توسعه مراکز جمعآوری زباله تهران با سرمایهگذاری 6.4 هزار میلیارد تومانی
شهردار تهران گفت: در 8 مرکز جمعآوری زباله تهران تا 18 ماه آینده سرمایهگذاری 6 هزار و 400 میلیارد تومانی با هدف توسعه جمعآوری و تفکیک زباله صورت میگیرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی در حاشیه برگزاری شصتمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: درهمانباشتگی مشکلات تهران شرایطی را ایجاد کرده که برای ایجاد آسایش و رفاه شهروندان نیاز به مدیریت مشارکتی داریم. مدیریت مشارکتی را از دو جهت در سطح شهرداری دنبال میکنیم؛ یک جهت جهتی است که با دستگاهها و مسئولان دولتی و نهادهای انقلابی پیگیری میکنیم و از طریق تشکیل قرارگاه و مشارکت همه یا از طریق ایجاد تفاهمنامه این مسیر را پیش میبریم.
وی افزود: سطح دوم که مهمتر از سطح اول است، مشارکت مردم است که موثرین شهر و عموم مردم را در کارهایمان به عنوان مؤلفه جدی مدنظر قرار میدهیم تا بتوانیم از طریق مشارکت با مردم و میدان دادن به حضور آنان در ابعاد مختلف، بار شهر را برداریم.
شهردار تهران با اشاره به تفاهمنامههای منعقد شده با شهرداری، تصریح کرد: این تفاهمنامهها با وزارت راه و شهرسازی، وزارت نفت و وزارت نیرو است.
زاکانی در پاسخ به سؤالی که تفاهمنامههای قبلی شهرداری با وزارت نفت خروجی نداشت، درباره مفاد و موضوع تفاهمنامه جدید شهرداری گفت: این تفاهمنامه که دنبال میکنیم در چارچوب قانون است و اهتمام وزارت نفت و شهرداری در اجرای این تفاهمنامه است چون منشاء آن قانونی است و تکالیف دو طرف معلوم است و انشاءالله انجام میشود.
وی افزود: تفاهمنامههای قبلی ممکن است اهتمام نداشته باشند و یک تفاهمی انجام دادند که کامل نبوده اما آن چیزی که ما تفاهم کردیم در ابعاد کارشناسی ماههاست روی آن کار شده و از طریق وزارت نفت دکتر زیدیفر و از سوی شهرداری هم دکتر محمد امیننژاد در این موضوع کار کردهاند. دو طرف با کارگروههایی که شکل دادند یک تفاهمی را رقم زدند و در جهت اجرای این تفاهمنامه یک دبیرخانه مشترک ایجاد کردهایم.
زاکانی ادامه داد: در مفاد این تفاهمانامه به موضوعات حمل و نقلی، غیر حمل و نقلی و موضوعاتی که ناظر به ساختمان و نگهداشت بحث سرمایش و گرمایش انرژی است اشاره شده و همچنین مواردی که به کاهش مصرف انرژی کمک میکند در آن آمده است.
شهردار تهران در پاسخ به این سؤال که در موضوع پسماند 10 درصد پسماند شهر بازیافت میشود و 90 درصد دفن میشود و برنامه شهرداری در این خصوص چیست گفت: هم اکنون موضوع پسماند شهر توسط 64 پیمانکار انجام میشود، زباله تر را جمع و به 8 مرکز منتقل میکنند. داخل مناطق نیز 22 پیمانکار هستند که قرارداد دارند و زباله خشک را نیز آنها جمع و مابهازای آن یک پولی را به شهرداری میدهند.
وی ادامه داد: پسماندهای این 86 پیمانکار در این 8 مرکز جمع میشود و به آراد کوه منتقل میشود. در واقع پسماندها 90 درصد نیست بلکه حدود 67 درصد پسماند ما به آرادکوه منتقل میشود.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه با مشارکت مردم باید ظرفیتها به هشت مرکز منتقل شود و سرمایهگذاری را از طریق مشارکت مردم داشته باشیم، گفت: در واقع این 8 مرکز امروز فقط وظیفهشان جمعآوری زباله و انتقال آن به آرادکوه است. در هر مرکز 800 میلیارد (یعنی مجموعاً 6 هزار و 400 میلیارد تومان) سرمایهگذاری خواهد شد. باید بتوانیم در هر مرکز چند منطقه را به عنوان حوزه اختیارات آن مرکز در نظر بگیریم و از درون منزل تا آرادکوه با پیمانکار مربوطه قرارداد ببیندیم و در حقیقت انتقال زباله سامان پیدا کند. باید در آن مراکز هشت گانه هم تفکیک صورت بگیرد هم بخشی از زباله از طریق هاضمها تبدیل به انرژی بشود یا تبدیل به کامپوست بشود برای کود، بخشی برای گرانول تبدیل بشود در حوزه پلیمری و سایر مصارف استفاده شود و بخشی که دیگر قابل بازیافت نباشد طبق تخمین و برآوردها (بین 5 تا 10 درصد) به آرادکوه منتقل شود.
شهردار تهران گفت: این کاری است که برای سال 1401 در نظر گرفتیم. البته تکمیل شدن آن تا 18 ماه دیگر زمان می برد چرا که پروژه سنگینی است اما هم ما را از مشکلات زیست محیطی رها میکند هم قیمت زباله تولید شده در شهر تهران که طبق برآوردها 4500 میلیارد تومان است را کاهش میدهد. ما در آن مراکز هشت گانه و با مدیریتهایی که صورت میگیرد مشارکت میکنیم و مشارکت ما مجوز دادن است و یک درآمد ثابت شهری هم ایجاد خواهد شد. امیدواریم این کاری که انجام میشود به ثمر برسد و چهره شهر ما تغییر پیدا بکند.
زاکانی در پایان گفت: این پروژه 18 ماه دیگر تکمیل میشود. اولین مرکزی که قرارداد میبندیم 760 میلیارد سرمایهگذاری میکند که در این رقم که سرمایهگذاری میکند قدرالسهم شهرداری هم معلوم شده است.