جلوه هدایتگری امام حسین فرازمانی و فرامکانی است
استاد حوزه علمیه میگوید امام حسین مظهر هدایت و نجات بشریت از ضلالت و جهالت است. به اعتقاد شیعه این خصوصیت برای تمام زمانها و مکانهاست و مختص به حیات جسمانی ایشان نیست.
حجتالاسلام محمدعلی معینیان، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا با اشاره به اینکه امام حسین مختص به تمام زمانها و مکانهاست گفت: امام حسین مظهر هدایت و نجات بشریت از ضلالت و جهالت است. به اعتقاد شیعه این خصوصیت برای تمام زمانها و مکانهاست و مختص به حیات جسمانی ایشان نیست؛ روایات متعددی حاکی از استمداد انبیای الهی از انوار مقدس اهلبیت (ع) به ویژه امام حسین علیهالسلام و آشنایی آنها با ماجرای کربلاست. امام باقر به نقل از امام حسین فرمود: «رسول خدا به من گفت ای فرزندم، تو به زودی به سوی عراق سوق داده خواهی شد؛ و آن زمینی است که انبیاء و اوصیای انبیاء با آن ملاقات کردند؛ یا بنی انک ستساق الی العراق و هی أرض قد التقی بها النبیون و أوصیاء النبیین».
وی افزود: امروز هم تمسک به ساحت امام حسین راه بیداری و هدایت انسانهاست. رسول گرامی اسلام (ص) در روایت مشهوری فرمود «سوگند به آنکه مرا به حق مبعوث کرد؛ حسین بن علی در آسمان بالاتر از [مقام] او در زمین است و در طرف راست عرش الهی در باره او چنین نوشته شده است: چراغ هدایت و کشتی نجات؛ و الذی بعثنی بالحق نبیا ان الحسین بن علی فی السماء أکبر منه فی الأرض فانه لمکتوب عن یمین عرش الله مصباح هدی و سفین نجا»؛ لذا این هدایت، هدایتی دائمی و مطلق است و از این جهت است که چراغ هدایت امام حسین (ع) پس از شهادتشان همچنان فروزان و سبب هدایت پاکطینتان عالم است و اکنون جلوه آن را در مراسم اربعینی مشاهده میکنیم.
این استاد حوزه علمیه با طرح این سؤال که چرا تأثیرگذاری امام حسین (ع) همچنان پس از گذشت حدود 14 قرن همچنان پایدار است، گفت: زیرا هدف امام اعتلای توحید و محو آثار هرگونه شرک و نفاق بود؛ برای این منظور امام علیهالسلام تا پای جان برای ارزشهای الهی ایستادگی کرد و الگویی برای حقمدارا عالم شد.
معینیان با اشاره به شرایط دوران قیام امام حسین علیهالسلام گفت: ایشان اسوه حسنه و مربی بشریت به سوی سعادت و تعالی است و در عصر خود به عنوان حجت خود در زمین مقابل ظلم و فساد ایستاد و از حق و دین خدا حمایت کرد؛ همان دینی که در شرف نابودی بود. امام در شرایطی قیام کردند که به دلیل عملکرد جاهلانه و عامدانه برخی به ویژه امویان بدعتها در جامعه گسترش یافته و امر به معروف و نهی از منکر از بین رفته و باطل جای حق نشسته بود. امام علیهالسلام عمق رکود جامعه از ارزشها را اینگونه در پاسخ به مروان مبنی بر بیعت با یزید مطرح فرمود «انا لله و انا الیه راجعون؛ چه مصیبتی بالاتر از این که مسلمانان به سرپرستی همچون یزید دچار شدند؛ پس در این صورت باید با اسلام وداع کرد؛ انا لله و انا الیه راجعون و علی الاسلام السلام اذ قد بلیت الأم براع مثل یزید». بنابراین دست به قیام زدند و با شهادتشان جنبش نوینی را در جهان اسلام ایجاد کردند به گونهای که اثر خونشان تا قیامت هم جوشش دارد و اثرگذار است.
انتظار رجعت امام حسین (ع) مانند انتظار ظهور امام زمان (عج) است چرا حضرت عباس (ع) بابالحوائج نامیده شد؟/ نگاهی قرآنی به رفتار حضرت ابوالفضل در قبال امام حسین (ع)انتهایپیام /