جمعه 2 آذر 1403

تمجید روزنامه اصولگرا از پزشکیان و عراقچی / توضیح وزیر ارتباطات درباره مقابله با فیلترشکن به جای فیلترینگ

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
تمجید روزنامه اصولگرا از پزشکیان و عراقچی / توضیح وزیر ارتباطات درباره مقابله با فیلترشکن به جای فیلترینگ

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

تمجید روزنامه اصولگرا از پزشکیان و عراقچی

فرهیختگان نوشت: «نکته مهمی که در اقدامات و موضع‌گیری اخیر دولت به‌خصوص سفر رئیس‌جمهور به قطر و حالا سفر عراقچی به بیروت به چشم می خورد، همراهی دولت با مجموعه نظام حکمرانی است. واقع امر این است تصویری که از موضع‌گیری‌های مقامات ایرانی در فضای بین‌المللی منتشرشده تا الان یک تصویر یکپارچه بوده است.

ادبیاتی که مسعود پزشکیان در محکومیت اقدامات رژیم به کار برده و تأکید کرده اگر اسرائیل دست از پا خطا کند، پاسخی محکم‌تر دریافت خواهد کرد، در صحبت‌های مقامات نظامی ایران نیز دیده شده است. نکته مهم این است که برخلاف آنچه مقامات رژیم تصور می‌کردند، مجموعه نظام حکمرانی ایران در مواجهه با شیطنت‌های رژیم موضعی یکپارچه گرفتند و با ادبیاتی صریح اقدامات آن را محکوم کردند.

امری که خروجی آن منجر شد، قدرت ایران در مواجهه با رژیم‌صهیونیستی بیشتر از گذشته افزایش پیدا کند و این تصور را که رژیم بتواند با به‌راه انداختن جنگ روانی پیروز این میدان شود، فروپاشید.

اظهارات رئیس‌جمهور و سفر عباس عراقچی را می‌توان نمونه مشخصی از به‌کارگیری هوشمندانه دیپلماسی به‌عنوان یک اصل اساسی همراه با میدان دانست که می‌تواند همزمان منجر به تقویت اثرات رفتار در میدان و دیپلماسی شود؛ تصویری که به جهان مخابره شد این واقعیت را نشان داد که در مجموعه نظام حکمرانی علی‌رغم اختلاف‌سلیقه‌ها و دیدگاه‌هایی که در همه نظامات حکمرانی وجود دارد، اما همه رؤسای قوا و نظام در مانیفست اصلی جمهوری اسلامی، یعنی به‌رسمیت نشناختن رژیم و حمایت از محور مقاومت اتفاق‌نظر دارند.

دولت نیز به‌عنوان قوه اجرایی نظام حکمرانی کشور برمبنای شعار اصلی دولت یعنی وفاق ملی حرکت کرد و در سطح رؤسای نظام حکمرانی، این وفاق به‌طور کامل برقرار شد. به‌نظر می‌رسد تا اینجا و در گام‌های ابتدایی و در سطح نظام حکمرانی دولت توانسته مأموریت وفاق را به‌درستی محقق کند.»

***

برخی منتقدان تعلل در پاسخ به اسرائیل به سرویس‌های اطلاعاتی دشمن متصل بودند

روزنامه جام جم نوشت: «یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که رهبر حکیم، شجاع و مقتدر انقلاب در این خطبه‌ها بدان اشاره داشتند، توضیح روشن و شفاف رویکرد و سیاست ایران در مواجهه نظامی با دشمن صهیونیستی بود که با کلیدواژه «نه تعلل، نه شتاب‌زدگی» به تشریح آن پرداختند. طرح این موضوع از این جهت حائز اهمیت بود که طی ماه‌های اخیر به‌ویژه پس از ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران، خط رسانه‌ای دشمن تلاش می‌کرد القا کند که تهران «توان»، «اراده» یا «شجاعت» لازم را برای تحقق وعده «خونخواهی» ندارد.

