حراج آسمان تهران به بهایی ناچیز / شهرداری تهران به پدیده شوم «تراکمفروشی» روی آورده است
تهران سرگذشت عجیبی دارد، کلانشهری که سالها و روزها از پدیدار شدن آن می گذرد و حالا نقش اصلی ایران را بازی می کند. تهران این روزها حال خوبی ندارد، از ترافیک شهری گرفته تا میهمان ناخوانده ای به نام «کرونا» و مشکلاتی چون آلودگی صوتی و تنفسی، کهنگی ناوگان حمل و نقل، ترافیک شهری و کمبود واگن های مترو و معضل نامگذاری خیابانها که این روزها با آن دست و پنجه نرم می کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تهران سرگذشت عجیبی دارد، کلانشهری که سالها و روزها از پدیدار شدن آن می گذرد و حالا نقش اصلی ایران را بازی می کند. تهران این روزها حال خوبی ندارد، از ترافیک شهری گرفته تا میهمان ناخوانده ای به نام «کرونا» و مشکلاتی چون آلودگی صوتی و تنفسی، کهنگی ناوگان حمل و نقل، ترافیک شهری و کمبود واگن های مترو و معضل نامگذاری خیابانها که این روزها با آن دست و پنجه نرم می کند.
در این بین نقش شهرداری تهران می تواند مهمتر از سایر نهادها و سازمانها برای تحرک و پویایی باشد، نقشی که در طول سال های اخیر رنگ باخته و تنها به حل معضلات جاری این کلانشهر ختم می شود.
شهرداری در طول سالهای اخیر تنها از دولت طلبکار کار بوده و دولت حسن روحانی نیز در قبال شهرداری تهران نقش یک بدهکار را بازی کرده است.
تهران با تمام مشکلات پیش روی خود نیازمند حمایت جدی دولت است، با این حال شورای شهر و شهرداری نیز برای ایجاد در آمد پایدار باید تلاش کنند اما همچنان پای شهرداری در این باره می لنگد، موید این کلام سخن مجیدی فراهانی عضو شورای اسلامی شهر تهران است.
چندی پیش مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران در گفت وگویی از احتمال روند کسری بودجه در شهرداری تهران خبرداده و خواستار در نظر گرفتن سهمی از اعتبار صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا شده است.
او در این گفت وگو تأکید کرده است که شهرداری به طور قطع نیازمند استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی و یا بودجه دولتی برای مقابله با کرونا است و در نامه ای به دولت هم این خواسته خود را مطرح کرده است.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو خواستار ورود جدی شهرداری به موضوع سرمایه گذاری و ایجاد مشوق هایی برای سازندگان آپارتمانها شده و تأکید می کند که «در حوزه دادن طبقات برای معابر و کوچه هایی که 60 درصد اماکن آن شکل گرفته باید مجوز ساخت در خط آسمان داده شود».
اظهارات این عضو شورای شهر تهران مخالف آن چه بوده که اعضای اصلاح طلب شورای شهر و حامیان آنها در گذشته اشاره می کردند، این افراد در سالهای نه چندان دور درباره تراکم فروشی سخن می گفتند و به صورت مداوم محمد باقر قالیباف شهردار اسبق تهران را مورد مواخذه قرار می دادند، حالا آنها خود برای جبران کم کاری و بیمدیریتیهایشان مجبور به حراج آسمان تهران به بهایی ناچیز شده اند.
به طور قطع باید گفت اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از محمدباقر قالیباف نتوانسته اند فردی را بر کرسی شهرداری تهران بنشانند که موفقیتهای شهردار پیشین را ادامه دهد و حالا فردی دیگری را تعیین کرده که بر کرسی شهرداری تکیه زده است.
به گفته محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران، حناچی شهرداری ریسک پذیر نیست. او در حساب توییتری خود نوشته بود: «2سال است میگویم اما کسی توجه نمیکند؛ دولت45هزارمیلیاردتومان به حمل و نقل عمومی بدهی دارد! سران3قوه پاسخ دهند باوجود افزایش قیمت بنزین، چرا یک ریال برای حمل و نقل عمومی در نظر نگرفتند؟ آقای حناچی هم جسارت لازم در مدیریت را ندارد. البته اختیارات شهرداری و شورای شهر در بحث آلودگی هوا اندک است».
صادق کاشانی، وکیل دادگستری و کارشناس امور شهری در گفتوگو با یکی از رسانهها نیز خواستار توقف تراکم فروشی در تهران شد و گفت: امروز آقای حناچی یا هر شهردار دیگری باید در چارچوب قانون حرکت و تراکمفروشی را متوقف کند. هر شهرداری بخواهد تهران را نجات بدهد، باید تراکمفروشی را متوقف کند و شهر را با درآمدهای قانونی اداره و مدیریت کند.
حالا تهران با جناب شهردار و مشکلات عدیده اش تنها مانده است و معلوم نیست چه کسی می تواند تهران را از وضعیت موجود نجات و به سمت روزهای ایده آل پیش ببرد، روزهایی که پروژه هایی بزرگ با اعتبارات میلیاردی تعریف و بودجه شهرداری تهران به طور کامل محقق می شد.
با این حال این سوال اساسی از شهردار تهران مطرح می شود که جای نخبگان اجتماعی در شهرداری کلانشهر چه هست و آیا توانسته از ظرفیت چنین افرادی برای برون رفت از مشکلات ساختاری و زیربنایی ایران کوچک بهره گیری کند؟ و آیا صرف هزینههای بی جا و غیرضروری در زمان کسری بودجه شایسته است؟ و آیا وی و مدیران شورای اسلامی تهران می توانند اقدام جدی و مثبتی برای درآمدزایی و پیشگیری از حراج آسمان تهران و مشکلات حمل و نقل این کلانشهر داشته باشند؟
مهدی امیری
انتهای پیام / ا