دوشنبه 5 آذر 1403

تولید 20 محصول نانو توسط یک شرکت دانش‌بنیان

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تولید 20 محصول نانو توسط یک شرکت دانش‌بنیان

یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد، از سال 96 تا به امروز توانسته 20 محصول مرتبط با حوزه نانو را تولید و روانه بازارهای داخلی و منطقه‌ای کند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ "نازنین فرهادیار" عضو هیئت علمی دانشگاه با مرتبه علمی دانشیاری در رشته شیمی معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و مدیرمسئول نشریه بین‌المللی "International Journal of Bio inorganic hybrid Nanomaterial" از سال 83 فعالیت خود را در حوزه نانو آغاز کرده و هم‌اکنون مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان "نانو پویش یکتا" است. این شرکت از سال 96 تا امروز توانسته 20 محصول مرتبط با حوزه نانو را تولید و روانه بازارهای داخلی و منطقه‌ای کند.

فرهادیار گفت: با توجه به اینکه علاقمند به حوزه نانومواد بوده و فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی بسیاری در این زمینه انجام داده بودم و موضوع تحقیقاتی دکترای بنده نیز مرتبط با این بحث بود، پاره‌ای از تحقیقات صورت گرفته در حوزه تولید نانوکامپوزیت‌های پلیمری جهت پوشش‌دهی بر روی سطوح شیشه‌ای، فلزی و پلیمرها و نانو کامپوزیت‌های هوشمند، ترکیبات متخلخل معدنی و ساخت فیلتر سیگار به کمک نانو جاذب‌ها، نانوکپسوله کردن داروها، انسولین و ویتامین‌ها نیز از اختراعات بنده محسوب می‌شود.

وی در ادامه از ثبت و چاپ بیش از 100 مقاله و 15 ثبت اختراع خبر داد و تصریح کرد: پس از کسب تجربه، تصمیم گرفتم شرکتی را که در حوزه نانو مواد در سال 96 تاسیس کرده بودم توسعه دهم. در حال حاضر این شرکت در ساختمان مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال استقرار دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان کار اصلی این شرکت را تولید نانومواد فلزی و اکسید فلزی، نانو سیالات و ترکیبات نانوکامپوزیتی و پلیمری و همچنین تولید نانو کاتالیست‌ها از جمله کاتالیست نانو آلومینا که کاربرد عمده آن در صنعت نفت است، برشمرد.

فرهادیار با بیان اینکه پس از استقرار شرکت، تمام دستاوردهای حاصل از مقاله‌های به چاپ رسیده را تبدیل به محصول کردم، تصریح کرد: بازار هدف ما ابتدا رفع نیازهای محققین، پژوهشگران و صنعتگران مراکز تحقیقاتی بود. در فناوری نانو، مواد در مقیاس‌های نانومتری طراحی و سنتز می‌شوند و سپس در بسیاری از صنایع از جمله داروسازی، پزشکی، نساجی، مکانیک و تقریبا تمام حوزه‌ها قابلیت استفاده دارد.

وی ادامه داد: ما در حال حاضر در شرکت به مرحله‌ای رسیده‌ایم که قابلیت تولید نانو مواد در مقیاس بالا را دارا هستیم. ساخت محلول‌های کلوئیدی و محلول‌های نانوسیال مغناطیسی که در حوزه مکانیک کاربرد دارد بخشی از فعالیت‌های شرکت را در برمی‌گیرد.

فرهادیار از تولید 20 محصول نانو در این شرکت دانش‌بنیان سخن گفت و تصریح کرد: ما در حالی امروز از تولید 20 محصول سخن می‌گوییم که تا دو سال پیش با هدف تجاری‌سازی 2 تا 3 محصول در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی مستقر شدیم اما با وجود کرونا و مصائب پیرامون آن، شرکت همواره پویا بوده و طی این مدت توانستیم کمیت و کیفیت تولید نانو مواد را بهینه‌سازی کنیم. این شرکت غیر از تولید محصولات آزمایشگاهی و نمونه‌های تحقیقاتی، مراجعه‌کنندگانی دارد که از شرکت تقاضا دارند که نانو مواد را در فرآورده‌های دیگر فرموله کرده و در صنعت ارائه کنند.

