یک‌شنبه 1 مهر 1403

جریمه بانک‌هایی که وام مسکن پرداخت نکردند

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
جریمه بانک‌هایی که وام مسکن پرداخت نکردند

رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن گفت: جریمه بانک ها از طریق صدور برگ تشخیص وصول و وارد خزانه شده و از طریق خزانه به صندوق ملی مسکن واریز می شود.

به گزارش مشرق، محمدرضا اسماعیلی در جریان نشست با خبرنگاران با اشاره به جریمه بانک ها طبق قانون جهش تولید در بخش تسهیلات مسکن، افزود: جریمه بانک‌ها در سال 1400 نزدیک به 49 همت (49 هزار میلیارد تومان) بوده که وصول آن در سال 1401 است.

وی بیان‌داشت: در سال 1401 پیش‌بینی‌ها از جریمه بانک‌ها رقم 91 هزار میلیارد تومان را نشان می‌دهد که وصول آنها باید در سال جاری رقم بخورد که جمع آنها حدود 140 هزار میلیارد تومان جریمه عدم پرداخت تسهیلات در مقیاس 20 درصد است.

طبق قانون جهش تولید، بانک‌ها باید 20 درصد از منابع خود را برای تسهیلات در بخش مسکن اختصاص بدهند.

اسماعیلی با بیان اینکه از این میزان تاکنون 70 هزار میلیارد تومان بر اساس گزارش سازمان امور مالیاتی برگ تشخیص کشیده شده است، تصریح کرد: این رقم با همکاری بانک‌ها توسط سازمان امور مالیاتی وصول می‌شود.

وی گفت: قانون ظرفیت‌های بسیار بزرگی برای صندوق ملی مسکن دارد و در آینده این صندوق به عنوان صندوق ثروت ملی کشور ایفای نقش کند و در آینده بیشتر از آن خواهید شنید.

رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن ادامه‌داد: اگر در قانون اعداد و ارقامی می بینید که بزرگ هستند و در صورت تحقق بارهای بزرگی را بردارند، ناظر به ظرفیت و وظیفه بزرگی است که برای این صندوق دیده شده است.

وی با اشاره به زمان کوتاه شکل‌گیری صندوق، خاطرنشان‌کرد: هنوز به یک‌سالگی صندوق نرسیده ایم، بر این اساس نمی توان سرعت عملیات را به گونه‌ای پیش برد که دستگاه های اجرایی یا بانک هایی که عادت به پرداخت چنین ارقامی نداشتند، دچار فشار شوند.

اسماعیلی با اشاره به ارائه سازوکارهایی با هدف نظارت بر عملکرد بانک ها برای پرداخت تسهیلات، تصریح کرد: به همین منظور ساز و کار نظارتی جدیدی برای این بانک‌ها در نظر گرفته شده و مقرر شده است از محل ذخایر بانک‌هایی که به تعهدات خود عمل نکردند، بانک مرکزی بخشی از سرمایه آن بانک‌ها را بلوکه کند.

وی گفت: همچنین مقرر شده است تا در این زمینه صلاحیت حرفه ای اعضای هیات مدیره و هیات عامل تعلیق شود.

رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن در ادامه با بیان اینکه از زمان شکل‌گیری صندوق تاکنون، 12هزار و850 میلیارد تومان به صندوق واریز شده است، بیان‌داشت: از این مبلغ تاکنون 6هزار و 630 میلیارد تومان در بخش‌های مختلف هزینه شده است.

وی به همکاری با شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون بیش از 10 شرکت که با روش‌های دانش‌بنیان توانایی ساخت مسکن ارزان و با کیفیت را دارند، شناسایی شده و در حال همکاری با آنها هستیم.

اسماعیلی با اشاره به تامین مصالح ساختمانی، گفت: خرید به صرفه فولاد و سیمان در جلسه شورای عالی مسکن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در صدد هستیم با تخصیص به موقع و به صرفه مصالح ساختمانی، ضمن تسریع در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن هزینه ساخت را نیز کاهش دهیم.