از این‌سو و در داخل کشور نیز برخی سوار بر موج انتظار بحق و مطالبه‌گری جدی مردم برای عملیاتی‌شدن وعده «انتقام سخت»، با تشدید فشار نامتعارف بر فرماندهان و دولتمردان، خواسته یا ناخواسته آنان را به تعلل در انجام این وعده متهم می‌کردند که در این مسأله، جوسازی برخی فعالان ناشناس شبکه‌های اجتماعی نیز بی‌تاثیر نبود و البته بعدا رصد خط و ربط آنان نشان داد که برخی از آنها اتفاقا متصل به اتاق‌های عملیات سرویس‌های اطلاعاتی دشمن بوده‌اند.

بیان روشن و قاطع رهبری در این خصوص، در واقع نقشه شوم دشمن که می‌کوشید نظام را در تله شتاب‌زدگی گرفتار آورده و از اجرای دقیق، هوشمندانه و موثر عملیات انتقام عاجز سازد، به‌درستی تبیین و تاکید کرد که ایران از راهبرد اصولی خود در تحقق منافع و امنیت ملی از یک‌سو و حمایت تغییرناپذیر از آرمان قدس شریف و محور مقاومت از سوی دیگر، به‌هیچ‌وجه تخطی نکرده و نخواهد کرد...

بیان صریح و روشن بار دیگر نشان داد که اولا دشمن باید بداند جمهوری اسلامی به آنچه می‌گوید عمل می‌کند و ثانیا جبهه خودی ضمن فعال و مطالبه‌گر بودن در همه موضوعات باید بیش از هر چیزی متوجه بازی روانی دشمن باشد و هیچ‌گاه فریب او را در جهت تضعیف جبهه خودی نخورد.»

***

روایت روزنامه جوان از وفاق ملی بی‌سابقه در نمازجمعه 13مهر

جوان نوشت: «بی‌هیچ مجادله‌ای «جمعه‌ی نماز» 13 مهرماه 1403 یک پیروزی معنوی خارج‌ازتصور بود که دستاورد‌های آن غیرقابل‌محاسبه است. آنچه را که دیگران گفته‌اند، از «نمایش اقتدار با خواندن نماز و جمع شدن مقامات در یک نقطه در اوج تروریسم صهیونی» و «خطبه‌ای هوشمندانه» و نظایر آن را وامی‌گذارم و فقط به مسئله «نماز سکولارها» اشاره می‌کنم!

سکولار‌ها و نمازنخوان‌ها در صف نماز جمعه در جمعه‌ی نماز؟! دو سال پیش در همین روز‌ها بسیاری می‌گفتند و علی‌الاسلام السلام! چون آن وضعیت حجاب و آشوب را می‌دیدند و تعمیم می‌دادند به همه‌چیز. ولی دیروز برخی نوشتند در نماز حاضر شدند با آنکه هیچ‌چیز از خواندن نماز نمی‌دانستند! شخصاً از این‌گونه افراد در نماز دیدم.

برخی دوستان سکولار هم پیام دادند که می‌خواهند در نماز شرکت کنند. اصلاح‌طلبانی هم نوشتند که آخرین نماز جمعه آنان، نماز هاشمی در 88 بود ولی حالا دیگر آخرین نیست! این عزتی بود که خدا به ایران و به مردم مسلمان ایران و به رهبر معظم انقلاب و بالاتر از همه به اسلام داد تا در روز‌هایی که قرار بود دو سال از پایان جمهوری اسلامی گذشته باشد و حکومت سکولار در ایران برپا شده باشد، نماز سکولار‌ها را هم ببینیم.

جمعه 13 مهرماه گویی یکی از جمعه‌های اول انقلاب بود، همه‌چیز عطر وفاق و همدلی و یکرنگی می‌داد. رهبر انقلاب دیروز گفتند که مقاومت با عملیات‌های یک‌سال اخیر، اسرائیل را 70 سال به عقب برد و حالا آن‌ها هم می‌توانند ادعا کنند که ما هم شما را 46 سال به عقب بردیم! چه ادعای شیرینی! ما به آن وحدت و معنویت اول انقلاب بازگشتیم و این قیمتی مادی ندارد.»

***

در شطرنج ایران و اسرائیل چه کسی برنده می‌شود؟

خراسان نوشت: «دو جور می‌توان بازی شطرنج را انجام داد:

1- به شیوه آماتورها: که تصور می‌کنند شطرنج یعنی صرفا زدن مهره‌های حریف. فکر می‌کنند هرچقدر مهره بیشتری بزنند، پیروز نهایی هستند. کودکان این گونه بازی می‌کنند. سرخوش از زدن مهره‌ها هستند.