وی گفت: به عنوان مثال، هفته گذشته توانستیم در چاپ طرح‌های البسه با بکارگیری نانو مواد به نتیجه مطلوبی دست یابیم. میزان ماده مصرفی با این متد کاهش یافته و با همان حجم مشخص از رنگ، مقدار بیشتری پوشش‌دهی ایجاد شده است. بطور مثال اگر یک کیلوگرم ماده برای چاپ هزار عدد البسه استفاده می‌شد، با این اقدام صورت گرفته با همان یک کیلوگرم، تیراژ چاپ روی البسه افزایش محسوسی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: ما در صنایع رنگ و چاپ، کشاورزی، ساخت کودها و نانو امولسیون که برای رشد گیاهان و درختان موثر است، فعالیت‌های مختلفی را صورت داده‌ایم. با وجود اینکه شرکت ما دانش‌محور است اما توانستیم سفارش‌هایی از کشورهای عمان، عراق و سوریه دریافت کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با تشکر از تسهیل‌گری مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال گفت: با توجه به اینکه ماهیت شرکت ما تولیدی است، شرکت نیاز به فضای آزمایشگاه مجهز دارد، مرکز رشد واحد تهران شمال 80 مترمربع فضای مناسب و مورد نیاز ما را تأمین کرده است. همچنین آماده‌سازی شرایط برای حضور شرکت در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های مرتبط نیز فراهم شده است.

وی گفت: درباره رشته‌های علوم پایه و فنی و مهندسی نباید محققین و اساتید فقط به ارائه مقاله‌های علمی اکتفا کنند. ما اساتید مقاله چاپ می‌کنیم و ثبت اختراع هم داریم اما زمانی که تبدیل به محصول شود ارزش چند برابر خواهد داشت. فرهادیار معتقد است ایده‌آل‌گرا بودن می‌تواند مانع برداشتن گام‌های محکم شود. اما این قدم‌های کوچک کار را همچون تکه‌های پازل تکمیل می‌کند و زمینه توفیق را مهیا می‌کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: مسلما چگونگی ورود به مسائل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تا زمانی که وارد عرصه تولید نشوید، نمی‌توان زمینه تولید ثروت از علم را فراهم کنید. بنده به طور مستقیم با خود فروشندگان وارد مذاکره می‌شدم و به دنبال فضایی بودم تا بتوانم با ارائه پیشنهاد و معرفی خواص، مواد نانو را وارد چرخه تولیدات کنم. در حقیقت این پیشنهاد ما است که می‌تواند پنجره‌های جدید و نوینی را به روی تولیدکنندگان بگشاید و همین مهم سبب می‌شود تا از ایده‌های شما استقبال شود.

فرهادیار اعتماد بین صنعت و دانشگاه را زمینه‌ساز اقدامات بسیار مثبت برای کشور دانست و تصریح کرد: همین چند روز پیش با مدیران دانشگاه دیداری داشتم و آنها با توجه به پیشرفت‌ها و ظرفیت‌ها به من گفتند شما به عنوان هیئت علمی فناور چه انتظاراتی از دانشگاه دارید؟ که گفتم پیشنهادم همکاری با دانشگاه در زمینه جذب کارآموز است. در بسیاری از اوقات دانشجو علاقمندی و توانایی دارد اما نمی‌داند چگونه باید وارد صنعت شود. به اعتقاد من بهترین بستر ورود دانشجویان به بازار از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان است که تحت حمایت دانشگاه آزاد نیز قرار می‌گیرند. این مهم می‌تواند برای دانشگاه هم درآمدزا باشد.

صنعت فضایی کشور از سال 95 فاقد برنامه جامع است!/ ورود دانش‌بنیان‌ها به ساخت ماهواره معاونت علمی و فناوری متولی تجاری‌سازی نیست!/ اقتصاد دانش‌بنیان در کشور به انحراف رفته است / گلوگاه‌ها در اختیار انحصارگران است رشد علمی ایران در 30 سال اخیر به اندازه 300 سال است / قانون "جهش تولید دانش‌بنیان" انقلابی در حمایت از نخبگان است