توسعه روابط فرهنگی با کشورهای اسلامی و محور مقاومت
تهران - ایرنا - شتاب در توسعه روابط فرهنگی با کشورهای اسلامی، همسایه و محور مقاومت در راستای توسعه دیپلماسی فرهنگی و هنری برای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی، معرفی فرهنگ و هنر و تمدن نوین اسلامی در عرصه بین الملل، گامی بلند از سوی دولت سیزدهم در جهت نهادینه سازی عدالت فرهنگی به شمار میآید.
دولت سیزدهم از ابتدا، شعار خود را بر مبنای عدالت، تحول، مردمی سازی و واگذاری کار به دست خود مردم بنیان نهاد و در این راستا تلاش کرد تا با رفع و حذف مسائل و مشکلات پیش رو، در یک گستره کامل، امکان بهرهمندی آحاد مردم را از زیرساخت های فرهنگی فراهم نماید.
اهتمام ویژه به حوزههای فرهنگی و هنری با هدف نهادینه شدن بسط عدالت فرهنگی از جمله برنامه هایی بودند که طی یکسال گذشته مدنظر و عمل دولت سیزدهم به ویژه در این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مد نظر قرار گرفت از این رو با تاکید بر اهتمام دولت مردمی مبنی بر تحقق عدالت فرهنگی در سراسر کشور این وزارتخانه در دوره جدید فعالیت خود، اقدامات گستردهای در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و حتی عرصه بین الملل در دستور کار خود قرار داد.
این دولت با تاکید برعدالت فرهنگی، هدف را بر خروج فرهنگ و هنر از مظلومیت تا رفع دغدغههای این حوزه نهاد، این مهم با عزم جهادی دولتمردان در عمل ثابت کرد که علاوه بر تحقق وعدههایش، رونق اقتصاد فرهنگ و هنر و توسعه صنایع خلاق را به عنوان اولویت در دستورکارمدنظرداشته است.
وقتی با گذشت یکسال ازآغاز به کار دولت سیزدهم، کارنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت مردمی مورد مطالعه و مشاهده قرار می گیرد مشخص می شود که سازمانهای وابسته در راستای عملیاتی کردن عدالت فرهنگی که در قانون و اسناد بالادستی آمده برنامهها و مجموعه اقدامات خود را براین مبنا تنظیم و گام های بلندی نیز برداشته اند.
بهره مندی اهالی فرهنگ و هنر از توزیع امکانات، حمایتهای مختلف ازبرنامهها، جشنوارهها و نمایشگاههای فرهنگی و هنری مانند کتاب همراه با اختصاص مناسب بودجه از اقدامات خوب دولت مردمی در حوزه نهادینه سازی عدالت فرهنگی است که خوشبختانه شتاب گرفته و از طرفی شاهد توسعه زیرساختهای فرهنگی و هنری در سراسر کشور و به ویژه مناطق کم برخوردار است. البته در این میان باید تلاش شود فاصله بین مراکز استان، شهرستانها و روستاها به حداقل برسد. دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار، برنامههای خود موضوع توسعه روابط و همکاری با کشورهای مختلف به ویژه با اولویت کشورهای همسایه در عرصه بین الملل را همواره مدنظر قرار داده و در این راستا نیز فعالیتهای فرهنگی و اقدامات خوبی را براساس نهادینه سازی عدالت فرهنگی برداشته است قطعا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه فعالیت های فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل می باشد که برنامههای خود را به منظور توسعه مبادلات فرهنگی با کشورهای جهان براساس توسعه عدالت محورتنظیم کرده است.
توسعه روابط فرهنگی با کشورهای اسلامی، همسایگان و همچنین محور مقاومت در این دولت شتاب بیشتری به خود گرفته است و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی این امر در راستای سیاستهای مردمی برنامههای تحولی خود را در برای توسعه و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی، تمدن نوین اسلامی و معرفی فرهنگ و هنر تمدن ایران از طریق دیپلماسی فرهنگی بنا کرده است.
ازسویی دیگر نیز در باب تحقق سیاست عدالت فرهنگی می توان به تلاشهای دکتر محمد مهدی اسماعیلی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی برای افزایش بودجه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد که تا پیش از ایشان از جمله دستگاههایی بود که از لحاظ تخصیص بودجه مورد کم مهری قرار گرفته بود از این رو تلاش دولت برای کم کردن مشکلات مالی و اداری گواهی است برای تلاش عدالت فرهنگی در عرصه بین المللی که گامهای شتابانی برداشته شده است.
از سویی دیگرتصمیم گیری و تصویب بکارگیری رایزنان فرهنگی با تجربه، متعهد، توانا و آشنا به آموزههای دینی، انقلاب اسلامی، اندیشههای امام خمینی (ره) و... که از شرایط لازم در تراز جمهوری اسلامی ایران برای معرفی فرهنگ و گفتمان انقلاب اسلامی و اندیشه های امام و رهبری در سطح بین المللی ست از دیگر دستاوردهای نهادینه سازی تحقق عدالت فرهنگی به ویژه در عرصه بین الملل به شمارمی آید.