جشنواره بینالمللی رادیو به تابستان موکول شد
دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی رادیو بنا به استقبال گسترده شرکتکنندگان داخلی و خارجی اعلام کرد که پانزدهمین جشنواره بینالمللی رادیو در تابستان برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره بینالمللی رادیو و اجلاس جهانی صدا به ترتیب وارد مرحله پانزدهم و هفتم میشوند؛ جشنوارههایی که گامی برای تحقق هدف کلان و ارتقای سطح کیفی در ساختارهای فنی، هنری و محتواییاند. تولیدات رادیو از طریق تبادل تجربیات و دیدگاهها ایجاد انگیزه و کشف استعدادها، بروز خلاقیتها و تکریم سرمایه انسانی رادیو خواهد بود.
برگزاری جشنواره بینالمللی نقش مهمی در کیفیت برنامههای رادیو خواهد داشت که در وهله اول صدای جمهوری اسلامی ایران نسبت به علاقه و نیازهای مردم مسئولیت دارد در ارتقای کیفیت و تنوع محصولات شنیداریاش تلاش کند و در وهله بعدی خودش را به سطح استانداردهای جهانی برساند که این جشنواره توأمان میتواند هر دو مقصود را نمایان کند.
یکی از امتیازات دیگر برگزاری جشنوارههای جهانی، دیدهشدن و شناسایی بهتر استعدادها و تجارب گرانسنگ حرفهایها است. در این جشنواره میتوان قدر برنامهسازانی را دانست که از تصویر به دورند؛ زیرا سرمایه انسانی مهمترین دارایی هر رسانهای به ویژه رادیو و تلویزیون است؛ رادیو فرصت بسیار خوبی برای شناختن استعدادها است که این اتفاق قرار بود به طرز بینالمللی و باشکوهتر در اردیبهشت و آذرماه 1399 بیفتد که بنابر اعلام دبیر پانزدهمین جشنواره بینالمللی رادیو، این جشنواره به تابستان موکول شده است.
اجلاس بینالمللی رادیو در گام پانزدهم
صدای جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه 14 دوره برگزاری جشنواره بینالمللی رادیو با هدف کشف توانمندیها و تشویق برنامهسازان به ابتکار و نوآفرینی، گسترش تواناییهای برنامهسازی مطابق با فناوریهای نوین و نگرشهای تازه، بر آن است تا برای دستیابی به کیفیتی افزونتر، پانزدهمین گام را در این مسیر مهم بردارد و بستری شایسته برای ارتقای کیفی برنامهسازی و تبادل اندیشهها و آموختهها در عرصه برنامهسازی رادیو فراهم سازد.
برای حضور حداکثری برنامهسازان در جشنواره رادیو، "بخش ویژه" در جشنواره طراحی شده که بخش برنامههای آزاد از حیث ساختار و موضوع است و تنها شرط پذیرش این برنامهها مدت زمان زیر 20 دقیقه آنها است. در این بخش 15 برنامهای که بیشترین امتیاز را کسب کرده باشند به مرحله نهایی راه پیدا خواهند کرد.
بخش مردمی جشنواره بینالمللی رادیو هم فعال است؛ تمامی شنوندگان و علاقهمندان رادیو به غیر از صداوسیماییها، میتوانند در این بخش رقابت کنند. موضوع آثار آزاد است و باید در قالبهای گزارش، پادکست رادیویی (برنامههای کوتاه)، آنونس معرفی برنامههای رادیو، گزارش ورزشی رادیویی، قطعه موسیقی و مستند رادیویی تولید شوند.
در بخش بینالمللی، از هر برنامهساز چه در داخل و چه در خارج از کشور، فقط یک اثر پذیرفته میشود. برنامههایی که قبلا در جشنوارههای داخلی و بینالمللی انتخاب شده باشند، داوری نخواهند شد. رادیوهای خارجی شرکتکننده باید ترجمه کامل برنامه را به زبان انگلیسی با ذکر زمان آیتمها ارسال کنند.
