یک‌شنبه 4 آذر 1403

«تک تیرانداز ماه»؛ فضاپیمای ماه‌نشین ژاپن با موشک بومی به فضا پرتاب شد

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
«تک تیرانداز ماه»؛ فضاپیمای ماه‌نشین ژاپن با موشک بومی به فضا پرتاب شد

این کاوشگر که به آن لقب «تک‌تیرانداز ماه» نیز داده شده، قرار است ظرف چهار تا شش ماه آینده، با استفاده از یک فناوری نوین از فاصله 100 متری با دقت بسیار بالا بر سطح ماه بنشیند.

مراحل پرتاب موشک ژاپنی حامل کاوشگر هوشمند این کشور که ماموریتی دوگانه به آن محول شده است، به صورت زنده توسط 35 هزار نفر از کانال یوتیوب «جاکسا» دنبال شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از یورو نیوز؛ ژاپن سرانجام روز پنج‌شنبه فضاپیمای اکتشافی خود را برای انجام تحقیقات بر سطح ماه، با یک موشک بومی به فضا پرتاب کرد.

پرتاب این یک کاوشگر هوشمند که ابتدا قرار بود پایان ماه اوت انجالم شود، پیش‌تر سه بار به دلیل شرایط نامساعد جوی به تعویق افتاده بود.

مسئولان فضایی ژاپن تصاویر ویدویویی مربوط به مراحل پرتاب ماه‌پیمای این کشور را به صورت زنده از پلتفرم اشتراک‌گذاری محتوی تصویری یوتیوب پخش کردند.

تلاش تازه برای فرود آوردن یک کاوشگر تحقیقاتی روی ماه، در واقع موفقیتی بزرگ برای ژاپن و آژانس کاوش‌های هوافضای این کشور موسوم به «جاکسا» است که پیش‌تر، از سال گذشته تاکنون یک سری ناکامی‌ها را در زمینه آزمایش‌های فضایی تجربه کرده بود.

موشک ژاپنیِ H-IIA روز پنج‌شنبه طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، رأس ساعت 8:42 بامداد به وقت محلی از یکی از پایگاه‌های پرتاب آژانس «جاکسا» در جنوب غرب این کشور به فضا پرتاب شد.

این موشک حامل یک ما‌ه‌نشین کوچک با نام اختصاری SLIM به معنای «کاوشگر هوشمند برای بررسی ماه» بود.

این کاوشگر که به آن لقب «تک‌تیرانداز ماه» نیز داده شده، قرار است ظرف چهار تا شش ماه آینده، با استفاده از یک فناوری نوین از فاصله 100 متری با دقت بسیار بالا بر سطح ماه بنشیند.

موشک ژاپنی همچنین در این ماموریت فضایی یک ماهواره نجومی، ساخت مشترک جاکسا، ناسا و آژانس فضایی اروپا را برای تصویربرداری با پرتو ایکس و طیف‌سنجی با خود حمل کرده است.

مراحل پرتاب موشک ژاپنی حامل ماه‌پیمای هوشمند این کشور که ماموریتی دوگانه به آن محول شده است، با شور و شوق فراوان به صورت زنده توسط 35 هزار نفر از کانال یوتیوب «جاکسا» دنبال شد.

هند نیز ماه گذشته اولین فضاپیمای خود را با موفقیت روی ماه فرود آورد. قبل از این کشور، تنها ایالات متحده، اتحاد جماهیر شوروی پیشین و چین به چنین موفقیتی دست یافته بودند.

اما روسیه در تازه‌ترین تلاش خود برای انجام چنین ماموریتی شکست خورد. کاوشگر روسی لونا -25 پس از پرتاب به فضا روز 19 اوت گذشته هنگام فرود بر سطح ماه سقوط کرد و متلاشی شد.

ژاپن پیش‌تر در ماه نوامبر نیز تلاش کرده بود یک کاوشگر کوچک را برای فرود بر سطح ماه با موشک آمریکایی آرتمیس1 به فضا پرتاب کند.

این ماموریت اما در پی قطع ارتباط با کاوشگر «اوموتناشی» که دلیل آن خرابی باتری‌های کاوشگر اعلام شد، مدت کوتاهی پس از پرتاب نافرجام ماند.

پیش از این نیز، ماموریت یک شرکت فضایی نوپای خصوصی ژاپن در فرود آوردن یک ماه‌نشین در آوریل گذشته با شکست مواجه شده بود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نگاه ماه نورد چین به عمق 300 متری نیمه تاریک ماه اولین فیلم از فرود کاوشگر هند روی قطب جنوب ماه خاک "بنو"، قدیمی ترین سیارک منظومه شمسی، به زودی به زمین می‌رسد (+ فیلم) فضاپیمای روسیه روی ماه سقوط کرد و نابود شد تماشاخانه

پنیر های مجهز به تراشه / یک پنیر 37 کیلویی پارمزان 1000 دلار قیمت دارد (فیلم)

موسیقی نواحی ایران؛ جشنواره ای که بی خانمان شده است (فیلم)

فیلم های دیگر
«تک تیرانداز ماه»؛ فضاپیمای ماه‌نشین ژاپن با موشک بومی به فضا پرتاب شد 2
«تک تیرانداز ماه»؛ فضاپیمای ماه‌نشین ژاپن با موشک بومی به فضا پرتاب شد 3
«تک تیرانداز ماه»؛ فضاپیمای ماه‌نشین ژاپن با موشک بومی به فضا پرتاب شد 4
«تک تیرانداز ماه»؛ فضاپیمای ماه‌نشین ژاپن با موشک بومی به فضا پرتاب شد 5