سه‌شنبه 17 مهر 1403

حامیان تروریست‌ها در جنایت شاهچراغ شریکند / منابع بلوکه شده با دیپلماسی عزتمندانه آزاد شد نه پذیرش FATF

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
حامیان تروریست‌ها در جنایت شاهچراغ شریکند / منابع بلوکه شده با دیپلماسی عزتمندانه آزاد شد نه پذیرش FATF

سخنگوی دولت با محکوم کردن حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) گفت: دولت‌های حامی تروریست‌ها با این جنایتکاران شریک هستند و از مراجع حقوقی و قضایی بین المللی پیگیری خواهد شد تا آنها به سزای اعمال خود برسند.

به گزارش مشرق، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در مقدمه نشست خبری خود ضمن تسلیت به مناسبت حادثه ترویستی حرم شاهچراغ تصریح کرد: عاملان این جنایت از سوی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی شناسایی و دستگیر می شوند و پس از رسیدگی قضایی به سزای اعمال خود می رسند.

وی افزود: دولت‌های حامی تروریست که حامی و میزبان گروهک های تروریستی هستند حتما با این جنایتکاران شریک هستند و از مراجع حقوقی و قضایی بین المللی پیگیری خواهد شد تا آنها به سزای اعمال خود برسند.

ضریب جینی در سال 1401 به میزان 0.2 واحد درصد کاهش یافته است

سخنگوی دولت در ابتدای این نشست با ارایه آماری از آخرین وضعیت اقتصادی کشور، از کاهش نرخ رشد نقدینگی از 42.8 درصد در مهر 1400 به 27.5 در تیرماه 1402 خبر داد و افزود: طبق آمارهای مرکز آمار ایران، روند سرمایه گذاری طی دهه 1390 مناسب نبود و متوسط رشد سالانه سرمایه گذاری در این دهه و طول اجرای برنامه ششم توسعه به ترتیب منفی 5.2 و منفی 4.5 درصد رسیده بود.

بهادری جهرمی افزود: تغییرات سرمایه‌گذاری در کشور از سال 1400 مثبت بوده و رشدی 4.1 درصدی داشته است؛ این روند رو به رشد در سال 1401 نیز ادامه داشته و 2.1 درصد بوده است به طوری که در حوزه رشد تولید در تیرماه امسال اغلب شاخص های بخش تولید و صنعت رشد مثبت ثبت کردند.

وی از رشد بیش از 100 درصدی خرید گندم از کشاورزان خبر داد و ادامه داد: تولید گندم داخلی از 4.5 به بیش از 9.5 میلیون تن رسیده است.

وی با بیان اینکه در بین 10 کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان قرار دارد، افزود: در حوزه فولاد نیز با تولید 30 میلیون تن فولاد خام در سال 1401 با رشد بیش از 7 درصدی نسبت به سال 1400 مواجه بودیم به طوری که تولید 22 میلیون تن محصولات فولادی در سال 1401 با رشد بیش از 12 درصدی نسبت به سال 1400 مواجه بوده است و اکنون در بین ده کشور برتر تولید کننده فولاد جهان قرار داریم.

سخنگوی دولت در ادامه با یادآوری اینکه ایران جزو 10 کشور برتر جهان در حوزه تولید سیمان است، گفت: در حوزه سیمان حدود 63.2 میلیون تن سیمان در سال 1401 تولید شد.

بهادری جهرمی افزود: در حوزه خودرو هم با تولید یک میلیون و 340 هزار خودرو در سال گذشته رشد 39 درصدی نسبت به سال 1400 را شاهد بودیم که بیشترین رشد تولید خودرو در 12 سال اخیر بوده است.

محموله جدید دارویی بیماران اس ام ای وارد کشور شد

بهادری جهرمی به مشکلات حدود دو سال پیش بیماران اس ام ای (SMA) اشاره کرد و افزود: در آن زمان رئیس جمهور در جمع این بیماران حاضر شد و مدتی بعد با نمایندگان آنها نیز دیدار کرد و دستورات لازم را صادر نمود.

