جمعه 11 آبان 1403

توجه به بازار کشورهای همسایه از مهمترین راه‌های تقویت تولید است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توجه به بازار کشورهای همسایه از مهمترین راه‌های تقویت تولید است

قزوین - ایرنا - رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: توجه به بازار کشورهای همسایه و افزایش صادارت به آنها با توجه به نزدیکی جغرافیایی و همسویی فرهنگی از مهمترین راه‌های تقویت تولید است.

به گزارش ایرنا، سال 1400 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال "تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" نامگذاری شده است و از این رو، مسوولان، مردم، دانشجویان، تولیدکنندگان و بسیاری از اقشار مختلف مردم برای تاثیرگذاری و تحقق این راهبرد وارد میدان شده اند.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریم های ظالمانه دشمنان، به رغم تعیین این شعار همچنان در زمینه تولید بسیاری از مشکلات وجود دارد که برای حل آنها باید نگاه جدی به توان و ظرفیت های داخلی داشت و گام های بلندی را برای حل مشکلات موجود برداشت.

استان قزوین به عنوان یکی از استان های صنعتی و تولیدی مهم، نقش موثری در رونق اقتصادی و صنعتی کشور دارد و رونق صنایع در آن می تواند بسیاری از مشکلات مردم استان و کشور را برطرف کند.

خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان قزوین برای بررسی مهمترین مشکلات تولید در استان، گفت و گویی را با فرشاد پیله چی رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان قزوین که برای شناسایی مشکلات حوزه صنعت اقدام کرده اند، ترتیب داده و از او درباره راهکارهای برطرف کردن مشکلات این بخش پرسیده است.

ایرنا. استان قزوین در زمینه تولید با چه چالش هایی رو به رو است؟

مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی استان قزوین شامل تامین مواد اولیه، سرمایه در گردش، امور مالیاتی، فروش و بازار، تخصیص ارز، حواله ارزی و ارتباط با دستگاه های اجرایی است.

در زمینه تامین مواد اولیه شاهد بی ثباتی قوانین و مقررات، تحریم، وابستگی به خارج از کشور، مشکلات تهیه از بورس، پتروشیمی و بازار سیاه، مشکل ثبات قیمت ها، خرید نقدی و مشکلات خرید مواد اولیه از داخل کشور هستیم.

محدودیت ها و موانع تحریم، زمان بر بودن ترخیص کالا از گمرک، اطلاع نیافتن از امکان ساخت داخل و پایین بودن کیفیت مواد اولیه داخلی از دیگر مسایلی است که در مسیر تامین مواد اولیه مانع تراشی می کنند.

سرمایه در گردش عموما جهت تهیه مواد اولیه از بازار آزاد و بورس، حل مشکلات روزمره و راه اندازی بنگاه مورد نیاز است.

از سوی دیگر، تامین مواد اولیه با دریافت سرمایه در گردش از بانک ها با توجه به نرخ بهره بالا، تاثیر آن بر افزایش قیمت نهایی محصول و مشکلات رقابت و فروش کالا برای درصدی از واحدها در شرایط فعلی فاقد توجیه اقتصادی است و برای برخی از واحدها امکان دریافت وجود ندارد.

در زمینه امور مالیاتی مشکلاتی از جمله مشکلات مالیات بر ارزش افزوده، محدودیت های ماده 186، فقدان وحدت رویه در ممیزی و هیات ها و آگاهی کم فعالان اقتصادی از قوانین و مقررات را می توان نام برد.

در زمینه فروش و بازار هم با مشکلاتی مانند تورم، گرانی قیمت ها، کاهش قدرت خرید مردم، اشباع بازار، بالا بودن قیمت تمام شده محصول، نداشتن استراتژی فروش، ناتوانی در رقابت با برندها و یا شرکت های بزرگ رو به رو هستیم که باید برای آنها راهکاری جدی ارایه شود.

در صنایع قطعه سازی، کاهش تولید در واحدهای ماشین سازی و کارخانجات تولید خودرو و واحدهای مشابه موجب کاهش تقاضا، میزان نیاز به قطعات و میزان فروش این رشته از صنایع شده است و باید در این زمینه هم تدابیر جدی اتخاذ شود.

در زمینه تخصیص ارز و حواله ارزی، زمانبر بودن تبدیل یا فروش ارز، دشواری های تخصیص آن، نوسان قیمت و زمانبر بودن ثبت سفارش تا تخصیص به تولید کنندگان را شاهد هستیم.

