شنبه 10 آذر 1403

تمرکز شهرداری تهران بر استفاده از آب بازیافتی و پساب برای آبیاری فضای سبز

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
تمرکز شهرداری تهران بر استفاده از آب بازیافتی و پساب برای آبیاری فضای سبز

به گزارش خبرنگار فارس، استفاده مجدد از پساب و بازچرخانی پساب و استحصال پساب آنجایی دارای اهمیت می شود که با توجه به افزایش روز افزون جمعیت، کاهش نزولات جوی و خشکسالی در سالیان اخیر باعث کاهش سطح آب منابع زیر زمینی و کاهش منابع سطحی شده و بشر را مجبور کرده به دنبال استفاده از منابع آبی جدید باشد.

امروزه پساب تصفیه شده حاصل از تصفیه خانه های فاضلاب به عنوان یک منبع جدید و دائمی مورد توجه کارشناسان جهت جبران کمبود آب قرار گرفته است. به روش‌های گوناگونی می توان از پساب تصفیه شده استفاده کرد و جلوی هدر رفت آب را گرفت.

استفاده برای استحمام و یا شرب، استفاده در صنایع، پرورش ماهی، آبیاری کشاورزی و فضای سبز، و.. از مهمترین روش های استفاده از هدررفت آب است.

بازچرخانی آب در تهران به صورت جدی دنبال نشده است

محسن منصوری استاندار سابق تهران با اشاره به شرایط نه چندان مناسب ذخایر آبی، یکی از سیاست‌ها در این حوزه را بازچرخانی آب عنوان کرد و گفت: تلاش ما این است که آبی هدر نرود و اگر روان آب و پسابی هست باید وارد چرخه فاضلاب و تصفیه شود.

وی با بیان اینکه 2 قسمت تصفیه خانه ری هنوز فعال نشده است، افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر این طرح‌ها به صورت جدی دنبال نشده است، اگر شبکه‌های آب و فاضلاب بالادستی را درست سازماندهی و اجرا کنیم همه این روان آب‌ها وارد تصفیه خانه شده و سپس آب تصفیه شده و استاندارد وارد چرخه و مدار می‌شود.

 شرکت خاکریز آب به شرکت مادر تخصصی تبدیل شود

نرجس سلیمانی عضو شورای شهر تهران در جلسه علنی یکشنبه گذشته این شورا با اشاره به بروز تنش آبی، تاکید کرد و گفت که در تهران نیازمند مدیریت بهینه آبی هستیم و به جا است که شرکت خاکریز آب با اهتمام و توجه مدیران شهری و ساختارهای دولتی مرتبط و وزارت کشور، به اتفاق و در اسرع وقت ساختار موجود را ضمن بهینه سازی و ارتقاء، به شرکت مادر تخصصی یا سازمان مشترک تبدیل کنند و لایحه روان آب جایگاه مناسبی برای طرح این موضوع است.

شهرداری لایحه ای درباره بازچرخانی آب به شورا ارائه دهد

مهدی عباسی دیگر عضو شورای شهر نیز با تائید تذکر سلیمانی گفت: با توجه به تنش های آبی، ضرورت بازچرخانی آب در سطح شهر تهران وجود دارد، لذا تقاضا دارم الزامی برای شهرداری صورت بگیرد تا لایحه ای در این خصوص ارائه کند.

آب بازیافتی و بازچرخانی پساب منبع آبی جدید برای آبیاری فضای سبز

شینا انصاری مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفت و گو با خبرنگار فارس با بیان اینکه توسعه فضای سبز شهری و محدودیت منابع آب زیرزمینی در اثر افزایش جمعیت شهرنشین و گسترش شبکه‌های آب‌رسانی داخلی و شبکه‌های فاضلاب شهری، باعث افزایش مقدار زیادی از حجم آلودگی‌ها به منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی می‌شود، گفت: می‌توان با استفاده از آب بازیافتی و بازچرخانی پساب به منبع آبی جدید برای مصارف غیرشرب و بخصوص آبیاری فضای سبز دست یافت.

