حسینی: دولت پذیرای انتقادات سازنده است / اقتصاددانان برای رشد تولید و مهار تورم پیشنهاد دهند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در نشست مجازی با مدیران و اصحاب رسانه سراسر کشور با موضوع «الزامات تحقق شعار سال» که با همت سازمان بسیج رسانه برگزار شد، رسانه ها را به تبیین دستاوردهای دولت و نظام و انتقاد منصفانه و سازنده فراخواند و گفت: یکی از وظایف خطیر و اساسی رسانه ها این است که با تبیین درست مسائل و بیان واقعیت ها و اقدامات مثبت، امید را در دل مردم تقویت کنند.
وی افزود: باید اشاره کنیم که برای بیان فعالیت های دولت نیاز به اغراق و بزرگنمایی نیست ضمن اینکه دولت گوش شنوایی برای شنیدن و عمل به حرف حساب و انتقادات سازنده دارد و آنها را با جدیت پیگیری می کند.
دولت سیزدهم به دنبال احیاء و تقویت امید و سرزندگی در جامعه است
معاون رئیس جمهور گفت: دشمنان به دنبال ایجاد یاس و سرخورده کردن مردم به ویژه جوانان هستند، برای مقابله با این راهبرد، ارباب رسانه در تعامل سازنده و نزدیک با دولت می توانند نقشه شوم دشمنان را نقش بر آب کنند. البته دولت با عزم و اراده جدی و بی وقفه تلاش می کند تا با جبران کمبودها و تامین نیازها روحیه امید و سرزندگی را در جامعه احیا و تقویت کند.
حسینی در ادامه با بیان اینکه دشمن در جنگ ترکیبی و اقتصادی از ابزار رسانه نهایت استفاده را به عمل می آورد، تصریح کرد: دشمنان و بدخواهان با خبرسازیهای کاذب و تبلیغات روانی به دنبال ایجاد التهاب در بازار و تحت فشار قرار دادن زندگی و معیشت مردم هستند و در شرایط کنونی لازم است اصحاب رسانه و مسئولان اجرایی، سطح تعامل و همکاری های خود را برای مقابله با این توطئه دشمن هر چه بیشتر افزایش دهند. وی با تاکید بر اینکه نامگذاری سال صرفا منحصر به یکسال نیست بلکه باید نامگذاری سالهای گذشته را به عنوان منظومه راهبردهای رهبری برای پیشرفت کشور همچنان مد نظر داشت، گفت: در دهه گذشته حوزه اقتصاد و تولید پررنگتر از دیگر عرصه ها شعار سال را به خود اختصاص داده اند که این رویکرد نشان از اهمیت کلید واژه تولید در نگاه و اندیشه رهبری برای برون رفت از مشکلات کشور است.
اقتصاددانان برای رشد تولید و مهار تورم پیشنهاد دهند
حسینی با اشاره به الزامات تحقق شعار سال اظهار تصریح کرد: اولین عامل وجود انگیزه، اعتقاد و باور به امکان تحقق شعار رشد تولید و مهار تورم است و قطعاً دولت ولایی و انقلابی با اعتقاد راسخ در مسیر تحقق آن گام برخواهد داشت و آیت الله رئیسی از ابتدای سال جاری بر برنامه داشتن و اقدامات عملی وزارتخانه ها تاکید جدی کرده است و در دولت انگیزه و اهتمام لازم نسبت به این موضوع وجود دارد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور اضافه کرد: در کنار انگیزه باید اندیشه، علم و درایت کافی برای مهار تورم و ایجاد شرایط رشد تولید وجود داشته باشد و لازم است اقتصاددانان وارد صحنه شده و بر اساس اسناد بالادستی و قوانین و مقررات موجود، راهکارها و پیشنهادهای تخصصی لازم را ارائه دهند.
عزم دولت و مجلس برای تحقق شعار سال با تمامی امکانات
وی توانستن و روحیه «ما می توانیم» را از دیگر لوازم تحقق شعار سال عنوان کرد و گفت: همانطور که تاکنون در عرصه های مختلف از جمله بخش های علمی، هوافضا و صنایع نظامی دستاوردها و پیشرفت های قابل توجهی داشته ایم بی تردید در حوزه اقتصاد هم می توانیم مشکلات را پشت سر گذاشته و اقدامات بزرگی را به سرانجام برسانیم.
