جدول هزینههای متفرقه بودجه 1403 تصویب شد
نمایندگان مجلس با تصویب جدول شماره 9 بودجه 1403 درباره هزینههای متفرقه موافقت کردند.
به گزارش مشرق، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 10 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات جدول شماره 9 درباره هزینههای متفرقه با 105 رأی موافق، 35 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع در جلسه موافقت کردند.
حمیدرضا حاجی بابایی در رابطه با دفاع از این جدول، گفت: این جدول مربوط به مواردی از قبیل برنامههای موقت و یکساله دولت است. کلیات و شاکله این جدول در مجلس بهم نریخته است و فقط برخی جابجاییهای جزئی صورت گرفته است.
روح الله متفکرآزاد در رابطه با کلیات این جدول، بیان کرد: ردیفهایی در این جدول آمده که ما مسائل مهم تری نسبت به آنها داریم، از آن جایی که میتوان این ردیفها را جابجا کرد بنابراین بهتر است که کلیات این جدول را رد کنیم و با صلاحدید مجلس اولویتها را تعیین کنیم.
بر اساس این گزارش محمدحسن آصفری در موافقت با کلیات این جدول، بیان کرد: جدول شماره 9 مربوط به مسائل سالانه است، به طور مثال در سالهای گذشته شاهد بودیم که پول گندمکاران با تاخیر 5 یا 6 ماهه پرداخت میشود.
در ادامه داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: در جدول شماره 9 تغییراتی ایجاد شده که به زعم ما این تغییرات مشکلاتی به وجود میآورد، به طور مثال ردیف مربوط به اعتبار گروههای جهادی حذف شده است یا 1500 میلیارد تومانی که برای احیای واحدهای تولیدی راکد پیش بینی شده بود حذف شده که ما با این اقدامات مخالف هستیم بنابراین بهتر است این جدول برای اصلاح به کمیسیون بازگردد.
در ادامه حاجی بابایی گفت: اعتبار جدول 9 حدود 248 همت بود که اعتبار تغییر کرده حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان است، ما ردیف مربوط به گروههای جهادی را حذف نکردیم بلکه آن را بین همه استانها تقسیم کردیم. از سوی دیگر اعتباراتی مانند یارانه خرید کاغذ برای دانش آموزان را پیش بینی کردیم که یکی از نیازهای اساسی است.
حاجی بابایی: جابهجایی صورت گرفته از جدول شماره 9 به جدول شماره 8 با هدف بالانس اوراق و کمک به دانشگاهها بود
همچنین در ادامه بررسی جدول شماره 8 لایحه بودجه 1403، حمیدرضا حاجی بابایی در توضیح بخش درآمدی جدول 1-8 لایحه بودجه 1403 درباره مسائل مرتبط با تملک دارایی، بدهیهای دولت و انواع اوراق، گفت: 283 همت عدد این جدول است که 225 همت آن مربوط به اوراقی است که قبلا فروخته شده و دولت باید سال 1403 مبلغ 225 همت اوراق پرداخت کند لذا ما برای اینکه بتوانیم اوراق را بالانس کنیم یک جابهجایی بین جدول شماره 8 و 9 انجام دادیم تا مثلا به دانشگاهها کمک شود، یعنی حدود 21 همت را از جدول شماره 9 به جدول شماره 8 انتقال دادیم. در واقع 71 همت سود حاصل از اوراق به جدول 8 منتقل شده است و به جز این مورد تغییر اساسی دیگری در جدول شماره 8 به وجود نیامده است.
وی افزود: اعتبار جدول شماره 8 همان 288 همتی است که دولت تعیین کرده و بیشتر مربوط به مسائل تملک دارایی و بدهیهای دولت و نوع اوراق در سال 1403 است، لذا با توجه به تغییر خوبی که صورت گرفته توانستیم از این ناحیه دو همت به بهزیستی، دو همت به کمیته امداد و... کمک کنیم.
طغیانی: کاهش اعتبار صندوق بینالمللی اوپک اشتباه بزرگی است
بنابراین گزارش، در ادامه مهدی طغیانی در مخالفت با جدول شماره 8 گفت: کمیسیون تلفیق بدون هماهنگی اعضا، مبلغ 11 همت از افزایش سرمایهای که باید در صندوق ملی بینالمللی اوپک صورت میگرفت و ما نسبت به آن تعهد داشتیم، برداشت کرده و میگویند این مبلغ را از بودجه نفت جبران کنیم در حالی که باید بگویم پیشنهاد دهنده این مسئله کوچکترین فهمی از مسائل مرتبط با صندوق اوپک نداشته و کار بسیار غلطی است.