استفاده مجدد از پساب و بازچرخانی آب به عنوان حلقه مهم طرح‌ریزی مدیریت پایدار منابع آب در فاز تکامل است

وی اظهار داشت: کلانشهر تهران به عنوان یکی از شهرهای استراتژیک کشور جهت بهبود زیست پذیری خود، از قاعده مدیریت پایدار منابع زیستی مستثنی نبوده و استفاده مجدد از پساب و بازچرخانی آب به عنوان حلقه مهم طرح‌ریزی مدیریت پایدار منابع آب در فاز تکامل است.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران بر اساس ماده 57 برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر موظف است نسبت به بهسازی شبکه نهرها و آبراهه‌های شهر و بازچرخانی آب آن‌ها به نحوی اقدام کند که آب‌های سطحی (آب باران) در فضاهای عمومی و ساختمان‌های نوساز به چرخه بازگردانده شود، به تفاهم نامه مشترک فیمابین وزارت نیرو و شهرداری تهران مبنی بر ارائه ساز و کار تأمین پایدار آب فضای سبز شهر تهران اشاره کرد و گفت: اقدامات موثری در راستای احداث تصفیه‌خانه‌های غیرمتمرکز محلی و کوچک با هدف بهره برداری از رواناب‌های سطحی و استفاده از منابع آب بازیافتی جهت آبیاری فضای سبز و بوستان‌های شهر به جای تصفیه متمرکز با تأکید بر شاخص‌های مرتبط در استفاده از پساب، در دست اقدام است که نتایج قابل توجه اقتصادی و محیط زیستی را به دنبال دارد.

کاهش مصرف آب چاه در پایتخت تا افق 1410

انصاری در ادامه یادآور شد: بر این اساس میزان استفاده از آب چاه، قنوات و آب‌های سطحی که در سال 1399 به ترتیب 133، 21 و 19 میلیون مترمکعب بوده، به میزان 80، 10 و 15 میلیون مترمکعب تا افق 1410 خواهد رسید و بنابراین استفاده از آب خام (چاه‌ها، قنوات و مسیل‌ها) روند نزولی خواهد داشت و تمرکز اصلی بر استفاده از آب بازیافتی و پساب برای آبیاری فضای سبز است که مقرر است از میزان 7 میلیون مترمکعب در سال 1399 به میزان 145 میلیون مترمکعب تا سال 1410 برسد.

وی به اقداماتی که توسط اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار صورت گرفته اشاره کرد و یادآور شد: برنامه ریزی استفاده از پساب تصفیه خانه های متمرکز مانند تصفیه خانه های اکباتان، جنوب و فیروز بهرام، بررسی طرح‌ها و تشکیل جلسات مرتبط با موضوع آب و فاضلاب و پیگیری موارد مربوط به تصفیه‌خانه‌های غیرمتمرکز در شهر، شهرک‌ها و... از جمله تصفیه خانه دولاینه کوچک در محل پرورش گل و گیاه منطقه 2، احداث تصفیه خانه مسیل باختر منطقه 8، اورهال تصفیه خانه میدان میوه و تره بار منطقه 19، تحویل زمین به منظور احداث تصفیه خانه های محلی به آبفا، مانند تقاطع خیابان جنگلبان و ضلع شمال بزرگراه شهید خرازی و تصفیه خانه خرگوش دره در منطقه 22 از جمله موارد در دست اقدام هست.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید شهرداری تهران بازچرخانی آب کمبود آب شرکت خاکریز آب پساب این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
تمرکز شهرداری تهران بر استفاده از آب بازیافتی و پساب برای آبیاری فضای سبز 2
تمرکز شهرداری تهران بر استفاده از آب بازیافتی و پساب برای آبیاری فضای سبز 3
تمرکز شهرداری تهران بر استفاده از آب بازیافتی و پساب برای آبیاری فضای سبز 4