حسینی تاکید کرد: امروز در دولت، مجلس و دیگر ارکان نظام این اهتمام و جدیت وجود دارد که شعار سال را به طور کامل اجرایی و عملیاتی کنند و مصمم هستند تمام توان و امکانات خود را در این عرصه به کار بگیرند.
وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی و تبیین ضرورت رشد تولید و مهارت تورم اظهار کرد: اگر برای آحاد مردم نتایج رشد تولید و مهار تورم به خوبی تبیین شود بدون تردید افکار عمومی هم با آن همراهی کرده و در این صورت مسیر تحقق آن هموار می شود.
رشد تولید باعث تقویت اقتدار ملی و جایگاه نظام اسلامی میشود
معاون رئیسجمهور در امور مجلس گفت: در عرصه جنگ اقتصادی تلاش برای رشد تولید باعث تقویت اقتدار ملی و جایگاه نظام اسلامی خواهد شد و از لحاظ روحی و روانی نیز وقتی ملتی تولید کننده باشد احساس اعتماد به نفس و عزت ملی ارتقا خواهد یافت و این موضوعی است که رهبر فرزانه انقلاب همواره بر آن تاکید دارند.
حسینی، افزایش و تقویت سطح تعاملات سیاسی با کشورهای همسایه و منطقه را در افزایش تولید و صادرات حائز اهمیت دانست و گفت: امروز با پیگیری سیاست توسعه متوازن، روابط با کشورهای مختلف به ویژه همسایه افزایش یافته به گونهای که مهیای واردات برخی محصولات کشاورزی، دانش بنیان و صنعتی از ایران هستند و در این وضعیت بدون تردید افزایش صادرات به درآمدزایی ارزی و ارتقای رفاه عمومی منجر خواهد شد.
دولت در سال 1401 توانست یک میلیون شغل ایجاد کند
وی، رشد تولید را در رفع بیکاری و افزایش اشتغال تاثیرگذار دانست و گفت: در سال گذشته بر اساس آمار مستند بالغ بر یک میلیون فرصت شغلی ایجاد شده است ولی با توجه به کمبود هایی که وجود دارد این میزان کافی نیست و ضرورت دارد با افزایش تولید نرخ بیکاری هرچه بیشتر کاهش پیدا کند. البته لازم است که از قاچاق کالا و واردات بی رویه جلوگیری شود زیرا به تولید آسیب می زند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور، مهار تورم و رشد تولید را شدنی و امکان پذیر دانست و گفت: در کشور ظرفیت های فراوان و منابع عظیم نفت، گاز و منابع غنی معدنی وجود دارد که با نیروی کار متخصص داخلی می توان آنها را با هزینه مناسب و قابل رقابت با محصولات جهانی مورد بهره برداری و صادر کرد.
کلید عبور از مشکلات اقتصادی توجه به تولید است
حسینی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری، تولید را کلید و اکسیر حیات بخش حل و فصل مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: مشکلات حوزه اقتصاد را با تلاش برای رشد تولید می توان برطرف کرد و به تعبیری راه اصلی عبور از سختی های اقتصادی کشور، توجه به بخش تولید است. تولید اکسیر حیات بخشی است که در این عرصه همه دستگاه ها باید به وظیفه خود به درستی عمل کنند.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: امروز دولت مصمم است تصدیگری غیر ضرور را کاهش دهد و به جای آن به وظیفه هدایت، نظارت و حمایت و تقویت بخش خصوصی بپردازد.
دولت به دنبال رفع مشکلات درباره خصوصیسازی و واگذاریها است
وی، با بیان اینکه مردمی سازی اقتصاد مورد نظر دولت است، اظهار کرد: مردمی کردن اقتصاد بر اساس تفسیر اصل 44 قانون اساسی از مدتها پیش مورد تاکید قرار گرفته اما آنطور که باید و شاید تحقق نیافته و روند واگذاری ها بعضاً به خاطر برخی سوء مدیریتها و رانت خواریها، مشکلساز شده که این دولت مصمم است مشکلات این حوزه را برطرف کرده و بخش خصوصی و تعاونی را تقویت و در مسیر رشد و شکوفایی کشور قرار دهد.
