جنون میاندورهای؛ برنده واقعی انتخابات آمریکا توهمات پارانوئیدی بود
به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری "اسپکتِیتور" در گزارشی با اشاره به برگزاری انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا، به طور خاص پیروزِ اصلی و نهایی این انتخابات را "توهمات پارانوئیدی" عنوان کرده و تاکید میکند که فرآیندهای انتخاباتی در آمریکا شبیه به هیولایی ترسناک شده که در قالب آن به هر چیزی الا منافع مردم این کشور توجه میشود. البته که اسپکتِیتور به این نکته نیز اشاره میکند که انتخابات...
به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری "اسپکتِیتور" در گزارشی با اشاره به برگزاری انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا، به طور خاص پیروزِ اصلی و نهایی این انتخابات را "توهمات پارانوئیدی" عنوان کرده و تاکید میکند که فرآیندهای انتخاباتی در آمریکا شبیه به هیولایی ترسناک شده که در قالب آن به هر چیزی الا منافع مردم این کشور توجه میشود. البته که اسپکتِیتور به این نکته نیز اشاره میکند که انتخابات میاندورهای اخیر کنگره آمریکا به وضوح نشان داد که تا چه اندازه نظام و سیستم حکمروایی و وضعیت دموکراسی در آمریکا، بر خلاف آنچه تبلیغ میشود، ماهیتی مخدوش و بحرانی دارد.
پایگاه خبری اسپکتیتور در این رابطه مینویسد: «در شبِ انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا، رسانهها و سیاستمداران آمریکایی به نحو گستردهای به مردم این کشور گفتند که اکنون ملت آمریکا باید تصمیم بگیرند و تعیین کننده نهایی آنها هستند. این در حالی است که در واقعیت چنین نبوده است. رای گیری به پایان رسید، اما انگار هیچ فرد، گروه یا حزبی، پیروز انتخابات میاندورهای کنگره نبوده است. در عین حال، همه با نگاههایی نگران به ایالات جورجیا چشم دوخته اند که ظاهرا این ایالت نیز همچنان وضعیت مبهم انتخاباتی خود را حفظ خواهد کرد.
مردم در بحبوحه انتخابات میاندورهای آمریکا صحبتهای زیادی را انجام دادند با این حال هیچ تحلیل و تفسیر خاص و معناداری از اینکه مردم چه میخواهند ارائه نشده است. آمریکاییها دههها این استدلال را مطرح کردهاند که شیوه حکمروایی در آمریکا راهگشا نیست و نظام سیاسیشان نیز با بحران رو به رو است. انتخابات جاری نیز به خوبی نشان داد که آمریکا تا چه اندازه دچار انشقاق و چنددستگی است.
جالب است که به اصلاح قدرتمندترین و پیجیدهترین دموکراسیِ جهان (آمریکا) هنوز نمیتواند زیرساختهای ساده اجرای دموکراسی را فراهم کند. به عنوان مثال بخشهایی از ایالتا آریزونا با ایجاد اختلال در سیستمهای انتخاباتی رو به رو شدند و مردم مدتها جهت دادنِ رایشان سرگردان بودند.
مسالهای که موجب ایجاد تاخیر در فرایند رای گیری شد و جمهوریخواهان ادعاهایی مختلفی دال بر این مساله که تقلب انتخاباتی در حال انجام است مطرح کردند. اینطور به نظر میرسد که "توطئه و توهم" در سالهای اخیر از جمله مهمترین چیزهایی بوده اند که در قالب نتایج انتخاباتی در آمریکا خود را نشان داده اند. درست به همین دلیل است که بسیاری معتقدند تنها نتیجه انتخابات آمریکا، تولید "توهمات پارانوئیدی" است.
انتخابات آمریکا وضعیت عجیبی پیدا کرده است. مثلا شمار قابل توجهی از مردم (یک سوم آمریکایی ها) قبل از آغاز انتخابات، رای خود را پُست میکنند. جالب اینکه این رایها قبل از برگزاری مناظرات انتخاباتی داده میشوند و عملا برگزاری مناظرات و تاثیرگذاری آنها بر رای افراد را بی معنا میکنند.
ایالتهای مختلف آمریکا نیز قواعد و فرآیندهای مختلفی را در بحث شمار آرا پِستی و... اجرایی میکنند. در برخی ایالات این کشور، روند شمارش آرا به قدری طولانی و زمان بَر میشود که فقط و فقط موجب تقویت شک و تردیدها در این رابطه میشود. به طور کلی اینطور به نظر میرسد که آمریکا با عقلانیت دموکراتیک فاصله زیادی دارد.
قبل از انتخابات میاندورهای کنگره، بسیاری از تحلیل و تفسیرها مخصوصا از جانب جریانها و رسانههای نزدیک به حزب جمهوریخواه، از به راه افتادن "طوفانی قرمز" (پیروزی گسترده جمهوریخواهان) در این کشور خبر میدادند و معتقد بودند که جمهوریخواهان پیروز مسلم انتخابات خواهند شد. با این حال، خودِ آنها با شروع انتخابات مواضع خود را پس گرفتند و ادعای یک "موج انتخاباتی" را مطرح ساختند. جالب است که حتی رسانههای آمریکایی نیز نمیدانند از چه صحبت میکنند.
