یک‌شنبه 30 دی 1403

حسینی: سبزواری تا آخر انقلابی ماند / عنابستانی: پیشنهاد ثبت روز "شعر انقلاب اسلامی" معطل مانده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
حسینی: سبزواری تا آخر انقلابی ماند / عنابستانی: پیشنهاد ثبت روز "شعر انقلاب اسلامی" معطل مانده است

سیدمحمد حسینی در مراسم تکریم حمید سبزواری گفت: ادیبان مختلفی بودند که در ابتدا همراه انقلاب بودند، اما در ادامه استحاله شدند و ریزش داشتند، اما سبزواری تا آخر انقلابی ماند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نخستین همایش ملی سرود و سروده‌های انقلاب و تکریم پدر شعر انقلاب با حضور مسئولان محلی و حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور با همکاری رادیو فرهنگ و به‌همت دانشکاه حکیم سبزواری برگزار شد.

سیدمحمد حسینی، در مراسم افتتاحیه نخستین همایش «سرود و سروده‌های انقلابی، نکوداشت حمید سبزواری شاعر انقلاب» که با همکاری رادیو فرهنگ در سبزوار در حال برگزاری است عنوان‌کرد: ادیبان و شعاری مختلفی بودند که در ابتدا همراه انقلاب بودند اما در ادامه استحاله شدند و ریزش داشتند، اما سبزواری تا آخر انقلابی ماند.

وی ادامه داد: بررسی خط فکری استاد سبزواری از کودتای 28 مرداد تا زمان رحلت ایشان نشان از آن دارد که هیچگاه در مسیر خود دچار تردید یا توقف نشد و قریحه خود را در مسیر آزادی مردم و ذهب به کار برد.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور تصریح کرد: حمید سبزواری هیچگاه در تعیین موضع خود تاخیر نداشت و در بزنگاه‌ها موضع‌گیری اصیل خود را ابراز می‌کرد.

وی افزود: روحیه حماسی آن مرحوم میراث خطه خراسان و به ویژه دیار سبزوار است که بارها در تاریخ تجلی داشته و نمونه بارز آن قیام سربداران است.

حمید سبزواری نماد مظلومیت انقلاب و شعر انقلابی است

نماینده مردم شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، داورزن، خوشاب و ششتمد نیز در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی اگرچه تاثیر شگرفی بر جهان گذاشت و معادلات دنیا را تغییر داد اما در داخل کشور مظلوم واقع شد.

علی اصغر عنابستانی افزود: هنر انقلاب نیز در راستای جمهوری اسلامی مظلوم واقع شد و حمید سبزواری به عنوان پدر شعرانقلاب نماد این مظلومیت است.

وی ادامه داد: تاکنون پیشنهاد ما برای ثبت روز رحلت استاد حمید سبزواری در 22 خرداد به عنوان شعر انقلاب اسلامی در تقویم ملی جمهوری اسلامی معطل باقی مانده که امیدواریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر دستگاه‌های مربوطه هرچه سریع‌تر با این پیشنهاد موافقت کنند.

شهر استاد سبزواری مقبولیت خاص و عام داشت

رئییس کانون ادبیات ایران نیز گفت: حمید سبزواری در برابر سخندانان خراسانی به گونه‌ای شعر میگفت که مردم عادی آن را بفهمند و خواص نتوانند از آن ایراد بگیرند.

هادی سعیدی کیاسری افزود: قریحه شاعری در استاد سبزواری قوی بود و اهل تکلف نبود و تصنعی کار نمی‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: از شاخصه‌های شعرانقلاب احیای قالب‌های سنتی با محتاوی جدید است که مرحوم سبزواری در این زمینه بسیار فعالیت کردند.

سعیدی کیاسری با بیان اینکه مرحوم سبزواری با همه کهولت و شیخوخیت از هیچ محفل و بستر ادبی جا نمی‌ماند تصریح کرد: استاد سبزواری در احیاء برخی قالب‌های شعری پس از انقلاب اسلامی نقش به‌سزایی داشت و نماینده راستین و فاخر استان خراسان است که به آرمان‌ها و شعارهای انقلاب اسلامی خدمات بسیار کرده است و از این رو باید حق‌شناسی از ایشان را ارج نهاد.

شعرهای حمید سبزواری هنوز الهام بخش روح حماسی انقلاب است

فرماندار سبزوار گفت: شعرهای حمید سبزواری در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار است و انتشار آن در رسانه ملی و دیگر مراسم‌های انقلابی نشان از آن دارد که روح حماسی آن همچنان الهام بخش نسل‌های آتی است.

