چهارشنبه 7 آذر 1403

توسعه زیرساخت‌های الکترونیکی از مراجعات به ادارات جلوگیری می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توسعه زیرساخت‌های الکترونیکی از مراجعات به ادارات جلوگیری می‌کند

زنجان - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار زنجان گفت: با توسعه زیرساخت‌های لازم برای خدمات الکترونیکی در حد امکان باید از ورود ارباب رجوع به ادارات جلوگیری کرد.

سمانه شاددل شامگاه سه شنبه در جلسه توجیهی همیاران سلامت اداری استان افزود: هسته‌های همیاران سلامت با هدف پیشگیری و کنترل بیماری کرونا، فرهنگ‌سازی و نظارت بر روند و چگونکی فعالیت های مربوط به این حوزه در این استان تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس همواره شمار مبتلایان به کووید - 19در ادارات مورد بررسی قرار می گیرد و اگر تعداد افزایش داشته باشد، تدابیر پیشگیرانه اجرا می‌شود که در این راستا باید وسایلی که در تماس بیشتر با افراد است، ضدعفونی شود.

این مسؤول ادامه داد: همیاران می توانند با برگزاری جلسات آنلاین، حضور و غیاب تصویری را مورد پیگیری قرار دهند تا به واسطه این کار روش انگشتی حذف شود.

وی اظهار داشت: شمار افرادی که از ادارات در قالب همیاران سلامت به این معاونت معرفی شدند، در اختیار علوم پزشکی قرار داده می شود تا ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌های فوری را به آنان اطلاع رسانی کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: تجمعات یکی از عامل‌های شیوع کرونا به شمار می رود که در این میان دهیاران در روستاها نسبت به برگزاری مراسم ترحیم و عروسی که حتی ممکن است از شهرها به سمت مناطق روستایی سوق داده شود، نظارت کنند.

دکتر محمدرضا صائینی افزود: هم اکنون بیماری کووید - 19 همچنان به تاخت و تاز خود ادامه می دهد و در این شرایط با تولید دارو و واکسن تغییری نخواهد کرد و حتی پیش‌بینی ها نشان می دهد تا 2 سال دیگر باید با این میهمان ناخوانده همراه بود و زندگی خود را با آن تطبیق داد.

وی اضافه کرد: به این مهم باید توجه داشت افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند کمتر از 2 یا 3 ماه ممکن است در بدن آن‌ها ایمنی ایجاد شود و امکان عود مجدد این بیماری در آنها وجود دارد.

این مسئول در مورد برگزاری مراسم عروسی نیز ادامه داد: مخالف برگزاری چنین مراسمی نیستیم، اما باید تغییراتی در آیین‌ها ایجاد و با شرایط کرونا و بدون دعوت از مهمانان این مهم برگزار شود.

وی اظهار داشت: شرایط حاکم کرونایی در کشورمان موجب شده در بحث دولت الکترونیک استفاد از بسترهایی نظیر بسترهای آنلاین که پیش از این در حد شعار بود، اکنون روند دیگری به خود گرفته و مردم و دستگاه‌های اجرایی را به این سمت سوق داده است.

صائینی خاطرنشان کرد: اتاق اصناف به دلیل گستره بودن فعالیت صنوف، می‌توانند تعداد زیادی از همیاران سلامت را به این بخش هدایت کنند تا بر نصب کد رهگیری و بارکدها در شیشه مغازه‌ها جهت رعایت پروتکل‌های ابلاغی و امکان پایش کسبه‌ها، سازمان‌ها و افراد، نظارت کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان یادآور شد: حراست و معاونان توسعه مدیریت و منابع در ادارات و نهادها نیز باید مسائلی همچون عدم استفاده از وسایل مشترک، تهیه چک لیست‌های خوداظهاری، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در محیط‌های اداری، استفاده از دستگاه‌های چهره‌خوان، جایگزینی دستگاه کارت‌خوان به جای دریافت پول نقد و غربالگری و مراقبت از گروه‌های آسیب‌دیده و ناتوان شاغل در دستگاه کنترل کنند.

وی تأکید کرد: بازار و پاساژها نیز به دلیل مراجعات مردمی باید موضوعاتی مانند آموزش و اطلاع رسانی و نصب بارکدخوان، گندزدایی و سالم‌سازی محیط‌هایی از جمله سرویس‌های بهداشتی با هماهنگی مسئولان بهداشت، نظارت بر فاصله‌گذاری اجتماعی و جلوگیری از فعالیت دستفروشان را جدی بگیرند.

صائینی با اشاره به اینکه هیات امنای مساجد و اماکن زیارتی حداقل 2 نفر از هیات امنای مساجد را برای موضوعات نظارتی تعیین کنند، خاطرنشان کرد: نظارت بر نحوه نظافت و معدوم کردن پسماندهای مساجد، سالم‌سازی سرویس‌های بهداشتی و عدم برگزاری مراسم در مساجد به ویژه در وضعیت نارنجی و قرمز از وظایف این افراد تعریف شده و توزیع غذاهای نذری در این ایام ممنوع است.

*س_برچسب‌ها_س*