جنجال پس از موضعگیری برنی سندرز درباره انقلاب کوبا
تهران - ایرنا - موضعگیری اخیر نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در مورد انقلاب کوبا و حمایت ضمنی وی از از برخی سیاستهای رهبر فقید کوبا جنجالهایی را در محافل سیاسی واشنگتن و فضای مجازی به راه انداخته است.
برنی سندرز نامزد دموکرات انتخابات آمریکا که از مخالفان سرسخت سیاستهای دونالد ترامپ بوده و بارها نسبت به آغاز جنگ علیه ایران هشدار داده است، پیشتر عنوان شد که به دنبال حمایت وی از فلسطین و مخالفت با سیاستهای ترامپ در قبال ایران، «کمیته امور عمومی اسرائیل آمریکا» (آیپک) به دنبال آن است که سندرز را به هر قیمتی شده متوقف کند تا پای او به کاخ سفید نرسد.
سندرز یکی از سناتورهای باسابقه و قدیمی آمریکایی به شمار میرود که بیشتر به جهت منش مستقل و مسلک سوسیالیستی خود در میان سیاستمداران جهان معروف است. وی به عنوان یکی از طرفداران مذاکره و مصالحه با ایران، تنها سناتوری بود که در دوران ریاست جمهوری اوباما به طرح کنگره و سنا مبنی بر تحریم ایران رای منفی داد.
سندرز در دو روز اخیر به دلیل موضع گیری در قبال انقلاب کوبا بار دیگر حاشیه ساز شده است. این نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز گذشته (دوشنبه) از این موضع گیری خود بار دیگر دفاع کرد و در گفت وگو با شبکه سی ان ان گفت که همواره حکومت های دیکتاتوری و استبدادی را محکوم می کند اما وی معتقد است که به دنبال انقلاب کوبا، اقدامات خوبی از جمله افزایش سوادآموزی در میان مردم انجام شده است.
سندرز در مصاحبه دو روز پیش خود با شبکه سی بی اس عنوان کرد: زمانی که فیدل کاسترو در کوبا به قدرت رسید می دانید چه کاری انجام داد؟ او برنامه سوادآموزی گسترده ای را در کوبا اجرا کرد. ایا این اقدام بدی بوده؟ این منصفانه نیست که بگوییم همه اقدامات انجام شده پس از انقلاب کوبا اشتباه بوده است.
این اظهارنظر سندرز واکنش های مختلفی را در میان دموکرات ها و جمهوری خواهان به دنبال داشته است. برخی معتقدند که انتقاد برخی دموکرات ها از این موضع گیری سندرز می تواند شماری از حامیان دمکرات ها را از او دور کند.
برنی سندرز پیشتر در سال 2019 میلادی گفته بود که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به محاصره اقتصادی چند دههای واشنگتن علیه کوبا پایان خواهد داد.
در میان این جو بایدن معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا و مایکل بلومبرگ شهردار سابق نیویورک از این موضع گیری سندرز انتقاد کردند.
سندرز به سی ان ان گفت که وی همواره مخالف حکومت های استبدادی در طول تاریخ بوده و حتی از یکسری سیاست های دوران پس از انقلاب کوبا نیز انتقاد می کند اما سیاستمدار باید منصف باشد و همه حقایق را عنوان کند.
در این میان شماری از سیاستمداران در فلوریدا جایی که میزبان صدها هزار کوبایی است، این موضع گیری سندرز را غیرقابل قبول خوانده اند.
کارزار انتخاباتی جو بایدن نیز در بیانیه ای عنوان کرد: این موضع گیری سندرز بخشی از الگوی گستردهتر او در استقبال از رهبران و دولت های مستبد در سراسر جهان بوده است.
این بیانیه به سابقه حمایت های سندرز از حکومت های کمونیستی طی دوران جنگ سرد اشاره کرد و عنوان داشت: استقبال و حمایت از حکومت کاسترو در کوبا همزمان با نقض حقوق بشر در این کشور نه تنها خطرناک بوده بلکه توهین به افراد زیادی است که از کوبا فرار کرده و به آمریکا پناه بردهاند.
*س_برچسبها_س*