وی همچنین با اشاره به همراهی وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد با وزارت راه وشهرسازی در این بخش، بیان‌داشت: شفافیت مورد استقبال ما است و درباره ارائه مصالح ساختمانی در بورس کالا با رویکرد شفافیت این موضوع قابل انجام است. تلاش می‌کنیم تا چنانچه فرآیند بورس اشکالاتی دارد با بهبود قیمت پایه فرآیند تامین مصالح ساختمانی از بورس کالا بهبود یابد.

تامین 20 همت برای صندوق ملی مسکن از محل تهاتر نفت

اسماعیلی درباره تامین مالی صندوق از محل تهاتر نفت، گفت: طبق قانون و تصمیمات اخذ شده 20 هزار میلیارد تومان در سال 1401 از محل تهاتر نفت برای صندوق ملی مسکن در نظر گرفته شده است که در حال انجام است.

رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن اضافه‌کرد: وزارت نفت بر اساس مصوبه‌های گذشته در راستای تسهیل فروش نفت این امکان را دیده که حواله نفتی ارائه دهد تا بتوانند مشکل خود را حل کرده و به موازات منابع بودجه‌ای، می‌توان براساس اوراق با ساز و کار مشخص این حواله‌های نفتی را در دنیا به فروش رساند.

وی همچنین از همکاری با بانک توسعه اسلامی برای تامین منابع مالی خبر داد و گفت: هر چند اولویت وزارت راه و شهرسازی استفاده از توان تولیدکنندگان و پیمانکاران داخلی است، اما 10 شرکت اروپایی و آسیایی برای همکاری در ساخت مسکن و تامین مالی با ایران در حال مذاکره هستند.

اسماعیلی درباره میزان کمک‌های صندوق به اجرای نهضت ملی و سایر خدمات عمرانی و زیربنایی، گفت: در حال حاضر برای عملیات عمرانی استان ها 905 میلیارد تومان هزینه صرف شده است، همچنین در شهرهای جدید و پروژه های نهضت ملی مسکن یک‌هزار و 500 میلیارد تومان هزینه شده است که در مجموع در 11 ماه گذشته 2هزار و630 میلیارد تومان به صورت مستقیم در پروژه های نهضت ملی و مسکن مهر هزینه شده است.

وی با بیان اینکه صندوق ملی مسکن وظیفه دارد تا بخشی از هزینه های تامین مسکن برای چهار دهک نخست را تامین کند، افزود: هم اکنون یک میلیون و 760 هزار واحد مسکن ملی در حال اجرا است.

تلاش برای کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی

رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن با بیان اینکه نرخ سود تسهیلات بانکی برای بخشی از اقشار از 23 درصد به 18 درصد رسید است، گفت: در تلاش هستیم برای سایر بخش ها نیز شاهد کاهش نرخ سود این تسهیلات باشیم.

افزایش سرعت ساخت و ساز در نهضت ملی مسکن

وی با اشاره به افزایش سرعت ساخت و ساز در نهضت ملی مسکن و بهره برداری از واحدهای نیمه تمام، بیان‌داشت: شاهد افزایش سرعت ساخت و ساز هستیم، به‌گونه ای که در یک مرحله 100 هزار واحد مسکونی به بهره‌برداری رسیده است.

اسماعیلی درباره واریز 2 میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی مسکن، تصریح کرد: براساس تصمیمات اخذ شده 2میلیارد دلار به صندوق ملی مسکن باید واریز شود تا در نهضت ملی مسکن صرف شود.

وی با تاکید بر لزوم همکاری صندوق توسعه ملی برای رسیدن به اهداف در نظر گرفته شده در نهضت ملی مسکن، گفت: اولویت در کشور باید ساخت و عرضه مسکن باشد.

منبع: ایرنا
جریمه بانک‌هایی که وام مسکن پرداخت نکردند 2