سه‌شنبه 6 آذر 1403

جمعیت 80 میلیونی زیبنده کشور اسلامی ایران نیست / به بهانه افزایش حضور زنان در جامعه، مادر شدن آنها را قربانی کردیم

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
جمعیت 80 میلیونی زیبنده کشور اسلامی ایران نیست / به بهانه افزایش حضور زنان در جامعه، مادر شدن آنها را قربانی کردیم

روز 30 اردیبهشت ماه همزمان با ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و روز ملی جمعیت است. این ابلاغیه در سال 1393 صادر شد و در آن رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی «جمعیت» را که براساس بند یک اصل 110 قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند. این سیاست ها در پی کاهش نرخ باروری و رشد پایین نرخ رشد جمعیت در دو دهه گذشته صادر شد....

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز 30 اردیبهشت ماه همزمان با ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و روز ملی جمعیت است. این ابلاغیه در سال 1393 صادر شد و در آن رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی «جمعیت» را که براساس بند یک اصل 110 قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند. این سیاست ها در پی کاهش نرخ باروری و رشد پایین نرخ رشد جمعیت در دو دهه گذشته صادر شد. دغدغه ای که با توجه به نیاز کشور به جمعیت جوان در دهههای آینده بیش از پیش باید مهم تلقی شود.

دکتر روازاده؛ دبیرکل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران و پژوهشگر طب ایرانی و اسلامی با انتقاد از سیاستهای بازدارنده افزایش جمعیت گفت: پیش از انقلاب اسلامی با انجام اقداماتی که حکومت شاهنشاهی و با تجویز نسخههای غربی برای کنترل جمعیت صورت می داد، رشد جمعت کاهنده بود. به توفیق الهی، انقلاب اسلامی دست بیگانگان و خائنین را در ساختار سیاسی کشور قطع کرد و پس از انقلاب اسلامی در دهه شصت رشد جمعیت افزایش یافت. به نحوی که ما شاهد رشد نزدیک به 4 درصد در دهه اول انقلاب بودیم.

وی افزود: متاسفانه بار دیگر و پس از جنگ تحمیلی، سیاستگذاران سیاستهای کاهش و کنترل جمعیت اعمال کردند و یکی از خسرانهای اصلی ایران از دهه 70 به این سو رقم خورد. نرخ رشد جمعیت که 4 درصد بود در سرشماری 1375 به 1.96 درصد رسید و این روند تا به امروز ادامه داشته است. در حال حاضر نرخ رشد جمعیت بر اساس آمار سال 1395؛ 1.24 درصد است! خانواده پرجمعیت که یکی از خصایص اصلی خانواده های ایرانی از قدیم الایام بود به خانواده های دو نفره و نهایتا چهار نفره تبدیل شده است. چرا که به بهانه افزایش حضور زنان در جامعه، مادر شدن آنها را قربانی کردیم. سن ازدواج افزایش یافت، سن زنان برای مادر شدن بالا و بالاتر رفت و شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر"، تبلیغ اول نظام اسلامی شد. به بهانه توسعه پایدار و سازندگی، ایران را به سوی پیری و پیرسالاری کشاندیم. سیاست اشتباهی که مقامات ارشد به آن اذعان دارند و در سال های اخیر رهبر معظم انقلاب سعی در اصلاح آن دارند و سیاست های کلی جمعیت را برای افزایش آن در سال 93 ابلاغ کردند.

حکیم دکتر روازاد، با بیان اینکه؛ مسئولان آنچنان که باید و شاید، در امر افزایش جمعیت همت و اراده به خرج نمی دهند؛ یادآور شد: براساس آمارهایی که به تازگی اعلام شده، نرخ باروری از سال 96 به سال 97 به میزان 127 هزار تولید کمتر بوده که این آمار از سال 97 به سال 98 به 150 هزار تولد کمتر رسیده است. چرا این تحولات روی داده است؟ چرا مسئولین پس از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت، به دنبال اصلاح رویه ها و تسهیل ازدواج، تشویق زوجین به فرزندآوری تا 4 فرزند و بیشتر برای هر زوج، زیرساخت های حمایتی از خانواده ها و... نیستند. هنوز جامعه ایران جوان است ولی این روند در دو تا سه دهه آینده به طوری فاجعه بار خواهد بود که ایران جزء رده کشورهای پیر جهان قلمداد خواهد شد. آیا دولت قرار است دولت پیرمردها باشد؟ در آن سال ها ما به جای دبستان ها می بایست فقط خانه سالمندان افتتاح کنیم.