2- به شیوه حرفه‌ای‌ها: بر اساس یک استراتژی کلان، وارد بازی می‌شوند و تارگت را کیش و مات حریف می‌گذارند. در این مدل، حرکت مهره‌ها، زدن مهره‌های حریف، تغییر تاکتیک بازی و...، همه ذیل آن طرح کلانی است که از پیش طراحی شده.

رژیم بعد از آچمز 7 اکتبر، به شیوه آماتورها در حال بازی است. تصورش بر این است که با زدن مهره‌ها، می‌تواند پیروز میدان باشد، وگرنه حمله به کنسولگری ایران، ترور فرماندهان رده یک حزب‌ا...، ماجرای پیجرها و بی‌سیم‌ها، ترور سید و... را از هر خبره‌ای بپرسید، چیزی جز حماقت اقدام‌کننده نخواهد گفت.

مدل ایران اما مدل دوم است. بازی بر اساس استراتژی و داشتن یک طرح و اصول کلی. این طرح، حداقل چند جزء اصلی دارد:

1- ایران نباید آغازکننده «جنگ مستقیم» باشد. 2- فشار باید روز به روز بر رژیم بیشتر شود. پس تسلیح و تجهیز هرچه بیشتر محور مقاومت اولویت راهبردی دارد.

3- ناامن سازی رژیم، روز به روز باید بیشتر شود. پس باید کاری کرد که شهرک‌نشینان به خانه‌های خود برنگردند، به خصوص شهرک نشینان شمالی. (کاری که حزب‌ا... در هفته‌های پیش رو انجام داد و همین هم موجب عصبانیت شدید رژیم و حوادث اخیر شد. برآوردها می‌گوید تا به امروز، حدود 200 هزار نفر از شهرک‌نشینان آواره شده‌اند.

4- ایجاد «حلقه‌های آتش»، دور تا دور رژیم. همین که چند روز پیش، نتانیاهو گفته بود که اسرائیل در 6 جبهه در حال جنگیدن است. 5- مجموع این کارها باید منجر به یک چیز شود: فروپاشی از درون رژیم. دامنه اعتراضات و اغتشاشات باید تشدید شود و می‌شود.

سوال اول: چه کسی پیروز بازی است؟ جواب: آن کسی که از استراتژی دقیق‌تری مبتنی بر محیط لحظه‌ای بازی برخوردار است. هرکس که بتواند حرکت‌های صحیح تری با مهره‌ها انجام دهد.

سوال دوم: باید چه کنیم؟ جواب: باید مختصات دقیق این بازی و زمین بازی و مهره‌ها را برای مردم بگوییم. خیلی از نیروهای انقلابی هم حتی شناخت دقیقی از محیط بازی ندارند، چه برسد به عموم مردم.»

***

توضیحات وزیر ارتباطات درباره مقابله فروش فیلترشکن به جای فیلترینگ

به گزارش ایسنا، سید ستار هاشمی در حاشیه افتتاحیه هفته جهانی فضا در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه انتظار می‌رفت در جلسه شورای عالی فضای مجازی، موضوع رفع فیلترینگ مطرح شود، اما بحث فیلترشکن‌ها و مقابله با آن مطرح شد، گفت: در جلسه شورای عالی فضای مجازی رئیس جمهور دستور دادند وضعیت موجود ارزیابی و گزارش شود.

وی ادامه داد: رئیس جمهور در این جلسه در بحث ارزیابی وضعیت موجود و چالش‌هایی که با آن مواجه هستیم، از لحاظ کیفیت ارتباطات تاکیداتی داشتند، ولی شاید در رسانه‌ها کمتر منتشر شد.

هاشمی افزود: رئیس جمهور دستور داد که وضعیت موجود فیلترینگ ارزیابی و گزارش شود، ولی مطالبه جمعی نیز در زمینه فیلترشکن‌هایی بود که امروزه موجب آلودگی‌های شبکه ملی اطلاعات شده است.

