جمعه 9 آذر 1403

حال قلب ایرانی‌ها وخیم شد

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
حال قلب ایرانی‌ها وخیم شد

حال قلب ایرانی‌ها خوب نیست. آمار و ارقام حاکی از وضعیت خطرناک بیماری‌های قلبی در کشور هستند.

بیماری‌های قلبی و عروقی در ایران رو به افزایش است. بیماری‌های قلبی از ویروس کشنده کرونا که چند سال باعث فلج شدن زندگی مردم در تمام دنیا شده بود، خطرناک‌تر و کشنده‌تر است. حال قلب ایرانی‌ها خوب نیست. آمار و ارقام حاکی از وضعیت خطرناک بیماری‌های قلبی در کشور هستند. بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر هستند. بیماری‌های قلبی و عروقی متاسفانه بیشترین مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی که در 24 می 2023 منتشر شد، تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان حدود 767 میلیون نفر بوده که از این تعداد حدود 7 میلیون انسان جان خود را از دست داده‌اند.

اما طبق گزارش مرکز آمار بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی انجمن قلب آمریکا به عنوان یکی از منابع قابل استناد، فقط در سال 2022 حدود 19 میلیون انسان بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی در جهان، جان خود را از دست داده‌اند که حدود 18.7 درصد نسبت به سال 2010 افزایش داشته است.

بر اساس همین آمار و ارقام، می‌توان متوجه این واقعیت شد که بیماری‌های قلبی از ویروس کشنده کرونا که چند سال باعث فلج شدن زندگی مردم در تمام دنیا شده بود، خطرناک‌تر و کشنده‌تر است؛ در واقع عامل اولیه و اصلی مرگ و میر در تمام دنیا بیماری‌های قلبی است.

طبق گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی در سال 2017، 46 درصد علت مرگ در ایران بیماری‌های قلبی بوده است و این 46 درصد بعد از 5 سال و به خصوص بعد از پاندمی کرونا قطعاً افزایش یافته است. به همین علت، باید نسبت به آگاه‌سازی جامعه جهت پیشگیری از عواملی که باعث بروز بیماری‌های قلبی می‌شود تلاش کرد.

عوامل خطر بیماری‌های قلبی به دو دسته تقسیم می‌شوند، عوامل خطر یا ریسک فاکتورهای غیر قابل پیشگیری مانند سن، جنسیت، نژاد و سابقه فامیلی؛ و ریسک فاکتورهای قابل پیشگیری که شامل فشارخون بالا، چربی بالا، چاقی، مصرف دخانیات، زندگی کم‌تحرک، تغذیه ناسالم و استرس است.

در مطالعه سیمای مرگ و میر در 30 استان کشور، از میان 20 علت اول مرگ‌ها در کل سنین و هر دو جنس در سال 1398 شایع‌ترین علت مرگ و میر در جامعه به علت بیماری‌های ایسکمیک قلب (از جمله سکته‌های قلبی (21 درصد) و سکته مغزی (9.2 درصد) و بیماری‌های ناشی از فشارخون بالا (7.2 درصد) رخ داده است.

در مطالعه سیمای مرگ و میر در 30 استان کشور از میان 20 علت اول مرگ‌ها در سال 1398، میزان و نسبت مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلب (سکته قلبی) به ترتیب 94 مرگ در 100 هزار نفر (اولین علت مرگ) و 21 درصد کل مرگ‌ها (اولین علت مرگ) بوده است.

با نگاهی به این آمار و ارقام، متوجه وضعیت خطر بیماری‌های قلبی در کشور می‌شویم. از یک طرف، گرایش به مصرف غذاهای آماده و فست فودها؛ و از سوی دیگر، افزایش مصرف دخانیات؛ در کنار عواملی همچون کم تحرکی به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی، دست به دست هم داده تا شاهد افزایش آمار بیماری‌های قلب و عروق در کشور باشیم.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

حال قلب ایرانی‌ها وخیم شد 2