دوشنبه 5 آذر 1403

حسینی‌بوشهری: امام باقر (ع) در برابر انحراف و غلو با قدرت ایستاد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حسینی‌بوشهری: امام باقر (ع) در برابر انحراف و غلو با قدرت ایستاد

قم - ایرنا - دبیر شورای عالی حوزه های علمیه کشور گفت: امام باقر (ع) در حوزه علمی سرآمد بود و در مقابل اجتهادهای انحرافی و غلو با قدرت ایستادگی کرد.

به گزارش عصر دوشنبه مرکز حوزه آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در ادامه برگزاری سلسله برنامه های میعاد با عرفه که از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت به مناسبت شهادت امام محمد باقر (ع) به صورت مجازی در قم برگزار شد، اظهار داشت: آن امام همام برای همگان الگو و اسوه است، به یاد خدا بودن، داشتن روحیه جود، سخاوت و بخشش از جمله ویژگی‌های برجسته امام پنجم است وقتی فرزندش فوت کرد، امام با کوه صبر و بردباری در مقابل این مصیبت ایستادگی کردند و به ما آموختند که باید در برابر ناملایمات با صلابت ایستاد.

وی با بیان اینکه امام پنجم در دوران خود به پرسش‌های زیاد جواب داد و ارتباط زیادی با جوانان و مباحث علمی داشت، افزود: امام در حوزه علمی سرآمد عصرخودشان بودند، حکام زمان حضرت افرادی را مامور می‌کردند که دشوارترین سئوال ها را از او بپرسند، اما این امام بسیار دقیق و قوی پرسش‌ها را پاسخ می‌داد و در همین راستا به تربیت شاگردان برجسته بسیاری پرداخت.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه حدود 30 هزار روایت از محمدبن مسلم از امام باقر علیه السلام نقل شده است، یادآور شد: عده‌ای در زمان حضرت معتقد بودند که امویان و عباسیان درگیر منازعه هستند و ما باید جبهه جهادی را علیه آن‌ها راه بیندازیم، اما امام فرمودند که مردم مدت‌هاست که با مبانی دینی و اعتقادی فاصله گرفته اند به همین منظور جهاد ما امروز تبیین و تقویت مبانی دینی و اعتقادی شیعه و پیروان اهل بیت (ع) است.

وی تصریح کرد: برخی تصور می‌کردند که امام با جهاد و مبارزه موافق نیستند، اما او می‌فرمود، اقتضائات زمان و مکانی فرصت را در اختیار ما قرار داده تا به تربیت شاگردان بپردازیم تا از این طریق انسان‌ها را تربیت کنیم و امت اسلامی براساس آن تقویت و رشد پیدا کند به همین دلیل بحث مناظرات را مطرح کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برخی قرآن را ابزاری برای مخالفت با اهل بیت قرار داده بودند، تاکید کرد: امام باقر در زمان خود به احیای قرآن پرداخت و همان سفارس رسول خدا را احیا کرد و به تفسیر آیه های قرآن پرداخت، راه اجتهاد را باز کرد و در مقابل اجتهادات انحرافی، بدعت‌ها و عادت غلو ایستاد و جبهه گرفت.

پنجمین پیشوای شیعیان جهان در روز هفتم ذی الحجه سال 114 هجری در سن 57 سالگی به فرمان هشام بن عبدالملک، دهمین خلیفه بنی امیه مسموم و در مدینه به شهادت رسید و در کنار مرقد پدر گرامی اش حضرت سجاد (ع) در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد./

*س_برچسب‌ها_س*