در نهایت بروکراسی اداری در سازمان و طولانی شدن زمان جهت دریافت مجوز برای صادرات کالا، توجه نکردن به کیفیت نامناسب برخی مواد اولیه داخلی و مشکلات امور پیمانکاری از دیگر موضوعاتی است که چالش هایی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است.

 ایرنا. برای برون رفت از این چالش ها چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟

مهمترین اقدامی که برای برون رفت از این مشکلات می توان انجام داد تامین مواد اولیه است که برای انجام آن باید بر موضوعات مختلفی از جمله تسریع در فرآیندهای گمرکی و هموارسازی بروکراسی های اداری تمرکز و توجه کرد.

یکی دیگر از مشکلات واحدهای تولیدی، تامین سرمایه در گردش است که معمولا این مشکلات از طریق پرداخت تسهیلات بانکی باید برطرف شود.

تحرک در اقتصاد با رفع مشکل سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی ایجاد می‌شود و تنها در این صورت، سرمایه‌گذاری‌ها به نتیجه مطلوب خواهد رسید.

برای ایجاد عدالت در پرداخت مالیات باید قوانین و ساز و کارهای جدیدی اتخاذ شود چراکه تحول در نظام مالیاتی یکی از مهمترین خواسته‌های فعالان کسب وکارهای اقتصادی است، به‌گونه‌ای که نظام مالیاتی با اتکا بر سیستم ها و زیرساخت های اطلاعاتی، افزایش پوشش مالیاتی و جلوگیری از فرار مودیان به سمت عدالت حرکت می کند و با تمرکز بر دریافت مالیات از بخش خدمات به ویژه بخش‌هایی که تحت پوشش مالیات نیستند، فشار بر بخش تولید و صنعت در حوزه مالیات کاهش می یابد.

یکی از الزامات و پیش‌نیازهای تحرک تولید به‌ویژه در شرایط فعلی، رفع مشکلات و چالش‌های واحدهای تولیدی در بخش‌های مربوط به حوزه مالیات است.

در حال حاضر یکی از مشکلات عمده واحدهای تولیدی داخل کشور مشکل فروش است در حالیکه در شرایط فعلی امکان تحرک‌پذیری بازار داخلی در کوتاه‌مدت وجود ندارد.

در این شرایط، بهترین راه موجود اهمیت دادن به صادرات کشور و تقویت بازارهای صادراتی بوده چراکه ایران اساسا به دنبال توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه است و از طرفی هم توسعه تجارت، رونق اقتصاد و افزایش امنیت ملی را در پی دارد.

علاوه بر این فرهنگ ایران با همسایگان خود نزدیک‌تر بوده و شیوه‌های مبادله پول نیز آسان‌تر است و موافقت‌نامه‌های تجاری با کشورهای همسایه می‌تواند بسیاری از مشکلات تجارت را برطرف کند.

همچنین با حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی در بودجه سال 1400 امید است مشکلات و تبعات به وجود آمده از بین برود و تولیدکنندگان بتوانند با قدرت بیشتری به تولید بپردازند، چراکه با این روند جلوی قاچاق گرفته می شود و حتی می تواند باعث کاهش قیمت ها و افزایش رقابت بین تولید کنندگان شود.

در زمینه بروکراسی اداری هم سریعترین راهکار، توجه به پنجره الکترونیک دولت است که تمرکز بر این موضوع هم سرعت را زیاد می کند و هم فساد اداری را کم می کند.

ایرنا. جهاد دانشگاهی تا به امروز در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است؟

جهاد دانشگاهی سعی کرده که با کمک کارشناسان و همچنین ابزارهایی که در اختیار دارد مشکلات صنعت را بررسی کرده و در جهت بهبود شرایط و کمک به صنایع قدم بردارد.

این سازمان در همین زمینه از ظرفیت های موجود خود مانند رسانه نهایت استفاده را کرده و خوشبختانه بسیاری از اقدامات موثر و موفق را در استان قزوین به ثبت رسانده است.

در سال های گذشته الگوهای بسیاری خوبی در زمینه برطرف کردن مشکلات تولیدی در استان قزوین به ثبت رسیده که به دنبال پیگیری آنها در سال 1400 هستیم.

استان قزوین چهار هزار واحد تولیدی و 15 شهرک و ناحیه صنعتی دارد.

*س_برچسب‌ها_س*
توجه به بازار کشورهای همسایه از مهمترین راه‌های تقویت تولید است 2
توجه به بازار کشورهای همسایه از مهمترین راه‌های تقویت تولید است 3
توجه به بازار کشورهای همسایه از مهمترین راه‌های تقویت تولید است 4