جرئت رؤیاپردازی؛ اثری که به تحقق یک رویا با پشتکار می پردازد
رائد برقاوی، روزنامه نگار و اقتصاددان در این کتاب تجربه خود را از همراهی و مطالعه شیوه زمامداری محمد بن راشد، حاکم دبی به رشته تحریر در آورده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ مریم نفیسی راد، رمان نویس و مترجم بیش از 10 عنوان کتاب از زبان های انگلیسی و عربی و اسپانیایی در یادداشتی به معرفی تازه ترین کتاب خود از زبان عربی به نام "جرئت رؤیاپردازی" (چگونه محمد بن راشد رویایش را تحقق بخشید؟) پرداخت: رائد برقاوی، روزنامه نگار و اقتصاددان در این کتاب تجربه خود را از همراهی و مطالعه شیوه زمامداری محمد بن راشد، حاکم دبی به رشته تحریر در آورده است. نویسنده به تحلیل شخصیت رویاپرداز حاکم دبی و استراتژی ها و تاکتیک های به کار برده شده برای تبدیل دبی به یکی از شهرهای تراز اول در جهان آن هم فقط در چند دهه پرداخت است.
از متن کتاب: برای اینکه دیگران را شگفت زده کنید، نه تنها از گذشته به آنها بگویید، بلکه از رویاهای خود نیز بگویید، آنچه امروز و فردا می خواهید انجام بدهید. شیخ محمد به طور مفصل و در موقعیت های مختلف، از علاقه زیادی که پدربزرگ و پدرش به سرمایه گذاری در دبی داشتند، صحبت می کند تا اینکه می گوید: شاید مقدر شده است که فرودگاه و بندر اصلی جهان باشیم. آینده دبی در سال 1920 رقم خورد، با یک ایده آسان و در زمان خود عجیب که شاید سوالات دیگران را برانگیخت. وقتی تاریخ آن دوران را می خوانیم می بینیم که مالیات یکی از منابع اصلی درآمد در اکثر کشورهای جهان بوده است، به ویژه زمانی که کشور دارای بندر بوده و منابع دیگر کمیاب است، اما چیزی که در آن برهه زمانی تمایزآفرین شد، شخصیت شیخ راشد و ایده های جسورانه اش و گام هایی که برای سرمایه گذاری تجاری بر می داشت و عزم و پشتکارش برای به نتیجه رسیدن بود. لذا زمانی که شیخ محمد بر پروژه های گردشگری و دانش بنیان سرمایه گذاری کرد، جرئتش باعث شد گام هایی رو به جلو بردارد. وقتی شیخ محمد می گوید: قرار است ما فرودگاه جهان و بندر اصلی آن باشیم، منظورش صرفا نقطه جغرافیایی نیست که حمل و نقل بین کشورهای مختلف را تسهیل می کند یا منظورش یک وقفه در ترانزیت فرودگاهی بین پروازهای مختلف نیست یا مکانی برای واردات و صادرات مجدد، بلکه معنا، بسیار فراتر از آن می رود: به زیرساختی که برای همتای خود در کشورهای بزرگ ارج می نهد، به قوانین جذب کننده و عادلانه، به مدیریت موفق، پذیرا بودن ایده های مختلف، به مدارا، به یک فرهنگ پیشرفته که پذیرای همه است. هنگامی که شیخ محمد این را می گوید بیش از صدسال را خلاصه می کند که در آن، حماسه ای نوشت که با جرئت رؤیاپردازی و تلاش توقف ناپذیر در مکانی کوچک در کرانه های خلیج فارس آغاز شد و به آبادی ختم شد، با ماهیگیری و کار مروارید شروع شد و با مراکز فضایی و پرتاب کاوشگر امید به پایان رسید، با تجارت کوچک آغاز شد و با آزمایشگاه های هوش مصنوعی به پایان رسید. هنگامی که شیخ مکتوم بن حشر مالیات را لغو کرد، مرواریدهای بیشتری را در خلیج فارس شکار کرد و پس از یک قرن دبی به قطب "مروارید دنیا" تبدیل شد. این کتاب با ترجمه مریم نفیسی راد و مقدمه دکتر کمال رئوف در 200 صفحه با قیمت 89900 تومان از سوی انتشارات نسل نواندیش در مهرماه 1401 منتشر شد. (کمال رئوف: وکیل پایهیک دادگستری، مدرس دانشگاه پیام نور، رئیس و مدرس مدرسه عالی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی و دادستان انتظامی سابق وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه)انتهای پیام /