حسین ابراهیمی کردیانی افزود: شعرهای فاخر سبزواری خود به عنوان یکی از شناسنامه‌های تاریخی انقلاب باقی خواهند ماند و از این نظر جایگاه والایی دارد.

وی افزود: وجود چنین شخصیت‌هایی در طول تاریخ در شهر سبزوار به عنوان دیار پایدار و مهد فرهنگ علوی، که احیای بسیاری از مسائل تشیع در دوران بعد از مغول در دیار سربداران شکل گرفته است، از ظرفیت‌های ارزشمند سبزوار است که نقش بسزایی را در حکومت اسلامی به ویژه انقلاب اسلامی ایفا کرده اند.

فرماندار سبزوار در پایان ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این همایش گفت: زحمات بسیار صدا و سیمای مرکز و شبکه رادیویی فرهنگ در این راستا شایسته قدردانی است.

ظرفیت ایجاد رشته‌های ادبیات انقلاب اسلامی در دانشگاه حکیم سبزواری وجود دارد

رییس دانشگاه حکیم سبزواری نیز در این مراسم گفت: این دانشگاه از ظرفیت لازم برای تشکیل رشته‌های مرتبط با ادبیات انقلاب اسلامی و نیز ادبیات پایداری برخوردار است.

محمدعلی زنگنه اسدی افزود: با ایجاد این رشته‌ها شناخت شخصیت‌های انقلابی مانند حمید سبزواری و آشنایی با ژرفای فکری و عمق هنری آثار آنان موثر است.

وی ادامه داد: برگزاری مراسم‌های نکوداشت شخصیت‌های انقلابی که به نظام اسلامی هویت بخشیده‌اند، آینده مطلوبی را از حیث فرهنگی برای کشور در منطقه و جهان فراهم می‌کند.

رئیس دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: برپایی چنین نشست‌هایی می‌تواند زمینه ارتقاء سطح فرهنگی ایران زمین را در سپهر بین الملل فراهم کند.

وی افزود: دانشگاه حکیم سبزواری سبزوار، این ظرفیت را دارد که با بهره‌گیری از گروه‌های توانمند علمی خویش، زمینه را برای تحصیل کلاسیک علاقه‌مندان به رشته‌های مرتبط از جمله ادبیات انقلاب اسلامی و ادبیات پایداری و مقاومت فراهم کند و خیل مشتاقان این عرصه را به حضور بطلبد و زمینه را برای ثبت هرچه بیشتر این جامعه مهدوی با چنین فرهنگی غنی فراهم آورد تا آینده درخشان‌تری را در افق ایران اسلامی شاهد باشیم.

گفتنی است، در ابتدای این مراسم دبیرخانه دائمی سرود و سروده‌های انقلاب اسلامی توسط معاون امور مجلس رییس جمهوری در دانشگاه حکیم سبزواری افتتاح شد

حسین آقاممتحنی معروف به حمید سبزواری شاعر معاصر که پدر شعر انقلاب لقب گرفته است سحرگاه شنبه 22 خرداد 1395 در سن 91 سالگی در یکی از بیمارستان‌های تهران چشم از جهان فروبست و در روز 26 خرداد در بوستان جانبازان شهر سبزوار به خاک سپرده شد.

گفتنی است رادیو فرهنگ امروز یکشنبه 22 خرداد نیز به طور مستقیم روی موج اف ام‌ردیف 106 مگاهرتز دومین‌روز از برگزاری این همایش را روانه آنتن کرد. همچنین از طریق پایگاه اطلاع رسانی شبکه به نشانی http://radiofarhang.ir نیز پخش زنده و تصویری مراسم تقدیم علاقه مندان می‌شود.

"عصرجدید" دیگری در تلویزیون ساخته می‌شود؟/ شبکه امید به "سلبریتی ممنوع" پایان می‌دهد ماجرای استفاده از بازیگران جوان در "حکم رشد" به روایت مهدی فرجی / آنها ستاره‌های بعدی تلویزیون و سینما خواهند شد
حسینی: سبزواری تا آخر انقلابی ماند / عنابستانی: پیشنهاد ثبت روز "شعر انقلاب اسلامی" معطل مانده است 2
حسینی: سبزواری تا آخر انقلابی ماند / عنابستانی: پیشنهاد ثبت روز "شعر انقلاب اسلامی" معطل مانده است 3