یک‌شنبه 30 دی 1403

تمام جنبه‌های هیات‌ها در مهرواره هوای نو به شکلی حرفه‌ای بررسی می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تمام جنبه‌های هیات‌ها در مهرواره هوای نو به شکلی حرفه‌ای بررسی می‌شود

تهران - ایرنا - دبیر مهرواره «هوای نو» گفت: این مهرواره دنبال پرداختن حرفه‌ای و متمرکز به تمام جنبه‌های هیئت است تا به صورت تخصصی به حوزه هیئت‌های مذهبی بپردازد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از سازمان تبلیغات اسلامی وحید ملتجی روز دوشنبه در نشست خبری مهرواره هوای نو گفت: در این مهرواره تلاش می‌کنیم با ارتقای افق نگاه هیئت‌ها و تشکل‌های دینی، فضای گسترده و عمیق‌تر نسبت به مسائل اجتماعی ایجاد شود. ما فرهنگ را مانند هوا و هیئت را مانند درخت می دانیم و هوای نو از ترکیب این دو تشکیل شده است و با توجه به اینکه هوای نو قرار است در استمرار به بلوغ برسد، این مهرواره شروع کار است و امید است در سال اول به بخشی از این هدف برسیم.

وی افزود: هوای نو اولین و بزرگترین مهرواره ای است که به طور خاص می‌خواهد به هیئت‌ها و تشکل‌های دینی بپردازد و تلاش دارد نگاه هیئت‌ها و رویکرد آنها را نسبت به عموم مردم و فعالیت‌های خودشان ارتقا دهد و با نشان دادن فعالیت‌های مؤثر هیئت‌ها به عموم مردم سبب بهتر دیده شدن هیئت‌ها در بین مردم و مسئولان شود.

ملتجی ادامه داد: دلیل برگزاری این مهرواره، رقابت و کسب جوایز نیست ولی برگزیدگانی از هیئت‌ها و فعالان هیئت خواهیم داشت که بر اساس شاخصه‌های تخصصی، انتخاب و مورد حمایت معنوی و مادی مهرواره قرار خواهند گرفت.

وی اضافه کرد: امسال سه بخش هیئت، کتاب و ستایشگران را در دستور کار خود قرار داده ایم که هرکدام محور و رشته هایی دارند که از سوی شورای برنامه ریزی مهرواره تعیین شده اند. هیئت داوران مهرواره هوای نو متشکل از افراد متخصص و خوشنام در هر بخش و رشته هستند که با تجزیه و تحلیل آثار شرکت کنندگان، برگزیدگان نهایی مهرواره را مشخص خواهند کرد.

هیات های مذهبی منشا اثرات اجتماعی فراوانی هستند حجت الاسلام مجید باباخانی مدیر تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: هیئت ها جلوه زیبا از توسل به اهل بیت (ع) هستند و این توسل و استفاده از جریان معرفتی عمیق یکی از پایه های اساسی پیروزی انقلاب اسلامی بوده است و در گام دوم انقلاب، موتور پیشران، هیات ها و تشکل های دینی می‌توانند باشند. مردم اگرچه با این فضاها مواجهه دارند اما هیئت در اذهان عمومی به دهه محرم خلاصه شده است درصورتی که فعالیت هیئت به این دهه ختم نمی شود و اینها منشا اثرات اجتماعی فراوان هستند.

وی افزود: این آثار را می‌توان در شیوع ویروس کرونا مشاهده کرد البته این به آن معنا نیست که هیات ها تنها در بحران ظهور و بروز داشته باشد بلکه در عرصه های فرهنگی و معنوی و اجتماعی می تواند ظهور و بروز داشته باشند و هوای نو می خواهد معیارهای هیات را در گام دوم انقلاب به جامعه نشان دهد.

باباخانی اضافه کرد: مهرواره هوای نو می خواهد معیارهای هیئت در گام دوم انقلاب اسلامی را در جامعه نشان دهد. بر این اساس سال گذشته همایشی با حضور هیئات مذهبی در صدا و سیما برگزار و اعلام شد که برای سال 1400، مهرواره ای برای پرداختن به هیئت ها و مجموعه هایی که توانسته اند به این معیار ها نزدیک شوند، برگزار می شود.

2 هزار هیات در مهرواره هوای نو ثبت نام کردند

رحیم آبفروش مدیر بخش هیئت و تشکل‌های دینی مهرواره هوای نو گفت: تاکنون بیش از دو هزار هیئت در وبگاه مهرواره ثبت نام کرده‌اند که 13 هزار و 780 رشته هیئت در سایت ثبت شده است و این موضوع گواه آن است که اقدام فراگیر در هیئت انجام شده است.

