جمعآوری 700 معتاد متجاهر از روددره فرحزاد
معاون شهردار تهران گفت: مقرر شد ضمن جمعآوری آسیبها، برای جلوگیری از بازگشت آنها، اقداماتی در روددره فرحزاد صورت گیرد.
محمدامین توکلی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اسیب های اجتماعی روددره فرحزاد، اظهار کرد: جلسات متعددی با حضور همه دستگاهها همچون ستاد اجرائی فرمان امام (ره) برای رفع مشکلات این روددره تشکیل شده و طرح احداث اکوپارک فرحزاد یا طرح ژینایی اکوسیستم فرحزاد (بوستان منطبق با محیط زیست منطقه) که مدتی متوقف شده بود، دوباره به جریان افتاد.
توکلیزاده گفت: با توجه به تمرکز برای حلوفصل آسیبهای اجتماعی این محدوده، این موضوع بهطور ویژه در دستور کار معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران قرار گرفته و مقرر شد ضمن جمعآوری این آسیبها، برای جلوگیری از بازگشت آنها، اقدام پایداری در این محدوده صورت گیرد.
وی با اشاره به جمعآوری 700 معتاد متجاهر از روددره فرحزاد افزود: این عده که هماکنون در حال گذراندن مراحل درمان خود میباشند، در دو گرمخانه زنانه و مردانه موجود در این محدوده، ساماندهی شدهاند؛ همچنین رسیدگی به زبالهگردها و فروشندگان ضایعات و انتقال آنها از این محدوده، اقدام دیگری بود که در این زمینه انجام شد.
معاون شهردار تهران همچنین از تخریب آلونکهایی که در این محدوده پاتوقهای فروش و تزریق مواد مخدر بودند، سخن گفت و بیان کرد: در اینجا غارهایی به عمق 50 متر کنده بودند که مبله شده بود و از آنها برای مصرف مواد مخدر استفاده میکردند و متأسفانه این غارها در مواقع وقوع سیل، موجب رخدادن حوادث انسانی نیز میشدند.
وی از مهیاشدن زمینههای احداث اکوپارک روددره فرحزاد خبر داد و گفت: برای این منظور باید نخست املاک این محدوده ابتیاع میشد. بیشتر املاک این محدوده به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تعلق دارد. در این دو سال نیز تعداد زیادی شهرداریهای مناطق 2 و 5 از دو جناح دره خریداری کردند و حریم رودخانه آزاد شد که البته املاک دیگری هم باید رفع معارض شوند؛ چراکه چنانچه میدانید این محدوده، محل تجمع قهوهخانهها، تعمیرگاههای غیرمجاز، ضایعاتیها و فروشندگان مواد مخدر بوده است.
توکلیزاده با اشاره به آغاز احداث طرح از زمستان گذشته ادامه داد: با وجود آنکه پیشبرد پروژه در زمستان دشوارتر است، در این مدت، قطعه نمونهای که میتواند ما را متوجه طرح اصلی کند، آماده شد. پس از آمادهسازی این قطعه، شهردار تهران از نزدیک آن را بازدید و دستوراتی برای اصلاحات برای ادامه کار صادر کرد؛ همچنین یک مشاور برای ایجاد تغییرات و تطبیق طرح با حوزه فرهنگی و اجتماعی بومی منطقه (هویت روستایی و محلی آن با توجه به حضور باغداران قدیمی و اصیل) تعیین شد.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری