چند آئین نامه مانده که باید در مورد آنها تعیین تکلیف نهایی صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه) هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در آستانه روز هوای پاک قرار داریم و طبق معمول رئیس جمهور مطابق با قانون هوا پاک تاکید ویژه ای به دستگاه‌های مسئول داشت که علی رغم اینکه این موضوع، موضوع بلندمدتی است و باید ساختارهای لازم بازنگاه جدی تری شود ولی از کارهای کوتاه مدت هم نباید غافل شد تا با سرعت هر چه بیشتری شاهد بهبود آلودگی کلانشهرها باشیم.

وی افزود: از جمله نگاه‌های بلندمدت‌تری که دولت در این زمینه و بنا بر پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی دارد آغاز یک نهضت و پویش مردمی کاشت نهال است که البته در صدد هستیم با نگاه به جوانب مختلف مساله، این پویش بتواند پیش رود و به حرکت بیفتد که کمک‌کار بلندمدت در این زمینه و زمینه‌های دیگری باشد. رئیس جمهور امروز در جلسه هیئت دولت تاکید ویژه ای بر این موضوع داشت.

سخنگوی دولت ادامه داد: همچنین رئیس جمهور تشکر ویژه ای از خیرین مدرسه ساز در استان‌های مختلف داشت و بر ضرورت الگوگیری از همین مسیر در سایر حوزه‌های عمومی و اجتماعی که نیازمند حضور عمومی مردم است تاکید داشت.

بهادری جهرمی همچنین به مصوبات هیئت دولت اشاره کرد و گفت: بنا بر پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور دولت با اختصاص اعتبارات و تسهیلات بانکی به منظور اجرای عملیات پایدارسازی مخاطرات زمین برای جلوگیری از لغزش و یا آثار مخرب در لغزش‌ها و زلزله‌ها در استان چهارمحل و بختیاری موافقت کرد که اعتباراتی به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه و مقاوم سازی و پایدارسازی در این استان هزینه شود.

وی افزود: پیش از این هیئت دولت مصوبه‌ای را به منظور تعیین کمک هزینه پرداختی به مجموعه سازمان بهزیستی و مراکز غیردولتی تحت نظارت این سازمان بابت خدمات به معلولان و افراد دارای آسیب‌های نخاعی داشت که بخشی از این مصوبه مورد ایراد هیئت تطبیق مصوبات مجلس واقع شده بود که دولت اصلاحی را در این مصوبه انجام داد. امید است با همراهی مجلس و هیئت تطبیق بتوان کمک موثرتری به معلولان در این زمینه داشت.

سخنگوی دولت ادامه داد: در خصوص فعالیت ناشران، کتابفروشان و مراکز پخش کتاب هم با توجه به تکلیف قانونی که مطابق با ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه متوجه مجلس شده بود، پیش از این دولت مصوبه‌ای را به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسانده بود که یکی از مواد مهم این مصوبه هم مورد ایراد هیئت تطبیق مصوبات مجلس مواجه شده بود.

وی اضافه کرد: نگاه دولت این است که حمایت از این بخش یک امر ضروری بوده و جز اولویت‌ها هم در جهت افزایش میزان مطالعه و هم حمایت از حوزه چاپ و نشر و مطبوعات است؛ لذا بنا شد که هم بازنگاهی در شیوه تدوین آئین نامه صورت گیرد و هم از منظری که به نوعی درجلسه بحث می‌شد به نظر می‌رسید آئین نامه قبلی در چارچوب قانون تدوین شده و باید مذاکرات مجددی با هیئت تطبیق مجلس صورت گیرد؛ چه بسا از منظری که کارشناسان دولت به آن نگاه دارند بتوان حمایت از ناشران و کتابفروشان و مراکز پخش کتاب داشت که کمک به افزایش سرانه مطالعه نیز شود.

بهادری جهرمی در ادامه اظهار کرد: یکی از تکالیفی که قانون بودجه متوجه دولت کرده بود طبقه بندی بنگاه‌های اقتصادی در چارچوب سیاست‌های اصل 44 بود که تقریباً تمامی آئین نامه‌های تکلیفی بودجه در هیئت دولت به تصویب رسیده به اسثتنای دو سه مورد که هر کدام در کمیسیون‌ها و صحن دولت در رفت و برگشت و در حال بررسی کارشناسی بیشتر بوده اند که از جمله آنها همین آئین نامه مربوط به بنگاه‌های اقتصادی می‌شود.

وی افزود: امروز دولت با کلیات این آئین نامه موافقت کرد که امیدواریم با اصلاحات جزئی این آئین نامه نیز نهایی شود.

سخنگوی دولت گفت: بنابراین تقریباً تمامی آئین نامه‌های تکلیفی بودجه از سوی دولت نهایی شده است و چند آئین نامه مانده که باید در مورد آنها تعیین تکلیف نهایی صورت گیرد.

بهادری جهرمی در ادامه تصریح کرد: به منظور حمایت از کالای ایرانی و با هدف ارائه بسته‌های مختلف تضمین به منظور تسهیل دریافت تسهیلات بانکی و دریافت منابع مالی برای مجموعه‌های تولیدی، دولت آئین نامه‌ای را تصویب کرد که به مؤسسات یا صندوق‌های تضمین اجازه فعالیت در چارچوب مشخصی را اعطا می‌کند تا این مؤسسات بتوانند کمک کار بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی به ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط باشند تا به تأمین منابع مالی این مجموعه‌ها کمک کنند.

وی افزود: همچنین مطابق دستوری که پیش از این رئیس جمهور صادر کرده بود دو آئین نامه به منظور حمایت از نخبگان و نوابغ تدوین شده بود؛ که شامل یک آئین نامه به منظور حمایت از نوابغ و نخبگان ایرانی و یک آئین نامه دیگر هم به منظور حمایت از نوابغ و نخبگان مهاجر غیر ایرانی بود. کلیات این دو آئین نامه در هیئت دولت مورد موافقت قرار گرفت و جزئیات آن نیز به منظور حمایت بیشتر و مؤثرتر تکمیل خواهد شد تا از ظرفیت‌های این جامعه نخبگانی استفاده کنیم.

بهادری جهرمی در رابطه با ادعاهای فرح پهلوی درباره دزدی نکردن از اموال و جواهرات ایران در زمان فرارشان از کشور گفت: من این را به فال نیک می‌گیرم که بعد از 44 سال بعضی‌ها یادشان افتاده که باید نسبت به اقدامات و غارتگری‌های خود و این که اموالی که به غارت رفته یا نرفته، پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه محاکم صالح باید به این اموال به غارت رفته مردم ایران رسیدگی کنند، افزود: ما استقبال می‌کنیم که یک محکمه صالحی رسیدگی کند تا روشن شود چه میزان اموال به صورت حساب‌های بانکی، وجه نقد، جواهرات، املاک یا سایر اموال که متعلق به ملت بزرگ ایران است، توسط دیکتاتور فراری و خانواده‌هایشان غارت شده و این‌ها کجا هزینه می‌شود و آیا برای تجمعات غیر قانونی، آشوب آفرینی و یا تروریسم رسانه‌ای یا غیر رسانه‌ای هزینه می‌شود یا خیر.

سخنگوی دولت تصریح کرد: بعضی مطالب مثل جُک است و مردم وقتی این‌ها را می‌بینند خنده‌شان می‌گیرد که می‌گویند من با خودم پوتین بردم. خاطرات اطرافیان خود آن‌ها و بعضی اعترافات خودشان روشن است. خاطرات مجموعه‌های تشریفاتی کاخ‌هایی که بسته‌بندی اموال آن‌جا صورت گرفته نیز موجود است.

بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: مستندات و کتب متعدد تاریخی در این زمینه وجود دارد. حتی در ارزیابی‌های خیلی از کشورهای خارجی، تخمین زده شده که اعدادی مانند 35 یا 56 میلیارد دلار ارزش این اموال است و در برخی از نشریات به عنوان بزرگ‌ترین غارت‌گر از این‌ها یاد شده است.

وی در پایان اظهار کرد: خوب است که این ماجرا بهانه‌ای شود که یک بار بعضی‌ها به خودشان بیایند و پاسخگوی این غارت‌های گسترده‌ای که از مردم کردند، باشند و محکمه صالحی به این موضوع رسیدگی کند.