وی ادامه داد: از این رو هم وضعیت موجود گزارش می‌شود و هم این آلودگی‌ها پایش می‌شود که بخش زیادی از این آلودگی‌ها مربوط به استفاده از فیلترشکن‌ها می‌شود که مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی درباره آخرین پیگیری‌ها در موضوع فیلترینگ و اینکه رئیس جمهور در نشست خبری خود با خبرنگاران از پیگیری موضوع فیلترینگ و رایزنی با شورای امنیت خبر داده بودند، گفت: وقتی صحبت از فضای مجازی می‌کنیم، این فضا صرفا حوزه فنی نیست و فضای مجازی حداقل برابر با فضای حقیقی است که زیست در آن جریان دارد و ذینفعان زیادی دارد.

هاشمی ضمن اشاره به اینکه مباحث اقتصادی، فرهنگی و... در فضای مجازی، مطرح و به نوعی فضای زندگی در آن حاکم است، خاطرنشان کرد: بنابراین از همه ذینفعان خواسته شده بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه باید حکمرانی قانونمند داشته باشیم، در حوزه‌های مختلف برنامه‌ای ترسیم شود و بعد با محوریت مرکز ملی فضای مجازی تجمیع و نهایی شود و در شورای عالی فضای مجازی تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.

***

علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور شد

رئیس جمهور طی حکمی، دکتر علی ربیعی را به عنوان «دستیار اجتماعی رئیس جمهور» منصوب کرد و از او خواست که انعکاس دهنده صداهای متکثر جامعه و به ویژه صدای بی صدایان به شخص رئیس جمهور و ارکان دولت باشد.

سخنگویی دولت دوازدهم و وزارت کار دولت یازدهم در سوابق علی ربیعی به چشم می خورد.

***

پیشنهاد جالب مهاجرانی به وزارت خارجه

عطاءالله مهاجرانی، سخنگوی دولت اصلاحات در اعتماد نوشت: «از دهم مرداد ماه تا دهم مهر ماه که عملیات وعد صادق 2 انجام شد، صبر و تأنی و تحمل ایران دو ماه سخت و سنگین طول کشید. پس از شهادت اسماعیل هنیه، ایران به صراحت اعلام کرده بود که انتقام خون مهمان شهید خود را خواهد گرفت.

بلافاصله تلفن‌های رهبران اروپایی و پیام‌های مکتوب امریکا از طریق سفارت سوییس آغاز شد. امریکا و اروپا همکلام بودند و به ایران توصیه کردند که دست نگه‌دارید تا در غزه آتش‌بس اعلام شود. بدیهی است اگر آتش‌بس در غزه اعلام می‌شد، موجب حفظ جان فلسطینی‌ها و از جمله رزمندگان حماس و جهاد اسلامی بود که امری قابل قبول بود.

بدیهی است که رییس‌جمهور با مشورت رهبری به رهبران اروپایی و امریکا پاسخ داده باشد. اما نه تنها آتش‌بس اعلام نشد، بلکه شاهد کشتار بیشتر فلسطینی‌ها در غزه و رفح و حتی کرانه غربی و توسعه تجاوز اسراییل به لبنان و بمباران ضاحیه و شهادت سید حسن نصرالله و دیگر فرماندهان حزب‌الله و از جمله سردار نیلفروشان بودیم.

به نظرم وزارت خارجه برای عبرت‌آموزی از تجربه تلفن‌های رهبران اروپایی و یادداشت‌های امریکا، برای نشان دادن چهره مزورانه و هویت منافقانه و خدعه‌گر همه آنان متن این مذاکرات را اگر هم به صلاح نداند، منتشر کند و دراختیار کشورهای دوست ایران و حماس قرار دهد. یا چنان‌که در دنیا مرسوم است بخش‌هایی از این مذاکرات دراختیار روزنامه‌نگاران قرار گیرد! کاری که وزارت خارجه امریکا از طریق نیویورک تایمز انجام می‌دهد!

رفتار ایران در پذیرش پیشنهاد منطقی و موجه و انسان‌دوستانه بوده است. برخی دولت پزشکیان را در این باره نقد و شماتت می‌کردند که مثلا چرا زودتر انتقام نگرفته است. آنان می‌دانند که رییس‌جمهور در موقعیت فرماندهی کل قوا و اتخاذ تصمیم نظامی نیست. از طرفی می‌بایست پیمان دشمنان را شماتت کنند. عملیات وعد صادق 2 در واقع دوگانه‌سازی دیپلماسی و میدان را از بنیاد برانداخت! نشان داد که در دولت وفاق بین دیپلماسی و وفاق هماهنگی و بلکه یگانگی حاکم است.»

