دوشنبه 7 آبان 1403

جشنواره آیینی و سنتی؛ فرصتی برای گفتگوی فرهنگ‌ها و اقوام مختلف

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
جشنواره آیینی و سنتی؛ فرصتی برای گفتگوی فرهنگ‌ها و اقوام مختلف

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «کاظم ارجمند نیا» نویسنده و کارگردان اثر نمایشی «شراع» این رویداد را فرصت مناسبی برای گفت و گوی فرهنگ‌ها و اقوام مختلف ایران برشمرد و با اشاره به این که این اتفاق سبب احیای آیین‌ها و سنت‌ها می‌شود و پویایی هنر نمایش را به دنبال خواهد داشت، خواستار برگزاری این رویداد به صورت سالانه شد. این کارگردان راه یافته به بخش دانشجویی بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «کاظم ارجمند نیا» نویسنده و کارگردان اثر نمایشی «شراع» این رویداد را فرصت مناسبی برای گفت و گوی فرهنگ‌ها و اقوام مختلف ایران برشمرد و با اشاره به این که این اتفاق سبب احیای آیین‌ها و سنت‌ها می‌شود و پویایی هنر نمایش را به دنبال خواهد داشت، خواستار برگزاری این رویداد به صورت سالانه شد.

این کارگردان راه یافته به بخش دانشجویی بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با بیان این که آثار این رویداد بازتاب باور‌های جمعی کهن‌ترین فرهنگ‌های در دوره‌های مختلف تاریخی است، تصریح کرد: برگزاری این رویداد در استان‌های مختلف سبب می‌شود تا هنرمندان در نقاط مختلف به تماشای آثار یکدیگر نشسته و بر تجربیات خود بیفزایند و شاهد پویایی تئاتر خواهیم بود.

او که سال هاست در این عرصه فعالیت می‌کند و حضور پررنگی در جشنواره‌های مختلف ملی و بین المللی دارد، بر این باور است، اگر جشنواره برای جشنواره باشد، تاثیری نخواهد داشت و به نظر می‌رسد باید آثاری از دل این جشنواره برای اجرای عموم در استان‌های مختلف در نظر گرفته شود تا رسالتی که جشنواره به دنبال آن است که همان حفظ و شاهد حفظ و پویایی آیین و سنت هاست، محقق شود.

این هنرمند البته معتقد است: هم زمانی این رویداد به واسطه تمرکز زدایی، فرصت تماشای آثار را از شرکت کنندگان این رویداد می‌گیرد و دست اندرکاران بهتر است در فواصل زمانی مختلف نسبت به برگزاری بخش‌های مختلف این رویداد اقدام کنند.

«ارجمند نیا» ضمن ابراز خرسندی از گنجاندن بخش دانشجویی به این رویداد، این اتفاق را فرصتی ارزشمند برای کسب تجربه و فراگیری تکنیک‌ها و ایده‌های نو برای نسل جوان و پویای این عرصه دانست و خواستار نگاه ویژه به این بخش به عنوان نسل آینده تئاتر این مرز و بوم شد.

بیست‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی، از یکم تا یازدهم مهر، در بخش‌های «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنر‌های نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنه‌ای» (ویژه - آزاد) و «بین‌الملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیه‌خوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایش‌های فردی، نقالی، روایت‌های ملی و کارآواها» و «معرکه‌ها، آیین‌ها و بازی‌های نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)، «عروسکی» و «دانشجویی صحنه» به میزبانی خراسان شمالی (بجنورد) و «سمینار‌های پژوهشی» و «نمایشنامه‌نویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) در حال برگزاری است.