جهاد دانشگاهی نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی / سیاستزدگی مفرط مهمترین مانع پیشرفت کشور
حسن رهایی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی بعنوان یک پل میان دانشگاه و جامعه وجود دارد گفت: جهاد دانشگاهی نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی است و در تمام سطوح آماده اجرای ماموریتهای تعریفشده برای پیشرفت کشور خواهد بود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن رهایی، رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار مرآت درباره تشکیل جهاد دانشگاهی گفت: نهاد جهاد دانشگاهی با دستور امام (ره) در سال 1359 و با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط برخی دانشجویان بعنوان یک پل میان دانشگاه و جامعه تاسیس شد.
رهایی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی با تکیه به روحیه خوداتکایی و خودباوری، در جهت شناسایی و عبور از موانع، تجربه خوبی در بخش های مختلف تولید به دست آورده است که بهره گیری از آن تجربیات، می تواند در جهت توسعه و پیشرفت کشور مفید باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی بازوی شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می شود تصریح کرد: از مهمترین اهداف و فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی میتوان به گسترش تحقیقات و شکوفائی، روحیه تدبر و تحقیق برای دستیابی به خود اتکایی، توسعه امور فرهنگی و گسترش طرح های کاربردی و صنعتی اشاره کرد.
وی با اشاره به شعار سال 1400 که چهل و یکمین سالگرد تاسیس این نهاد به حساب می آید عنوان کرد: شعار سال جدید جهاد دانشگاهی، "جهاد دانشگاهی نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی" بوده و با توجه به منویات مقام معظم رهبری توجه ویژه از گذشته تا یه امروز بر توان داخلی داشته است.
رهایی ادامه داد: ساختار های موجود در این مجموعه شامل ساختار های فرهنگی، آموزشی، پژوهش و فناوری، تجاری سازی و رسانه ای است که در سطح کشور در قالب پژوهشکده ها، مراکز آموزشی، گروه های پژوهشی، دانشگاه ها، مراکز فرهنگی و... در حال فعالیت هستند و امادگی تمام ماموریت های تعریف شده برای مجموعه را دارا هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان با اشاره به رویکرد جهاد دانشگاهی اظهار کرد: رویکرد جهاد دانشگاهی با توجه به شرایط حال جامعه توسعه علم و فناوری و توسعه فرهنگی است.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در استان سمنان در سال 1364 تاسیس شده است و تا امروز اقدامات شگرفی صورت گرفته است اذعان کرد: در حوزه فناوری فعالیت های شاخصی نظیر ایجاد شعبه پژهشکده رویان در شهرستان مهدی شهر با 90 درصد پیشرفت فیزیکی، ایجاد آزمایشگاه مصالح ساختمانی کویر، گروه پژوهشی - برنامه ریزی کویر و مرکز نوآوری کویر انجام گرفته است.
رهایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه خون بند ناف توضیح داد: خون بند ناف مملو از سلول های بنیادی است و این سلول ها قابلیت تبدیل و ترمیم هر عضوی را فراهم میکند و این اقدام جز خدمات به روز مجموعه جهاد دانشگاهی محسوب می شود که اگر در زمان تولد نوزاد این خون بند ناف ذخیره سازی شود مشکلاتی نظیر بیماری های صعب العلاج قابل حل خواهد بود که در استان سمنان حدود 200 نمونه خون بند ناف ذخیره سازی شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزش گفت: عمده آموزش ها در حوزه آموزش کاربردی و اشتغال زائی اتفاق افتاده و به دنبال کمک به جویندگان کار در استان بوده ایم و در یک سال گذشته بالغ بر 3 هزار و 700 دوره آموزشی طراحی و در قالب های مختلف حضوری و غیر حضوری اجرا شده است.
وی افزود: در این نهاد در یک سال گذشته دوره های آموزشی عمومی و تخصصی زبان انگلیسی، کامپیوتر، پزشکی، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کارآفرینی، مهارت های کسب و کار، مشاغل خانگی و... برگزار شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان با اشاره اقدامات صورت گرفته برای افزایش کارایی مشاغل خانگی و توانمندی جوانان تشریح کرد: اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانواده، طرح ملی سرباز مهارت و آموزش بیش از 1602 سرباز، برگزاری کلاس ها و آزمون های آنلاین دانشگاه جامع علمی کاربردی استان برای بیش از 2000 دانشجو، برگزاری آزمون استخدامی و ادواری سازمانها و دستگاه های مختلف و قرار گرفتن در سطح بندی نوع B مراکز علمی کاربردی کشور از طرح ها و فعالیتهای شاخص آموزشی در یک سال گذشته بوده است.
وی ادامه داد: در طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی که در سه مرحله شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای اشتغال در حوزه مشاغل خانگی در استان، توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار طراحی شده است با انجام مطالعات ملی و بین المللی در خصوص مشاغل خانگی و آسیب شناسی طرحهای گذشته در این خصوص مدلی نوین طراحی شده است که این طرح با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در حال اجرا است و بالغ بر یک هزار و 300 نفر در این طرح تحت پوشش قرار می گیرند.
رهایی از راه اندازی چندین مرکز نوآوری، آموزشی و خدمات تخصصی در یک سال گذشته توسط مجموعه جهاد دانشگاهی استان سمنان خبر داد و تاکید کرد: دو استارتاپ در حوزه طراحی اپلیکیشن های موبایل و 31 رویداد و کارگاه آموزشی با عنوان صندلی تجربه، رویداد تازه شو، رویداد دیدار در حوزه های کارآفرینی و کسب و کار برای دانشجویان و علاقه مندان این حوزه برگزار شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان در توضیح اقدامات صورت گرفته در حوزه مستند سازی و چند رسانه ای گفت: انعقاد قرارداد با شرکت شهرک های صنعتی برای مستدسازی کارآفرینان برتر استان سمنان، برگزاری 4 اردوی ایران مرزپرگهر، برگزاری وبینار تخصصی وحدت حوزه ودانشگاه و برگزاری کرسی تلاوت وتدبر در قرآن کریم از جمله برنامه های فرهنگی در یکسال گذشته بوده است.
وی افزود: برگزاری مسابقات دفاع سه دقیقه ای از پایان نامه های دانشجویی، انجام طرح های نظرسنجی بررسی مسائل روز جامعه، انتخابات1400، بررسی نظرات مردم درخصوص تعاون و رضایت مندی از خدمات شرکت توزیع نیروی برق و همچنین طرح اجرای مفاد حقوق شهروندی در شرکت آب وفاضلاب استان سمنان نیز از جمله سایر طرح های شاخص فرهنگی در یکسال گذشته بوده است.
رهایی درباره اجرای طرح مناظرات دانشجویی توضیح داد و خاطر نشان کرد: طرح مناظرات دانشجویی با آموزش دانشجویان و با 2 رویکرد مهم اخلاق و منطق اجرا شد که متاسفانه همکاری لازم از سوی مسئولین دانشگاهی وجود نداشت و نتایج خوب این طرح ادامه پیدا نکرد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان در توصیه ای به مسئولین استانی و کشوری گفت: مهمترین مشکلی که مانع پیشرفت کشور شده سیاست زدگی مفرط است و باید مسئولین و مردم با هم افزائی هرچه بیشتر در راستای پیشرفت کشور تلاش کنیم.
انتهای پیام /