***

دبیری: دنبال راهکار قانونی برای حل مشکل حسین‌زاده هستیم

به گزارش مهر، شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در خصوص عدم موافقت مجلس با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده حوزه انتخابیه نقده و اشنویه از استان آذربایجان غربی برای انتصاب معاونت رئیس جمهوری در امور روستایی و مناطق محروم کشور، گفت: در این زمینه به دنبال راهکارهای قانونی هستیم و ان شاءالله در مهرماه این مشکل حل خواهد شد.

وی افزود: عدم موافقت با استعفای حسین‌زاده غیر مترقبه بود و فکر می‌کردیم، مجلس رویکرد مثبتی داشته باشد اما به دلایلی شاید ابهاماتی برای برخی از نمایندگان وجود داشته است که باعث شد رأی ندهند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور ادامه داد: امیدوارم با رایزنی‌های صورت گرفته، با پیدا کردن روشی مناسب که کاملاً قانونی باشد، این مشکل را حل کنیم و حسین زاده بتواند کار خود را در معاونت روستایی رئیس جمهور شروع کند.

***

روایت سفیر ایران در لبنان از انفجار پیجرها

به گزارش ایرنا مجتبی امانی در گفت‌وگویی تلویزیونی اظهارداشت: تقریباً 16 روز از آن اتفاق می‌گذرد و برخلاف بعضی موضوعات که مطرح شده بود، بینایی بنده مشکلی پیدا نکرده است و از ناحیه دست تحت درمان هستم و صدمه‌ای که باعث ناتوانی شود، ندارم و امیدوارم آسیب‌هایی که به دیگر مجروحین وارد شده است نیز، کم باشد.

وی گفت: همانطور که در اخبار منتشر شده تعداد پیجرهایی که برای اطلاع رسانی وجود داشت در مواقع خطر هشدارهایی می‌داد که در یک نقطه پهپاد آمده است یا در جای دیگر بمباران شده است، کدام منطقه امن است و این نوع اطلاع رسانی‌ها جهت مصون نگه داشتن مردم از حملاتی بود که رژیم صهیونیستی انجام می‌داد.

سفیر ایران در لبنان افزود: البته برخی از مردم عادی هم از این پیجرها استفاده می‌کردند و همانطور که در فیلم‌ها هم مشاهده کردید حتی یک صندوقدار فروشگاه نیز از این پیجرها استفاده می‌کرد. نیروهای مدادی هم از این پیجرها استفاده می‌کردند. معلم مدرسه ما نیز از این پیجرها استفاده می‌کرد که الحمدالله اتفاقی برای وی نیفتاد.

امانی تصریح کرد: آنها این دستگاه‌ها را با همکاری برخی کشورهای اروپایی که همواره شعارهای حقوق بشری سر می‌دهند در یک عملیات جاسوسی این پیجرها را با مواد منفجره جاگذاری کرده بودند. اینکه چرا این عملیات را در این زمان انجام دادند تحلیل‌های مختلفی وجود دارد، اما به هر حال این اقدامی ضد قوانین جنگ و قوانین بین‌المللی بود و حتی به عنوان یک اقدام کشتار جمعی حسوب می‌شد.

وی گفت: تعدادی از افرادی که مجروح یا شهید شدند از کودکان بودند را که این دستگاه‌ها یا در اختیار آنها بوده یا در آن محلی که آنها حضور داشتند بوده و با هشداری که به آنها داده شده جهت دیدن پیام به سمت آن می‌رفتند. این دستگاه در اتاق کار من هم بود هرچند که عموماً خیلی توجهی نداشتم چرا که دیگر ارکان سفارت این وظیفه را بر عهده دارند و به آن می‌پرداختند ولی آن روز به صورت تصادفی دکمه مربوطه را فشار دادم و این پیجر در دستان من منفجر شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت افزود: زمانی که در حال انتقال به بیمارستان بودم متوجه جنایت هولناک رژیم صهیونیستی برخلاف همه قواعد بین المللی شدم.