حدود 27 هزار مبلغ سالانه به مدارس کشور اعزام می شوند
رشت - ایرنا - معاون پژوهش و برنامه ریزی ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه کشور گفت: سالانه حدود 27 هزار مبلغ در مناسبت های مختلف شامل دهه فاطمیه، دهه فجر و به مدارس کشور اعزام می کنیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا رحیمی روز پنجشنبه در نشست استانی کمیته همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه استان گیلان در رشت با بیان این که سه سالی است که مقام معظم رهبری اجازه داده اند که طلبه ها در قالب نظام وظیفه در مدارس حضور داشته باشند، افزود: در زمان حاضر حدود هزار و 500 سرباز طلبه داریم.
وی با اشاره به شکل گیری کمیته همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه از 13 و 14 سال گذشته، اظهار داشت: شکل گیری این کمیته ابتدا جنبه توصیه ای داشت اما به مرور به برنامه های یک ساله تبدیل شد به طوری که از سال 93، برنامه های یک ساله نوشتیم و بعد برنامه پنج ساله تهیه شد که اکنون سال اول این برنامه قرار داریم.
معاون پژوهش و برنامه ریزی ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه کشور با بیان این که 40 برنامه تعریف کرده ایم، خاطر نشان کرد: 20 برنامه در سطح استان، منطقه و مدرسه است و 20 برنامه نیز بخش ستادی را مربوط می شود.
وی با اشاره به برنامه مدیریت حوزه علمیه مبنی بر توسعه مدارس علوم و معارف و راه اندازی 32 مدرسه علوم و معارف در سال جاری در کشور اضافه کرد: شهرستان های آستارا، بندرانزلی، تالش، رشت، لاهیجان و لنگرود از ظرفیت های خوبی برای راه اندازی این مدارس در استان گیلان برخوردار هستند.
رحیمی در ادامه سخنانش با بیان این که در هدفگذاری ها بین آموزش و پرورش و حوزه های علمیه تفاوتی مشاهده نمی کنیم، اظهار داشت: برای کارهای مشترک بین آموزش و پرورش و حوزه های علمیه باید هم افزایی داشته و از ظرفیت های یکدیگر بهره مند شد و رویکرد تعاملی بودن را مورد توجه قرار داد.
وی تهیه برنامه پنج ساله و 10 ساله را یکی از ظرفیت سازی ها در آموزش و پرورش و حوزه های علمیه عنوان و اظهار داشت: باید مطالبه گری منطقی داشته باشیم، آموزش و پرورش را به گونه ای نقد کنیم که حس کند، به کمک این مجموعه آمده ایم.
مدیر دفتر وزارتی ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه کشور نیز در این نشست با بیان این که ستاد همکاری ها یک ضرورت انکارناپذیر است، گفت: تربیت دینی و اجتماعی شالوده و بن مایه همه آموزش ها است و با این نگاه فرهنگی و دینی درک و ریشه نظام تعلیم و تربیت جریان می یابد.
حجت الاسلام و المسلمین جمال الدین حقگو افزود: حوزه علمیه و نهاد مقدس روحانیون و ارکان مذهبی و فرهنگی کشور اعم از ائمه جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان همه بسیج شده اند تا ظرفیت ها را در اختیار آموزش و پرورش برای رسیدن به این هدف متعالی قرار دهند.
وی با بیان این که بهره مندی از ظرفیت نهاد مقدس روحانیون و امر تربیت باید با بهترین نحوه و اثرگذاری به منصه ظهور گذاشته شود، اظهار داشت: تشکیل کمیته های همکاری آموزش و پرورش و حوزه های علمیه باید جدی گرفته شود، این ستاد بر اساس نیاز سنجی و در طول آن کمیته های همکاری استان ها شکل گرفته است.
مدیر دفتر وزارتی ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه کشور خاطر نشان کرد: بهره مندی از ظرفیت های حوزه های علمیه تنها اعزام مبلغ نیست بلکه ایجاد اتاق فکر برای شناسایی و رفع معضلات از رویکردهای مهم در ارتباط با حوزه علمیه است.
وی اضافه کرد: بهره مندی از طلاب وظیفه به ویژه در مناطق محروم و دیدار با علما همه این ها موجب می شود که علاقه به روحانیت در میان دانش آموزان شکل گیرد.
نشست استانی کمیته همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه استان گیلان امروز پنجشنبه در دبیرستان دخترانه شاهد حضرت فاطمه زهرا (س) با حضور آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه و امام جمعه رشت، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان و جمعی از ائمه جمعه و روسای آموزش و پرورش مناطق و نواحی استان برگزار شد.
استان گیلان دارای حدود 400 هزار دانش آموز است.
*س_برچسبها_س*