شنبه 29 دی 1403

تمجید رئیس سازمان جهانی بهداشت از اجرای برنامه سلامت خانواده در ایران

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تمجید رئیس سازمان جهانی بهداشت از اجرای برنامه سلامت خانواده در ایران

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از سوی کشورمان را فرصت بسیار مناسبی برای ارائه خدمات مطلوب و پیشگیری محور به مردم عنوان کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز با حضور وزیر بهداشت، وزرا و نمایندگانی از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع آغاز شد.

تدروس ادهانوم؛ دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در پیامی تصویری به این همایش ضمن تقدیر از کشورمان به دلیل برگزاری این رویداد، توجه به پوشش همگانی سلامت را مهم و یکی از اولویت‌های اصلی آن سازمان عنوان و اظهار کرد: توصیه می‌کنیم که تمرکز نظام‌های سلامت و از جمله ایران بر پرسنل بهداشتی و تقویت نظام ارجاع بیشتر شود.

وی اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از سوی کشورمان را فرصت بسیار مناسبی برای ارائه خدمات مطلوب و پیشگیری محور به مردم ارزیابی و بیان کرد: درخواست داریم که دولت جمهوری اسلامی ایران همچنان متعهد به حمایت از سلامت باشد؛ همچنین ابزارها و امکانات سازمان جهانی بهداشت برای تقویت حوزه بهداشت و سلامت در اختیار همه کشورها از جمله ایران است.

از جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات بهداشتی مردم محور تشکر می‌کنیم

دکتر حنان بلخی؛ رئیس دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در پیام تصویری به این همایش، ضمن تقدیر از تلاش‌های دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به حمایت از حوزه سلامت و نیز برگزاری این کنگره تاکید کرد: از جمهوری اسلامی ایران تشکر می‌کنیم که خدمات بهداشتی مردم محور و در دسترس را ارائه می‌کند. دوران همه‌گیری کرونا نشان داد که همه ما برای ارتقای تاب آوری نظام‌های سلامت، باید رویکرد مشترک داشته باشیم.

1.5 میلیون نفر بیمار خارجی برای درمان به ایران آمدند / پذیرش گردشگران سلامت در 300 بیمارستان

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برنامه‌های مهم و اساسی برای ارتقای پوشش همگانی سلامت دارد، افزود: تعهد سیاسی دولت‌ها نسبت به حمایت از سلامت هم مهم است و از سوی دیگر نیاز است تجارب کشورها برای ارتقای خدمات و شاخص‌های سلامت، اشتراک‌گذاری شود.

شاخص‌های سلامت در 45 سال گذشته ارتقا یافته است

حسین فرشیدی نیز در افتتاحیه این همایش با بیان اینکه پوشش همگانی سلامت نیازمند همکاری و هماهنگی درون و برون بخشی و استفاده از نیروهای موثر بر سلامت است، گفت: هدف اصلی و کلی ما در نظام سلامت، ارتقای پوشش همگانی سلامت، کاهش هزینه‌های مردم برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی و افزایش دسترسی عموم جامعه به این خدمات است.

وی مهم‌ترین شرط ارتقای پوشش همگانی سلامت را تعهد دولت‌ها دانست و گفت: خوشبختانه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و وزیر بهداشت بزرگترین پشتیبان‌های ما برای اجرای برنامه‌ها و حمایت از سلامت هستند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به جایگاه مناسب کشورمان در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در پوشش همگانی سلامت، خاطرنشان کرد: قطعاً در وزارت بهداشت به این وضعیت مناسب کشورمان قانع نیستم و هدف ما ارتقای پوشش همگانی سلامت در کشورمان است.

فرشیدی از ادغام آموزش در نظام بهداشتی و درمانی و همچنین ایجاد و تقویت ساختار شبکه بهداشت در کشورمان به عنوان عوامل موثر بر ارتقای پوشش همگانی سلامت یاد کرد و گفت: خوشبختانه در 45 سال گذشته شاهد ارتقای شاخص‌های مهم سلامت از جمله کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان، افزایش امید به زندگی، دسترسی به آب سالم آشامیدنی و خدمات درمانی در ایران هستیم.

وی به اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از ابتدای امسال در کشورمان اشاره و تاکید کرد: در این طرح، عمده‌ترین اهداف ما، افزایش دسترسی به خدمات حوزه سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم و کاهش نسبت جمعیت به مراقبان سلامت به یک هزار و 500 نفر است. این طرح از 9 ماه پیش در کشور آغاز شده و در حال حاضر در 195 شهرستان کشور با پوشش جمعیت 27 میلیون نفر در حال اجراست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تقدیر از حمایت‌های دولت از حوزه سلامت، بر ضرورت استفاده از تکنولوژی‌های روز با استفاده از ابزارهای الکترونیک، تقویت خودمراقبتی و هوش مصنوعی در ارائه خدمات سلامت تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: پویش ملی سلامت مورد استقبال بیش از 46 میلیون نفر از مردم کشورمان قرار گرفت که در بررسی این طرح، ضرورت تقویت خدمات بهداشتی و مراقبتی در شهرهای بزرگ و کلانشهرها مشخص شد.

به گزارش تسنیم، در این همایش 5 پنل تخصصی با موضوعات مختلف از جمله ادغام آموزش، تقویت نظام شبکه، مردمی‌سازی نظام سلامت، عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت و سلامت الکترونیک با حضور متخصصان و صاحب‌نظران داخلی و خارجی برگزار می‌شود.

ارائه تجارب اجرای برنامه ملی سلامت در سطح کشور و برپایی نمایشگاه دستاوردهای حوزه سلامت کشورمان از دیگر بخش‌های این همایش دو روزه است.

در مراسم افتتاحیه این همایش، جمعی از سفرای کشورهای خارجی، تمامی معاونان و مدیران وزارت بهداشت، رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و سازمان‌های وابسته وزارت بهداشت نیز حضور داشتند.