جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی برای تکمیل کارخانه سیمان ری
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از بررسی راهکارهای جذب سرمایهگذار داخلی و بینالمللی برای تکمیل پروژه کارخانه سیمان ری خبر داد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از بررسی راهکارهای جذب سرمایهگذار داخلی و بینالمللی برای تکمیل پروژه کارخانه سیمان ری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کاوه حاجی علی اکبری، با اشاره به جذب سرمایه گذار برای کارخانه سیمان ری اظهار کرد: یکی از اهداف بازدید معاون علم و فناوری ریاست جمهوری از کارخانه سیمان ری بررسی راهکارهای جذب سرمایه گذار داخلی و بینالمللی برای تکمیل پروژه این مجموعه بود.
وی با اشاره به تاریخچه کارخانه سیمان ری افزود: کارخانه سیمان ری اولین کارخانه سیمان تهران و خاورمیانه است که عملیات اجرایی آن سال 1308 آغاز شد و در سال 1312 به ظرفیت تولید 100 تن سیمان و در نهایت در سال 1334 به ظرفیت تولید 300 تا 600 تن سیمان رسید.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه سیمان بسیاری از ساخت و سازهای آن دوره مانند ساختمان مجلس شورای ملی، سد امیر کبیر و... از این کارخانه تأمین شده است، ادامه داد: این مجموعه تا سال 1364 مشغول به فعالیت بود اما به دلیل پایین آمدن راندمان تولید و ایجاد آلودگیهای زیست محیطی در چارچوب انتقال کارخانههای آلاینده به خارج از شهر تعطیل شد و در این مدت به یک فضای متروکه تبدیل شد و در نهایت هم به عنوان لوکیشن چند فیلم و سریال تلویزیونی مورد استفاده قرار گرفت و خساراتی به آن وارد شد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری تهران در سال 1397 درخواست بازآفرینی و مرمت این مجموعه را مطرح کرد، گفت: در واقع شهرداری درخواست کرد تا این کارخانه در اختیار مدیریت شهری قرار گیرد که در نهایت با مصوبه سال 1398 هیأت وزیران، بهره برداری 30 سال از کارخانه سیمان با دو هدف راه اندازی موزه صنعت و ایجاد کاربریهای اجتماعی، فرهنگی و گردشگری پشتیبان به شهرداری تهران واگذار شد.
حاجی علی اکبری با اشاره به اینکه به دلیل وجود معارض امکان ورود شهرداری تهران تا پایان سال 1399 فراهم نشد، بیان کرد: این مجموعه در سال 1400 در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت و انجام کارهای مطالعاتی برای پیدا کردن بهترین پیشنهاد با هدف بازآفرینی این مجموعه انجام شد.
وی با بیان اینکه مسابقهای تحت عنوان بازآفرینی شهری کارخانه سیمان با مشارکت 50 گروه داخلی و خارجی توسط سازمان نوسازی شهر تهران برگزار شد، تاکید کرد: در جریان این فراخوان طرحها و ایدههایی برای انطباق کاربری کارخانه با آسیب شناسی وضع موجود و آسیبهایی که به سازه و بنا وارد شده بود، ارائه شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به انجام برخی کارهای اجرایی در این مجموعه گفت: از نیمه دوم سال 1400 اقدامات اجرایی انجام شد که در گام نخست شامل بازپیرایی، پاکسازی، حذف زوائد بصری و خارج کردن ضایعات و نخالهها از سایت انجام شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو پروژه اجرایی به موازات هم در کارخانه سیمان در حال اجراست، بیان کرد: راه اندازی موزه صنعت در ساختمان دیزل با تمرکز بر صنعت سیمان و فضایی برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در سایر فضاها، سولهها و ساختمانهایی که دارد، دو پروژه مهم در این مجموعه است.
حاجی علی اکبری افزود: هدف این است که در راستای اجرای مصوبه هیأت وزیران روی موضوعات اجتماعی، فرهنگی تمرکز داشته باشیم و شرکتهای دانش بنیان که توجه ویژه به شهر دارند، در این مجموعه مستقر شوند و پیش بینی میشود که فاز نخست این مجموعه در نیمه نخست سال به بهره برداری برسد.