وی با بیان اینکه پیش از این نیز داروی این بیماران وارد کشور شده بود، ادامه داد: از تلاش و همت وزارت بهداشت و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای کاهش رنج بیماران و درمان آنها تشکر می‌کنم که منجر به ورود محموله جدید دارویی بیماران اس ام ای به کشور شد.

فاز 11 پارس جنوبی به زودی افتتاح می شود

بهادری جهرمی اعلام کرد: عملیات بهره‌برداری از فاز 11 با ابتکار مهندسان ایرانی به نتیجه رسید، پس از بیست سال این پروژه از بلاتکلیفی رها شد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه صادرات شرکت‌های دانش بنیان در سال گذشته 25 درصد افزایش داشته است، رقم فروش محصولات این شرکت ها را 435 هزار میلیارد تومان و میزان ایجاد اشتغال ناشی از آن را 266 هزار نفر برآورد کرد که در سال 1400 مطابق آمار رسمی 650 میلیون دلار بود.

وی، حوزه‌های برتر صادرات دانش بنیان را به ترتیب شامل «فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی»، «دارو و فرآورده‌های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان»، «مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی»، «ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته»، «وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی»، «برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای» و «خدمات تجاری‌سازی» اعلام کرد.

آیا تجارت 112 میلیارد دلار نتیجه نفت در برابر غذاست؟

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره این شبهه که منتقدان آزادسازی منابع ایران در خارج از کشور را به معنی نفت در برابر غذا قلمداد می کنند، اظهار داشت: ایران کشوری بزرگ با ظرفیت‌های بی شمار است و با بیش از صد کشور مراودات تجاری و بازرگانی دارد؛ اساساً طرح موضوعاتی مثل نفت در برابر غذا در قبال کشور ما موضوعیت ندارد. عده ای از افتخارات و موفقیت‌های مردم و دولت ناراحت شدند اما نباید این دستاوردهای ملی را سیاسی تحلیل کرد.

بهادری جهرمی با یادآوری اینکه «معادل منابع ارزی مسدود شده ایران در خارج از کشور در دولت قبل در داخل کشور خلق پول صورت گرفته بود»، گفت: این اعتراف بزرگی است و خوب است که نهادهای قضایی و امنیتی ابعاد این اعترافات را مورد بررسی قرار دهند.

وی با تاکید بر اینکه «بازگرداندن همه پول‌های ملی بدون هیچگونه عقب‌نشینی از مواضع اصولی دولت یک موفقیت است» افزود: آیا رکورد تجارت خارجی 112 میلیارد دلاری کشور نتیجه نفت در برابر غذاست؟ آیا رشد صنعت و ماشین آلات، نفت در برابر غذاست؟ آیا جذب سرمایه‌گذاری خارجی با رشد دو برابری میزان سرمایه‌گذاری در دوره زمانی دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه قبل از آن، نفت در برابر غذا است؟

بهادری جهرمی این نکته را یادآور شد که براساس آمار در زمینه سرمایه‌گذاری ماشین‌آلات و بخش ساختمان روند دهه 90 تغییر یافت و در سال 1401 با حدود 6.7 رشد سرمایه‌گذاری مواجه بودیم که از این عدد 15.3 افزایش رشد تشکیل سرمایه ثابت در ماشین‌آلات و 1.2 درصد در حوزه ساختمان بوده است؛ اینها نفت در برابر غذا است؟ برخی از این اظهارات و سیاه‌نمایی‌ها خنده‌دار است.

دبیر هیات دولت خاطر نشان کرد: البته در دوره ای با سازوکار اینستکس توافق شده بود که نفت در برابر غذا معامله شود که همان هم نتوانستند انجام دهند اما منابع ارزی گسترده امروز کشور قابلیت مصرف این گونه معاملات (نفت در برابر غذا) را ندارد؛ چرا که میزان مصرف کالاهای اساسی کشور حدود 20 میلیارد دلار در سال است. تکمیل می شود...