چهارشنبه 7 آذر 1403

حضور آیت‌الله رئیسی در انتخابات فرصت و ظرفیتی برای تغییر اقتصاد و مبارزه با فساد است / تدبیر و امیدی‌ها با اقتصاد چه کردند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حضور آیت‌الله رئیسی در انتخابات فرصت و ظرفیتی برای تغییر اقتصاد و مبارزه با فساد است / تدبیر و امیدی‌ها با اقتصاد چه کردند؟

یک کارشناس اقتصادی گفت: 32 سال است، بدترین نوع سرمایه داری در ایران پیاده شده و فساد در دولت ریشه دوانده و این کار آیت الله رئیسی را بسیار سخت خواهد کرد. مگر آنکه مردم آگاه شوند و دست به دست هم پشتیبان او برای این امر باشند.

ابراهیم رزاقی استاد بازنشسته اقتصاد در گفت‌وگویی با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره حضور آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری و اینکه ایشان می‌تواند در حل مشکلات اقتصادی کشور اثر گذار باشد، اظهار کرد: حضور ایشان در این عرصه را به عنوان یک فرصت و ظرفیت برای تغییر اقتصاد و مبارزه با فساد می‌دانم، ولی به دلیل اینکه بیش از 32 سال است، بدترین نوع سرمایه داری در ایران پیاده شده، کار آیت الله رئیسی در اصلاح این روند، کار بسیار سختی خواهد بود.

ریل گذاری 32 ساله فساد و سرمایه داری، کار آقای رئیسی را بسیار دشوار می‌کند وی افزود: در زمان آقای هاشمی، نظام سرمایه داری در کشور به صورت غیرطبیعی رشد داشت و بدترین نگاه این نظام به بدترین شکل در اقتصاد ما نهادینه شد و این نظام اقتصادی دقیقا شبیه به نظام کاملا وابسته در زمان شاه اداره می‌شد و ایجاد اشتغال و تولید، که در نظام سرمایه داری از اصول اساسی است، اینجا مد نظر قرار نگرفت و صنایع به قطعات وارداتی وابسته شد و دقیقا مثل کشورهای وابسته، محصولات به صورت خام صادر می‌شد. این استاد اقتصاد گفت: هنوز هم بعد از این همه سال چیزی تغییر نکرده و محصولات نفتی و پتروشیمی خام صادر می‌شود و هنوز دلار ارزان (ترجیحی) به گروهی خاص تعلق می‌گیرد تا بدون کنترل و به بهانه کاستن از فشار به مردم به جنایات خود ادامه دهند تا در انتها و در صورت گیر افتادن نام آن را سوء مدیریت بگذارند و از محاکمه فرار کنند. وی اشاره کرد: مبارزه با این فساد سازمان یافته برای آقای رئیسی کار ساده ای نخواهد بود و هزینه بالایی خواهد داشت تا راه مدیریت اقتصاد را به شکلی که در صنایع موشکی و هسته ای مدیریت کردند برگرداند تا در این زمینه هم توانمند گردیم و در شرایط کنونی که که کارگران 2 برابر کار می‌کنند و در نهایت با نرخ تورم، هنوز از پس هزینه‌های اولیه خود بر نمی‌آند تغییر کند. اگر مبارزه با فساد امروز آغاز نشود، فردا ممکن است دیر باشد / از تجربیات دیگر کشورها در مبارزه با فساد درس بگیریم وی با اشاره به تورم 500 درصدی در برخی کالاها گفت: آقای رئیسی در مبارزه با فساد باید با دانه درشت‌ها مثل برادر آقای روحانی و برادر آقای جهانگیری و یا دختر وزیر صمت و... بسیار محکم‌تر از قبل برخورد کند و مجازات‌های موثری برای آنها در نظر بگیرند درست مثل چین که از شوروی و مشکلات پیش آمده در آن درس گرفت و با مجازات مفسدان اقتصادی از درون حزب متخلفین را به گونه‌ای مجازات کرد و اموالشان را ضبط نمودند که به حد صفر برسند و حتی اقدام به اعدام چندین هزار نفر کردند تا درس عبرتی باشند برای کسانی که قصد تکرار چنین تخلفاتی را دارند و این کاری بود که شوروی انجام نداد و منجر به از هم پاشیده شدن این کشور پس از جنگ سرد شد، اکنون هم دارد همین رویه در کشور ما پیاده می‌شود که اگر هم اکنون میارزه با آن آغاز نشود، ممکن است فردا دیر باشد.