جمهوریخواهان به احتمال فراوان اکثریت مجلس نمایندگان را کسب خواهند کرد. با این حال، پیروزی آنها تاکنون با اختلافی به مراتب کمتر از آنچه آنها پیش بینی میکردند اتفاق افتاده است. در سنا نیز به احتمال زیاد دموکراتها همچنان کنترل خود را بر این مجلس حفظ خواهند کرد.
واقعیت امروزِ آمریکا این است که نَه جمهوریخواهان و نَه دموکراتها از موقعیتی مسلم و تثبیت شده در میان افکار عمومی این کشور برخوردار نیستند و همین مساله تحلیل معادلات سیاسی در این کشور را به امری پیچیده تبدیل کرده است. این روزها هر اتفاق سیاسی در آمریکا به مثابه یک پیروزی یا فاجعه تصویرسازی میشود. هر شکستی در قالب انتخابات نیز باید به مثابه حرکت به سمت اقتدارگرایی و جنگ داخلی در این کشور در نظرگرفته شود. هر پیروزی نیز به مثابه پیروزی آزادی بر استبداد معرفی میشود.
در این چهارچوب عجیب نیست که میبینیم شمار رای دهندگان در جریان انتخابات آمریکا افزایش مییابد. سیاستمداران آمریکایی مدام در حال ترساندن مردم هستند و مثلا میگویند که آیا آنها به پایان یافتن تمدن غرب در صورت بی توجهیهای خود اهمیتی نمیدهند؟
دموکراتها در مدت اخیر بارها در مورد تهدیداتی که ترامپ و یاران وی برای آمریکا و جهان به هماره دارند دست به سخنرانیهای فراوان زدند با این حال در قانع کردن افکار عمومی شکست خوردند. دموکراتها در روزهای اخیر مدام از آن دسته از نمایندگان و کاندیداهای حزب جمهوریخواه صحبت کردند که همچون ترامپ، نتایج انتخاابت ریاست جمهوری 2020 آمریکا را انکار کرده اند و این قبیل افراد را تهدیدی برای آمریکا تصویرسازی و معرفی کردند. با این حال واقعیت این است که خودِ دموکراتها نیز تا حد زیادی هنجاریهای دموکراتیک را به شیوهای نرم و طولانیتر در آمریکا زیر پا گذاشته اند و فرقی با جمهوریخواهان ندارند.
همین طیف (به ویژه فردی نظیر "باراک اوباما") به صورت غیرمستقیم سعی در القای این مساله به مردم داشتند که اگر به دموکراتها رای ندهند، عملا به فاشیسم رای داده اند و به مثابه عاملِ آن عمل کرده اند. حتی بایدن پیشنهاداتی را جهت آنچه اصلاح رویههای انتخاباتی در ایالتهایی نظیر جورجیا خوانده ارائه کرده که به زعم بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، نوعی تغییر رویهها و چهارچوبها در راستای منافع دموکراتها تفسیر میشود.
درست در همین نقطه است که نمیتوان شعارهای بایدن در زمان پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا که مدام تاکید میکرد "من فرمانده اتحاد آمریکا هستم" را باور کرد. بسیاری از آمریکاییها از خود میپرسند که جو بایدنِ سال 2020 کجاست؟ بایدن به جای اثبات کاراییِ دموکراتها صرفا به دنبال تخریب جمهوریخواهان بوده است. رویهای که به هیچ عنوان درست نیست و عرصه سیاست در آمریکا را به عرصهای جهت تبادل نفرت تبدیل کرده است.
اکنون هیولای دموکراسی آمریکایی با گذر از انتخابات میاندورهای کنگره، به سمت انتخابات ریاست جمهوری 2024 این کشور حرکت میکند. ترامپ در این انتخابات حضوری فعال خواهد داشت و حزب جمهوریخواه نیز تمامی امکاناتش را در اختیار او قرار خواهد داد. شکی نیست که حزب جمهوریخواه سعی خواهد کرد تا ظرفیتهای دونالد ترامپ را در راستای منافع کلان خود بسیج کند.
در عین حال، جو بایدن نیز که در ماه جاری 80 ساله خواهد شد، سیمای یک سیاستمدار بیچاره و ضعیف را دارد. همه میدانند که کارنامه رئیس جمهور مستقر آمریکا فاجعه بار است و وی به قدری سالخورده است که توانِ انجام وظایف ریاست جمهوری را ندارد.
در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2020، دوئل ترامپ - بایدن، بسیاری را آزرده خاطر کرد. این دو در بحبوحه پاندمی کرونا، شدیدترین توهینها را به یکدیگر انجام دادند. در وضعیت اقتصادی کنونی آمریکا، بعید است که رقابتِ مجدد این دو فرد، شرایط بهتری را ایجاد کند. شاید محتملترین سناریو برای نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 آمریکا این باشد که نتیجه نهایی انتخابات هر چه باشد، به شدت مورد مناقشه خواهد بود و در نهایت، بحرانهای گسترده تری در انتظار آمریکا است.»