وی اظهار کرد: در بخش هیئت، 17 رشته متنوع داریم. ممکن است هیئتی در ارتباط گیری با نوجوانان موفق بوده و یا از جنبه های ارتباط با خانواده‌ها موفق باشد و این ها مورد توجه قرار گرفته و ممکن است یک هیئت در رشته‌های مختلف برگزیده شود. نمایشگاهی در اختتامیه مهرواره هوای نو به مدت سه روز برگزار می شود که در آن نمایشگاه، هیئت های برگزیده آثار خود را ارئه می دهند و عموم مردم در این نمایشگاه با هیئت‌ها آشنا می‌شوند.

توجه به مستندنگاری در مجموعه های دینی 

مهران عباسی مسئول بخش کتاب مهرواره هوای نو گفت: بخش کتاب در این مهرواره دو محور دارد؛ یکی از آن‌ها کتاب سال عاشوراست که در قالب دوسالانه از اوایل سال 1390 برگزار می شده و این بخش به مهرواره هوای نو اضافه شده و هفت رشته ذیل کتاب سال عاشورا داوری می شود که از جمله آن‌ها می توان به پژوهش، ادبیات داستانی، آثار هنری مکتوب و کودک و نوجوان اشاره کرد.

وی افزود: این بخش در ادوار گذشته تا 18 رشته پیش رفته است و در حال حاضر کتاب‌های سال 98 و 99 داوری می شوند. بخش دیگر نیز کتاب سال هیئت است که مجموعه های دینی را به سمت مستندنگاری سوق می دهد. محتواهایی در فرم‌های مختلف از هیئت های مذهبی تولید شده است که از جمله آن‌ها می توان به ویژه نامه‌ها و سایت‌های مختلف اشاره کرد ولی خود هیئات هیچ‌وقت به این سمت حرکت نکرده اند که این موارد را بتوان برشمرد.

عباسی افزود: باید همان‌طور که در موضوع انقلاب و دفاع مقدس، فراوانی روایت داریم و منجر به تولید مکتوبات و آثار رسانه ای شده است، این خرده فرهنگ‌ها و روایت ها در حوزه فرهنگ نیز وجود دارد و سابقه آن از کتاب‌های انقلابی نیز بیشتر است و مهرواره به این سمت حرکت می‌کند که تقویت کننده این فضا باشد و تولیدات آثار به سمت و سوی جدید حرکت کند.

مسئول بخش کتاب مهرواره هوای نو گفت: محتوای کاربردی هیئت، مستندنگاری و متون آموزشی و پژوهشی سرفصل‌های کتاب هیئت هستند. در مورد بحث آموزش به بهانه مهرواره هوای نو، نقطه آغاز برگزاری کارگاه‌های تاریخ شفاهی برای هیئات است که متولیان مجموعه‌های دینی و فرهنگی در قالب شرکت در همایش‌ها راه تولید محتوا را پیدا کنند.

به گزارش ایرنا اولین دوره مهرواره هوای نو در سه بخش ستایشگری، کتاب عاشورا و هیأت‌ها و تشکل‌های دینی برگزار می‌شود. قرار است در هر بخش، هیأت‌ها و تشکل‌های دینی که فعال‌تر بودند و خدمات بهتری ارائه کنند، در نظام مشخص و مدونی که توسط شورای برنامه‌ریزی هر بخش و هیأت داوران تعیین می‌شود، انتخاب و به عموم مردم ارائه شود.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز 22 آذر در دیدار با عوامل برگزاری مهرواره هوای نو گفت: سنت هیئات مذهبی، گنج بی‌پایان ماست و هرچقدر با شیوه‌های مختلف معرفی شود، باز هم جا دارد. کدام سیستم را سراغ دارید که با عمق جان مردم ارتباط داشته باشد؟ یکی از نقاط ممیزه حاکمیت دینی همین است و متاسفانه گاهی به‌عنوان کارهای اداری به این موضوع نگاه می‌کنیم که چیزی از آن حاصل نمی‌شود. در دنیایی که شرایط پیچیده است و فرزندانمان در معرض تهدید هستند باید پرچم حسینی در دستمان باشد تا بتوانیم از این فضا عبور کنیم و ما در این مسیر با همه توان حمایت‌های لازم را انجام می‌دهیم.

وی با تجلیل از ایده های جدید دبیر این مهرواره گفت: وحید ملتجی همیشه ایده‌های نو در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و دینی ارائه می‌کند و در اصفهان هم با طرح‌هایی که ارائه کرده‌، شیوه‌های جدیدی در عزاداری‌ها گسترش پیدا کرده و باید تلاش کنیم این طرح‌ها را بین‌المللی کنیم. فرایند جامعه اسلامی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ترسیم می‌کنند که ختم به جامعه مهدوی شود، باید از همین هیات ها و مجالس بگذرد و ما نیز از این ایده‌ها حمایت می‌کنیم.

*س_برچسب‌ها_س*