دستاورد مذاکره برای شوروی، فرو پاشی بود این استاد اقتصاد گفت: همین مفسدین سازشکار بودند که همه خوب می‌دانیم که چه کسانی بودند و هستند و چه نگاهی به غرب داشتند که در انتهای جنگ نیز همین بینش را داشتند و به سازش با کدخدا فکر می‌کردند و آنقدر به امام (ره) فشار آوردند که گفت، جام زهر را می‌نوشم. در حالی که دیده بودند همین روند سازش (کاری که امروز ما داریم با برجام انجام می‌دهیم) برای شوروی فروپاشی را به ارمغان آورد. وی در ادامه توضیح داد: امروز ما به مدیرانی از جنس دفاع مقدس نیاز داریم، ما در جنگ تحمیلی که دنیا در مقابل ما ایستاده بود با تقدیم 200 هزار شهید و 500 هزار جانباز بهای سنگینی را دادیم ولی ثابت کردم که می‌توانیم در برابر دنیا قد راست کنیم، اما اکنون به جای ادامه راه آنها عده‌ای فاسد با ایجاد رانت و بکارگیری نزدیکانشان در بانک‌ها سرمایه ها را به جای تولید در خانه و املاک ریختند و وام‌های کلان را باب کردند و به قولی امروز دارند کاری که با حاج قاسم کردند را برای آقای رئیسی برنامه ریزی می‌کنند، تا باز هم امید مردم را نا امید کنند و به هدفشان که تسلیم در برابر کدخداست برسند.

تدبیر و امیدی ها باید پاسخگو باشند رزاقی گفت: اکنون تدبیر و امیدی ها باید پاسخگو باشند که چرا اصول قانونی الگوی افق پیشرفت اقتصادی مثل اصل 31 و اصل 43 و44 و دیگر اصول را اجراییی نکرده‌اند. دار و دسته این آقایان هر کس در برابر این بی عدالتی ایستاد را اگر توانستند که خریدند و آنها را نتوانستند با تهمت از صحنه کنار گذاشتند تا امروز کسانی مثل آخوندی و جهانگیری که بابت خیانت باید و تخریب باید اعدام شوند، داوطلب ریاست جمهوری می‌شوند و تازه برای تبعات فقر گریه هم می‌کنند. سوال این است که این همه وقاهت و جسارت از کجا سرچشمه می‌گیرد؟ وی گفت: امید ما اکنون بیشتر از هر کسی برای مبارزه با این مفسدان به آقای رئیسی است. مردم باید دشمنانشان و فساد و علت‌های آن آشنا شوند و به دستور دستگاه قضا همه دارایی‌های اینها به عنوان مالیات به چرخه بیت المال برگردد. شاید شما فکر کنید این بدبینی است ولی اینان امروز دارند فرهنگ مقاومت و شهادت و ایثار را سرکوب کرده و فساد و فحشا را و اخلاص را با ابزارهایی مثل بانک‌ها، وزارت اقتصاد و... که در دستشان است، جایگزین می‌کنند. و اسمش را می‌گذارند مصلحت، مثل کاری که آقای لاریجانی می‌توانست در قوه قضائیه انجام دهد و نداد و این مبارزه با فساد توسط آیت الله رئیسی انجام شد. ابراهیم رزاقی با اشاره به این که باید از آقای رئیسی حمایت کرد گفت: اگر کم کاری کنیم کار آقای رئیسی برای مبارزه با این مفسدان بسیار سخت‌تر خواهد شد و افراد پنهان در پشت رسانه‌ها دوباره دست به تخریب می‌زنند. همان کاری که کدخایشان دید با وجود سپاه و نیروی ارزشی و پشتیبان ولایت با جنگ نمی‌تواند بکند و توسط این رسانه ها و مفسدان با گرانی و تورم و معیشتی و فقر و بی‌خانمانی و کمبود دارو و... مردم را به سطوح آورند تا در برابر نظام ایستاده و کاری را که آنها میخواستند را انجام دهند. وی با اشاره به حرف‌های تکراری روحانی گفت: همیشه بهانه می‌آورند که اختیاراتشان کم است و دارند نظرها را به رهبری معطوف می‌کنند و با عوام فریبی سعی دارند نشان دهند مقصر کسی جز آنهاست تا مردم حق و باطل را نشناسند و توده مردم را توسط شبکه‌های اجتماعی که در دست اربابانشان است، در دست بگیرند. کارگری که با افزایش 4 میلیون می‌گیرد و 10 میلیون هزینه‌های زندگی دارد با اطلاعات اشتباهی که در اختیارش گذاشته می‌شود چه عملکردی را میتوان از او انتظار داشت و تشکل‌ها باید تلاش بیشتری برای آگاه سازی در سطح عمومی را انجام دهند و مثل بعد از جنگ که با تشکیل تعاونی‌ها جلوی احتکار گرفته شد. اکنون هم احتکار اطلاعاتی از میان برود و مردم مقصران وضعیت موجود را بشناسند. انتهای پیام / ط