حسینی ادامه داد: سرمایه گذاری داخلی و خارجی در رشد تولید از اهمیت زیادی برخوردار است و در این راستا، باید مشوقها و تسهیلات لازم برای حضور تولیدکنندگان و کارآفرینان داخلی و خارجی و ایرانیان خارج از کشور مورد توجه قرار گیرد.
باید برای رشد و شکوفایی اقتصادی از اسراف و تجمل اجتناب کنیم
معاون پارلمانی رئیس جمهور اجتناب از اسراف و تجمل گرایی را در رشد و شکوفایی اقتصادی حائز اهمیت دانست و گفت: تحقق این مهم بیش از هر چیز نیازمند فرهنگ سازی است که رسانه ها موثرترین نقش آفرین هستند.
وی در ادامه با اشاره به رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم و تاثیر آن در پیشرفت کشور و توسعه اقتصادی اظهار کرد: دولت مردمی با اتخاذ سیاست همسایگی و متوازن، تاکنون توفیقات قابل توجهی در حوزه سیاست خارجی داشته است که می تواند به تعاملات تجاری، افزایش حجم صادرات و در نهایت رشد تولید بیانجامد.
لزوم تحرک بیشتر وزارت خارجه برای توسعه صادرات
حسینی تصریح کرد: برای تقویت تجارت خارجی، وزارت امور خارجه و سفرا باید بیش از پیش فعال باشند و بخش خصوصی با پرهیز از منافع مقطعی با رویکرد بلند مدت حضور موثری در تعاملات پایدار اقتصادی ایفا کند.
وی با اشاره به اهمیت کنترل قیمتها اظهار کرد: دولت ارز کافی برای تأمین نیازهای اساسی در اختیار دارد و کمبود و مشکلی در این حوزه وجود ندارد اما دشمن در جنگ اقتصادی و ترکیبی با ابزار رسانه و تبلیغات روانی، در دو ماه پایانی سال باعث ایجاد التهاب در این بخش شد که برای پیشگیری و خنثی سازی این ترفند نیاز به همکاری بیشتر و همافزایی بخش اجرا و رسانه است.
نقدینگی به جای دلالی و بازار های کاذب باید به سمت تولید هدایت شود
معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی ضرورت دارد دولت با همکاری رسانه ها، اهمیت سرمایه گذاری در حوزه تولید را برای افکار عمومی بخوبی تبیین کند تا نقدینگی بجای دلالی و بازار های کاذب به سمت تولید هدایت شود.
حسینی در ادامه تسهیل صدور مجوز کسب و کار، سرمایه گذاری بانک ها در پروژه های بزرگ تولیدی، اقتصاد دریا، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد گردشگری و توجه به بازگشایی و فعال شدن بازارچه های مرزی را در رشد و شکوفایی اقتصادی حائز اهمیت دانست و گفت: دولت در همه این بخش ها برنامه و اقدامات مفید و سازندهای را در دستور کار دارد.
دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود تاکنون سه هزار واحد تولیدی را احیا کرده است
معاون رئیس جمهور در بخش پرسش و پاسخ با فعالان رسانه، در جواب پرسشی پیرامون میزان توجه دولت به رشد تولید، خاطرنشان کرد: متاسفانه در دهه 90 رشد اقتصادی چندانی نداشتیم و به دلایل مختلف برخی از کارخانه ها و واحدهای تولیدی تعطیل با نیمه تعطیل شدند که تبعات منفی متعدد از جمله بیکار شدن کارگران را به همراه داشت.
وی در پایان اعلام کرد: در دولت تحولگرا از همان ابتدا واحدی در ریاست جمهوری برای احیای مراکز تولیدی ایجاد شد که تاکنون حدود سه هزار واحد احیا و در چرخه تولید بازگشته است و این روند با قوت ادامه دارد و عزم دولت برای فعال کردن مراکز تولیدی جزم هست.
پایان پیام /