چهارشنبه 3 بهمن 1403

حرکت پارک فناوری پردیس به سوی افق توسعه هزار هکتاری شرکت‌های دانش‌بنیان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حرکت پارک فناوری پردیس به سوی افق توسعه هزار هکتاری شرکت‌های دانش‌بنیان

تهران - ایرنا - پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگترین پارک فناوری کشور و غرب آسیا فروردین ماه امسال که سال تولید دانش بنیان و اشتغال‌آفرین نامگذاری شده است، برای نخستین بار میزبان رییس جمهور ایران اسلامی بود تا ضمن بازدید از این مجموعه عظیم، تسریع توسعه زیست بوم نوآوری کشور را مورد تاکید قرار دهد.

پارک فناوری پردیس با افق توسعه هزار هکتاری یکی از نمادهای توسعه فناوری است. این پارک به‌عنوان یکی از سازمان‌های زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اسلامی ایران در 20کیلومتری شمال‌شرق تهران و روبروی شهر جدید پردیس و جنب روستای کرشت، واقع شده است. حدود 400 شرکت فناور در پارک فناوری پردیس فعالیت می کنند و بیش از 1700 محصول و فناوری تولید شده توسط فناوران پارک وارد بازار داخلی شده است.

این شهر فناوری صدها شرکت را در زمینه فناوری های جدید، هوش مصنوعی، رباتیک و نانوتکنولوژی که ایران در این حوزه ها جزو سرآمدان جهانی است، در خود جای داده است.

دولت با حمایت از پارک‌های علم و فناوری و تخصیص بودجه به ویژه بودجه‌های ماهانه سبب بالندگی این مراکز شده و فعالیت در این مراکز رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.

تخصیص بودجه‌های ماهانه به پارک‌های علم و فناوری

تخصیص بودجه یکی از مباحثی است که در راس فعالیت های پارک علم و فناوری قرار دارد و در واقع پاشنه آشیل این اقدامات است. برای تصویب بودجه 1401 پارک فناوری پردیس تصمیم و نظر مثبت دولت بسیار کارساز بود و دولت در تامین این بودجه نقش قابل توجهی داشت.

با توجه به شرایطی که برای افزایش بودجه و لایحه پیشنهاد شده بود، امسال افزایش چشمگیری در لایحه بودجه پارک فناوری پردیس و سایر پارک ها اتفاق نیفتاد، اما به‌رغم محدویت های تامین اعتبار که در دولت وجود دارد، تخصیص های ماهانه ای که از سازمان برنامه و بودجه دریافت می کنیم، در مقایسه با سال قبل نسبتا مناسبت تر است.

در هر صورت این تخصیص ها توانسته است تا حدودی نیاز مالی پارک ها را جبران کند؛ اما باز با ایده آل پارک نسبت به برنامه های ملی و بین المللی فاصله داریم. اما این اتفاق یعنی تخصیص مناسبت تر بودجه به پارک های علم و فناوری در دولت سیزدهم اتفاق افتاده است.

انعقاد قرارداد 327 هکتاری اراضی توسعه‌ای نوآوری

در یکی دو سال اخیر پارک فناوری پردیس تفاهم نامه های متعددی را با مجموعه های مختلف منعقد کرده از جمله انعقاد قرارداد خرید 327 هکتاری اراضی توسعه ای نوآوری با وزارت مسکن و شهرسازی که متناسب با این قراردادها عملیات بین دستگاه ها تعریف شده است. همچنین تفاهم نامه ای با شرکت مادر تخصصی شهر جدید برای ایجاد شهر جدید فردوس و شهرک مسکونی نخبگان منعقد شده است. تفاهم نامه راه اندازی پارک فناوری اقتصاد دیجیتال با وزارت ارتباطات نیز منعقد شده است.

توسعه ناحیه نوآوری پردیس

یکی از مباحث مهم در پارک فناوری پردیس، توسعه ناحیه نوآوری پردیس است. در نهمین جلسه هیات امنای پارک تاییدیه توسعه ناحیه نوآوری از هیات امنای پارک گرفته شده است و بر اساس آن می توان تا حدود هزار هکتار را برای پیاده سازی شرکت های دانش بنیان در نظر گرفت. در این راستا اتفاقات خوبی در خصوص سازمان های متولی و زیرساخت ها رقم خورده است. همچنین طرح جامع فاز اول ناحیه نوآوری آماده شد و در همین راستا ایجاد شهرک مسکونی نخبگان فردوس نیز در حال پیگیری است.

در بازدید فروردین ماه امسال که شخص رییس جمهور از پارک فناوری پردیس داشت، وی بر توسعه کمی و کیفی پارک فناوری پردیس و ایجاد شهرک نخبگانی فردوس تاکید کرد و تفاهم نامه ای بین پارک با وزارت راه و شهرسازی منعقد شد.

علاوه بر این در دولت سیزدهم بر تسریع همه مواردی که پارک برای توسعه نیاز دارد، تاکید و ملزومات آن نیز احصا شده است. به طور کلی، برای نخستین بار است که یک رییس جمهور کشورمان از نزدیک از پارک فناوری پردیس بازدید می کند و پیگیر روند توسعه نوآوری کشور می شود.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز سه شنبه 9 فروردین 1401 با حضور در شهرستان پردیس ضمن بازدید از بخش های مختلف پارک فناوری پردیس، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را جزو اولویت‌های کشور در مسیر رشد و آبادانی دانست و بر توسعه کمی و کیفی این مجموعه تاکید کرد.

رییس‌جمهور با یادآوری تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر توسعه تولید دانش‌بنیان در نامگذاری سال 1401، جایگاه پارک‌های علم‌وفناوری در تحقق این نامگذاری را حائز اهمیت خواند و از همه بازیگران زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور خواست، در این زمینه فعالانه به ایفای نقش بپردازند.

رئیسی همچنین در بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان دارویی ضرورت تهیه آسان و ارزان دارو توسط مردم را مورد تاکید قرار داد. در جریان این بازدید، از پنج محصول دارویی دانش‌بنیان جدید (زیموسیل، اکنوتان) و محصولات مکمل (پرفکت ویژن، نوروبین و پرگبیون) در حضور رییس‌جمهور رونمایی شد.

پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگ‌ترین پارک فناوری کشور در سال 1380 تاسیس شد. تاکنون بیش از 400 واحد فناور و دانش‌بنیان در حوزه‌های فناوری‌های پیشرفته همچون فناوری اطلاعات و ارتباطات، زیست‌فناوری، فناوری نانو، مواد جدید، مکانیک و اتوماسیون به عضویت پذیرفته شده‌اند. پردیس نوآوری، دانش، کارآفرینی و فاز چهار پارک، در کنار دانشگاه ناحیه نوآوری پردیس، بخش‌های مختلفی از فازهای توسعه ای پارک فناوری پردیس هستند که با افق توسعه هزار هکتاری، «ناحیه نوآوری پردیس» را شکل خواهند داد.

برچسب‌ها

پرونده خبری

حرکت پارک فناوری پردیس به سوی افق توسعه هزار هکتاری شرکت‌های دانش‌بنیان 2
حرکت پارک فناوری پردیس به سوی افق توسعه هزار هکتاری شرکت‌های دانش‌بنیان 3
حرکت پارک فناوری پردیس به سوی افق توسعه هزار هکتاری شرکت‌های دانش‌بنیان 4