شنبه 29 دی 1403

تیزر / حرف‌های صریح مدیرکل دفتر موسیقی در گفت‌و‌گو با تسنیم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تیزر / حرف‌های صریح مدیرکل دفتر موسیقی در گفت‌و‌گو با تسنیم

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم حرف‌هایی صریح درباره اوضاع موسیقی و برنامه‌هایش برای سال 1403 را بیان کرد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، موسیقی در سال 1402 فراز و فرودهایی داشت که شاید مهمترین اتفاق در این عرصه، تغییر در مدیریت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. جایی که از دی ماه 1402 سُکان هدایتش به دستان امیرحسین سمیعی سپرده شد. سمیعی پیش از این معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود و آنجا هم کارنامه‌ی موفقی از خود به جای گذاشت.

نکته مهم اینکه؛ امیرحسین سمیعی از هنرمندان عرصه موسیقی هم به شمار می‌آید. او در ارمنستان درسِ موسیقی خوانده و در کارنامه هنری‌اش آثار بسیاری به عنوان آهنگساز و خواننده دارد. تازه‌ترین کار او آهنگسازیِ کنسرت نمایشِ «کلنل» بود که خوانندگی آن را محمد معتمدی برعهده داشت.

.

سمیعی سال گذشته همراه با ارکستر ملی به روسیه رفت تا در آنجا به عنوان خواننده در کنار ارکستر حضور داشته باشد. او آنقدر کارش را حرفه‌ای و درست انجام داد که روس‌هایِ سخت پسند در عرصه موسیقی، به او لقبِ پاواراتی دادند.

اما ماجرای مدیریت دفتر موسیقی حکایت متفاوتی است و هر کسی در این مسند می‌نشیند، حتما کاری دشوار در پیش دارد. با آمدنِ سمیعی به دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برخی تلاش کردند که حاشیه‌هایی برای او درست کنند، حاشیه‌هایی که از مخالفتِ سمیعی با موسیقی پاپ خبر میداد. اما نخستین اقدامِ او در جشنواره موسیقی فجر، چهار برابر کردنِ اجراهای بخش پاپ در سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر بود.

روس‌ها به خواننده ایرانی لقب پاواراتی دادند

سمیعی همچنین سالن فرهنگسرای بهمن را به اجراهای بخش پاپ در جشنواره موسیقی فجر اختصاص داد تا گامی بزرگ در راستای عدالت فرهنگی بردارد. گامی که باعث شد مردمان جنوب شهر هم دسترسی راحتی به اجراهای موسیقی پاپ داشته باشند؛ اجراهایی که قیمت بلیت‌هایشان از 90 هزار تومان آغاز می‌شد و تا حدود 500 هزار تومان ادامه داشت؛ و این رقم‌ها برای قشر متوسط چندان دور از دسترس نبود.

چالش دیگری که سمیعی در دفتر موسیقی با آن مواجه بود، ماجرا کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان بود. کنسرتی که یک بار در پاییز سال 1402 و در زمانی که سمیعی در دفتر موسیقی نبود، لغو شده بود. علت آن هم حضور نوازندگان زن در ترکیب گروهِ علیرضا قربانی بود. این بار اما در اسفند 1402 دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و البته شخصِ وزیر ارشاد و قائم مقامش، پای مجوزِ وزارت ارشاد ایستادند تا کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان برگزار شود. این اتفاقی امیدوارکننده در حوزه موسیقی بود که بسیاری را به آینده امیدوار کرد.

حالا پای صحبت‌های امیرحسین سمیعی نشسته‌ایم تا دیدگاه‌های او را درباره موسیقی بیشتر جویا شویم البته که از او خواستیم تا برنامه‌هایش برای سال 1403 را هم برایمان تشریح کند. امروز تیزر این گفت‌وگو را می‌بینید و در روزهای آینده متن کامل این گفت‌وگو به همراه ویدیوی کامل آن منتشر می‌شود.