بدری: صندوق سرمایهگذاری اوپک در ادوار گذشته چه عایدی برای کشور داشته است؟ / جابهجایی ارقام کارشناسی شده است
همچنین صدیف بدری در موافقت با جدول مذکور گفت: قطعا اوراق اسلامی و اسناد خزانه به عنوان موضوعات ملی جدول شماره 8 در کمیسیون تلفیق بررسی شدهاند، اما باید پرسید صندوق سرمایهگذاری اوپک در گذشته چه عملکرد و چه عایدی برای کشور به همراه داشته است؟ بنابراین حتماً این جابهجایی با اقدام کارشناسی صورت گرفته است.
وی همچنین در ادامه در رابطه با موضوع سیبزمینی به وزارت جهاد کشاورزی تذکر داد و گفت: به تازگی جهاد کشاورزی عوارضی برای صادرات سیبزمینی وضع کرده است، اما با این تصمیم خلقالساعه کشور و سیبزمینیکاران را دچار چالش و مشکلات بسیاری کرده لذا درخواست دارم در تصمیم چند روز گذشته خود تجدیدنظر کند.
منظور: بدهی دولت به صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه آن بازگردانده شود
در ادامه داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دو تغییر در جدول شماره 8 انجام شده که موجبات عدم موافقت دولت با این جدول را به همراه داشته است؛ ابتدا اینکه ردیف مربوط به افزایش سرمایه ایران در صندوق اوپک برای آن 11.2 همت بوده، اما این افزایش سرمایه توسط کمیسیون تلفیق حذف شده است در حالی که ما در یک سازمان بینالمللی عضو هستیم و آنجا حق رأی داریم لذا اگر سرمایه خود را متناسب با شرایط افزایش ندهیم حق رأی خود را از دست خواهیم دادیم، بنابراین حذف این اعتبار به معنای عدم انجام بخشی از تعهدات بینالمللی ما است که به حیثیت کشور در جوامع بینالمللی آسیب میزند.
وی افزود: دومین ایراد وارده به تغییرات صورت گرفته در ردیف دیگری مرتبط با بازپرداخت تسهیلات دریافتی از صندوق توسعه ملی است چرا که باید با توجه به اینکه ما در شرایطی مجبور به گرفتن تسهیلاتی از صندوق هستیم و با توجه به اینکه منابع صندوق تجدید میشود این اعتبار باید بازگردانده شود لذا خواهشمندم بدهی دولت به صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه آن بازگردانده شود بنابراین با توجه به این دو تغییر در جدول شماره 8 با آن مخالف هستیم.
حاجیبابایی: تغییرات داده شده در جدول شماره 8 با هدف حل مشکلات مردم بود
بنابراین گزارش، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق گفت: دو ردیف تغییر داده شده با هدف حل مشکلات مردم بوده است که به این اعتبار به نوعی اعتبار انباری گفته میشود تا هر وقت نیاز داشتیم به آن رجوع کنیم. ضمن آن که صدها میلیارد تومان در وزارت نفت هزینه میشود بنابراین باید پرسید آیا این وزارتخانه آنقدر توان مدیریت بودجه مورد نیاز صندوق اوپک را ندارد؟ البته لازم به ذکر است من هیچ موردی را بدون نظر اعضای کمیسیون تلفیق رأیگیری نکردم و به جمعبندی نرسیده ام.
وی افزود: یک میلیارد همت از این اعتبار به کمیته امداد، راه روستایی، دانشگاههای حقالتدریس و... اختصاص پیدا کرده است تا مشکلات آنها کمتر شود.
قالیباف: جدول شماره 8 به منظور بررسی مجدد اعتبارات مرتبط به صندوق توسعه و اوپک به کمیسیون ارجاع شود
این گزارش میافزاید؛ در ادامه قالیباف رئیس مجلس با توجه به مخالفت نمایندگان با جدول شماره 8 پیشنهاد ارجاع این جدول به کمیسیون را ارائه کرد و در تشریح دلایل ارجاع به کمیسیون گفت: بهتر است آقای حاجی بابایی از فرصت ظهر استفاده کند و مجدداً با دولت جدول فوق را بررسی کنند تا در نوبت عصر به صحن بیاید، البته مشکل فقط دو ردیف مربوط به صندوق توسعه و 21 همت صندوق اوپک است که این 21 همت به راه روستایی و دیگر موارد توضیح داده شده اختصاص داده شده است.