این پژوهشگر طب ایرانی و اسلامی افزود: با افزایش سن جمعیت کشور، بیماری ها، سرطان ها و امراض مختلف بلای جان کشور خواهد بود. هزینه نگهداری، درمان و حمایت از سالمندان به مراتب بیشتر از آنچیزی است که ما برای افزایش جمعیت در حال حاضر باید هزینه کنیم. کشورهای مختلف جهان از جمله غربی ها، چرا مهاجرین و نخبگان جوان کشورهایی چون ایران را به راحتی می پذیرند. آنها در برنامه ریزی های خود با توجه به کاهش جمعیت سعی دارند گروه های جمعیتی در سن کار را به کشورشان بیاورند. در کشوری مانند فرانسه 5 درصد تولید ناخالص داخلی به فرزندآوری اختصاص یافته است. ژاپن کشوری است که وزارت فرزندآوری دارد. چین و هند با جمعیت بالای یک میلیارد نفر به قدرت های اصلی و ابرقدرت های آینده اقتصادی و علمی تبدیل شده اند. سیاست کلی جهان به سمت افزایش جمعیت رفته اما در ایران، مدیریت ها فشل و اجرای سیاست ها به دست کسانی افتاده که در حالت خوشبینانه همت و اراده ای برای اجرای سیاست های کلی مدنظر رهبر انقلاب ندارند و یا آنکه همچنان به سیاست فرزند کمتر، زندگی بهتر اعتقاد دارند. متاسفانه شنیده شده که در برخی از مراکز تصمیم گیری برای جمعیت، نیروهایی نفوذ کرده اند که خواهان کاهش جمعیت در ایران هستند و یکی از آنها نیز که استاد دانشگاهی در استرالیا بود، دستگیر شد.

دکتر روازاده، تاکید کرد: در برخی از اظهارنظر مقامات به ویژه مقامات سازمان محیط زیست، وزارت کشاورزی و دستگاه های دولتی از کاهش منابع آب و غذایی در سال های آینده سخن می گویند. افرادی نیز آن را بهانه کرده و اعلام می کنند که ایران با جمعیت بالا توان مدیریت منابع خود را نخواهد داشت و به کشور صرفا واردکننده تبدیل می شود! بنده به عنوان کسی که سال ها در حوزه کشاورزی و دامداری فعالیت دارم، اعلام می کنم که ایران منابع لازم را برای جمعیت چندصد میلیونی دارد. کسانی که غیر از این فکر می کنند یا خائن هستند یا جاهل. به برکت بارش های فراوان در دو سال اخیر که همچنان به فضل الهی ادامه خواهد داشت. با اصلاح روش های کاشت در کشاورزی، ما به راحتی می توانیم تولیدات کشاورزی و به تبع آن دامی را به میزان چند برابر افزایش دهیم. نیاکان ما مهندسان واقعی کشاورزی و بهره وری مناسب از زمین و آب بودند.

دبیرکل حزب جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران در پایان گفت: جمعیت 80 میلیونی زیینده سرزمین ایران نیست. چرا زمانی برای فرزند کمتر آن همه در صدا و سیما، روی محصولات و... تبلیغ می شد ولی برای افزایش جمعیت چنین تبلیغاتی نیست؟ ما نسبت به اجرای سیاستی مانند غربالگری در زمان حاملگی که منجر به قتل صدها هزار جنین می شود، اعتراض داریم؛ چرا جلوی آن گرفته نمی شود؟ بسیج عمومی و فرهنگ سازی با قدرت و اراده آهنین جهت افزایش جمعیت نیاز است. ایرانیان، باید به سنت اصلی خود یعنی خانواده پرجمعیت بازگردند و در غیر اینصورت، هم مردم و هم حکومت متضرر خواهند شد و به کشوری آسیب پذیر و ضعیف در آینده تبدیل خواهیم شد.

انتهای پیام / ا