24 اثر برگزیده از شرکتکنندگان داخلی و 24 اثر برگزیده از شرکتکنندگان خارجی به مرحله نهایی راه خواهند یافت. در هر عنوان (قالب) در صورت کسب امتیاز لازم حداکثر 2 اثر پذیرفته خواهد شد.
هفتمین اجلاس جهانی صدا
هفتمین اجلاس جهانی صدا با هدف گردآوری جدیدترین دستاوردهای علمی درباره رسانه رادیو در ایران و جهان و نیز تبادل نظر با پژوهشگران و صاحبنظران و تبادل تجربه درباره این رسانه برگزار میشود. اجلاس هفتم سه محور اصلی محتوایی، برنامهسازی و آیندهپژوهی را مورد مطالعه قرار میدهد. در محور محتوا، به نقش رسانه رادیو در تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی میپردازد.
در محور برنامهسازی، قالبهای نوین برنامهسازی را در پیوند با رسانههای نو مورد تحقیق قرار میدهد و در محور آیندهپژوهی، درباره وضعیت حال و آینده این رسانه گرم و چشمانداز آینده آن به پژوهش میپردازد.
صدای جمهوری اسلامی ایران با همکاری بخش رادیویی اتحادیه رادیو تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه (ABU) دانشگاه صدا و سیما و نیز مشارکت محققان دیگر دانشگاههای کشور، پیش از این معاون صدا اعلام کرد که این اجلاس قرار است بهصورت علمی - پژوهشی همزمان با هفته پژوهش در آذرماه سال 1399 برگزار شود.
تغییر زمان برگزاری جشنواره به روایت دبیر پانزدهم
براساس این گزارش، مجتبی ایزدی دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی رادیو گفت: پانزدهمین جشنواره بینالمللی رادیو که مهر ماه سال جاری با انتشار فراخوان در چهار بخش، بینالملل، ویژه، مردمی و بینالملل و با هدف دستیابی به ایدههای خلاقانه و مبتکرانه و معرفی و ارتقاء توانمندی های شبکه های رادیو کار خود را آغاز کرد؛ با استقبال بسیار خوب برنامهسازان از جمله در بخش مردمی و بینالملل مواجه شد.
ایزدی گفت: در این جشنواره تعداد 285 اثر در بخش داخلی و تعداد 345اثر در بخش ویژه دریافت و مرحله انتخاب آثار و داوری آنها به انجام رسیده است؛ و در پخش مردمی، تعداد 1215 اثر در قالب گزارش، مستند، نمایش کوتاه، پادکست و آنونس و... دریافت شد که نسبت به سال گذشته شاهد رشد دو برابری است.
دبیر پانزدهمین جشنواره رادیو تصریح کرد: همچنین در بخش بینالملل و پس از همکاری شایسته مرکز بین الملل سازمان صدا سیما و نیز اتحادیه رادیو تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه (ABU) و اتحادیه رادیو تلویزیونهای کشورهای اسلامی و بهره مندی از فضای مجازی؛ و با پایان یافتن مهلت ارسال آثار در اسفند ماه گذشته، تعداد 74 اثر از 15کشور جهان در این بخش برای جشنواره ارسال شد که نسبت به سال گذشته، رشد بیش از دو برابری داشته است.
ایزدی خاطر نشان کرد: اسپانیا، صربستان، هندوستان، کنیا، عراق، ایرلند، لهستان، کوبا، بنگلادش و مالزی از جمله کشورهایی هستند که برنامهسازان آنها در این دوره از جشنواره شرکت کردند.
ورود رادیو نمایش به فضای مجازی اخبار رادیو و تلویزیون | از سریالهای جدید برونمرزی تا پخش نمایش رادیویی "میکائیل شهرستانی"دبیر پانزدهمین جشنواره رادیو یادآور شد: مراحل داوری این دو بخش از جشنواره (مردمی و بین الملل) نیز مراحل پایانی را می گذراند و در نظر است در مراسم اختتامیه جشنواره علاوه برتقدیر از برترینهای هر بخش؛ با برپایی نمایشگاه رادیویی در ساختمان رادیو واقع در میدان پانزده خرداد تهران، زمینه مناسبی برای بهره مندیهای دوستداران رادیو فراهم آورد.
انتهای پیام /