جراح زنان در خیلی از شهرها وجود ندارد؛ قانون افزایش ظرفیت پزشکی باید اجرایی شود
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی: نیاز کشور به پزشک خیلی جدی است، نمیتوان شرایط را رها کرد و وزارت بهداشت هم خودش تصمیم بگیرد که قانون را اجرا نکند.
احمد حسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره اظهارات وزیر بهداشت برای به تعویق انداختن قانون افزایش 20 درصدی پذیرش دانشجوی پزشکی گفت: قانونی که تصویب میشود قاعدتا بر اساس یک درخواست و یا یک احساس نیاز در جامعه طرح و لایحه آن داده میشود و سپس تبدیل به قانون میشود.
«قانون حمایت و توانمندسازی بانوان» در دستور کار مجلسوی در ادامه بیان کرد: ولی اگر یک نیازی در جامعه احساس نشود لزومی ندارد که وقت مجلس و دولت گرفته شود تا یک طرح یا لایحه ای ارائه شود و وقت کمیسیونها گرفته شود تا منتج به تصویب قانونی شود.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: بعد در مرحله بعد دستگاهی که باید آن قانون را اجرا کند مثل وزارت بهداشت اعلام کند که این قانون مصوب که لازم الاجرا هم هست را اجرا نمیکند و یا اجرای آن را به تعویق بیندازد.
فلاحی افزود: اگر واقعا نیاز به پزشک داریم که شواهد و قرائن نشان میدهد که این نیاز خیلی جدی هم هست، باید این قانون افزایش ظرفیت اجرایی شود.
این عضو کمیسیون بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اگر نیاز به پزشک نداشتیم چرا اصلا قانون نوشته شد؟ یکی از مشکلات ما این است که عمده پزشکان متمرکز در کلانشهرها و تهران هستند و در مناطق محروم مردم بدون پزشک ماندهاند.
وی با انتقاد از اینکه مردم برای دسترسی به پزشک مجبور به مراجعه به کلان شهرها هستند افزود: سیاستهایی باید در کشور اجرایی شود که هم افزایش ظرفیت پزشکی داشته باشیم و هم این پزشکان به صورت عادلانه در کشور توزیع شوند.
وی خاطرنشان کرد: نکته بعدی برخی رشته های پزشکی است که ما با کمبود مواجه هستیم به عنوان مثال جراح زنان در خیلی از شهرها وجود ندارد و یا در طب اورژانس مشکلات زیادی داریم.
وی افزود: باید برای این مشکلات کمبود پزشک و کمبود پزشک متخصص اقدامی صورت داد و نمیتوان شرایط را رها کرد و وزارت بهداشت هم خودش تصمیم بگیرد که قانون را اجرا نکند.
فلاحی گفت: این اقدامات از نظر علمی و تخصصی خیلی درست و قابل دفاع نیست. این ادعای وزارت بهداشت که فضای آموزشی بهداشتی برای آموزش این دانشجویان جدید الورود وجود ندارد نیز صحیح نیست و فضای آموزشی کافی برای این دانشجویانی که با 20 درصد افزایش جذب شوند وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: برخی از رشتههای دانشگاههای علوم پزشکی در حال حاضر منسوخ شده و باید جمع شوند و آمایش در رشتهها مراکز آموزشی و فضاهای آموزشی باید به وجود بیاید.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: وقتی 50 رشته حذف شوند، فضا بازتر میشود و یا برخی از رشتهها دانشجوهایش حذف شود فضا برای سایر دانشجویان باز میشود.
این عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه شاید در برخی شهرها با کمبود فضای آموزشی رو به رو هستیم خاطرنشان کرد: اما این مشکل سراسری نیست و البته هیچ چیزی مهمتر از سلامتی مردم نیست.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: به عنوان مثال در حال حاضر در وزارت علوم در حال رایزنی برای انتقال فضاهای بلااستفاده دانشگاه پیام نور هستند که میتوان این فضا و همچنین فضاهای آموزشی بلااستفاده دانشگاه آزاد را در اختیار وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی قرار داد تا این مشکل هم مرتفع شود.
فلاحی با بیان اینکه خیلی از این بهانهها قابل رفع است افزود: فقط نیاز به سیاست های اصلاح ساختاری داریم که باید دستگاه مجری زیر بار اجرای آن برود و قانون را اجرا کند و مدام نگویند که این قانون قابل اجرا نیست.