حضور رشته نمایشهای ایرانی در هنرستانها
آیین رونمایی از پوسترها و نشست خبری برنامههای تابستانه هنرهای نمایشی تهران و استانهای سراسر کشور برگزار شد.
آیین رونمایی از پوسترها و نشست خبری برنامههای تابستانه هنرهای نمایشی در تهران و استانهای سراسر کشور با حضور کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، محمد حسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا نعمتی معاون اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ، محسن امیری مدیر تالار هنر و حسن رونده مدیر کل استانها امروز 30 خردادماه 1402 در سالن کنفرانس دفتر موسیقی برگزار شد.
کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی در ابتدای ابتدای جلسه ضمن خیرمقدم و تشکر از زحمات اصحاب رسانه و اسماعیلی گفت: شاید در طول این سالها اولین بار است که این اتفاق در حوزه آموزش برگزار میشود و من از تمام دوستانم در این زمینه تشکر میکنم.
سپس در ادامه این نشستخبری از سه پوستر با محوریت: تئاتر و تجربه پیشکسوتان، مکتب خانه سنگلج و دورههای آموزشی تابستانه نمایشی رونمایی شد.
حضور پیشکسوتان هنرمند در عرصه فرهنگی تئاتر
محمد حسین اسماعیلی معاونت امور هنری در ادامه این نشستخبری گفت: در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی از سیاستها و رویکردهای مهم این وزارت توسعه و تقویت آموزشهای هنری بوده است که در این راستا اتفاقات بسیار خوبی رقم خورده است و برنامههای بسیار گستردهای را اجرا خواهیم کرد.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای مهمی که همراه با آموزش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است؛ بحث آموزشهای هنری است که آمدر را در دو سطح آموزش تخصصی و آموزشهای عمومی هنر در نظر گرفته ایم.
اسماعیلی افزود: مهمترین بخش آموزش هنر برای همه است که این رویداد یکی از پروژههای کلان وزارت ارشاد است. همچنین تا به امروز در 316 نقطه شهری، روستایی و عشایری آموزشهای هنری را در حدود 100 رشته فرهنگی هنری و در سطح مقدماتی و پیشرفته طراحی کردهایم. یکی از برنامهریزیهای ما در سال گذشته دورههای نمایشنامه نویسی بود که در استانهای کشور انجام شد و امسال هم بحث آموزش هنر و تجربه را در حوزه پیشکسوتان هنر خواهیم داشت.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین برنامههای دیگر این حوزه بحث تجربه نگاری هنرمندان پیشکسوت است که مجموعهاین اقدامات میتواند آموزش در رشتههای فرهنگی هنری را بیش از پیش ارتقا دهد.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلیحضور اساتید پیشکسوت در کلاسهای آموزشی
سپس محسن رونده مدیر کل استانها بیان کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده فهرست نیازمندیها را از 31 استان دریافت کردهایم و باتوجه به جلسات انجام شده با موسسه پیشکسوتان هنرمند، قرار بر این شد که ما از استاید پیشکسوت استفاده کنیم.
وی ادامه داد: درحال حاضر بر اساس برنامهریزیهای انجام شده از 10 تیر ماه الی پایان شهریور ماه در حوزه هنرهای نمایشی و در رشته مختلف کلاسهای آموزشیای خواهیم داشت که قرار است دوستان ما به استانها اعزام و کارگاههای آموزشی برگزار شوند. لازم لازم ذکر است که شروع این کار از استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد بود و سپس اقن روند در در استانها ادامه خواهد داشت. ضرورت آموزش یادگیری و یاددادن است
داوود فتحعلی بیگی در ادامه این نشست خبری گفت: طی جلساتی که در یکسال گذشته با همکارانمان در تماشاخانه سنگلج داشتیم به جمعبندیهای خوبی رسیدیم. ضرورت آموزش یادگیری و یاد دادن است که بیش از 15 سال است در نمایشهای ایرانی نشان داده میشود؛ در نهایت تصمیم به برگزاری این کارگاههای آموزشی گرفتیم که قرار است، اولین دوره آن از روزهای آینده شروع شود.
وی در ادامه تصریح کرد: در این کارگاهها ابتدا از بازینامه شروع خواهیم کرد و سپس وارد بخشهای دیگر تئاتر خواهیم شد. لازم به دکر است که بگویم این اتفاق در نوع خود کم نظیر است و یکی از بهترین اتفاقاتی است که در این دوره رخ میدهد.
سپس اسماعیلی معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به کمبودی که در حوزه نمایش آکادمیک ما احساس میشد؛ تصمیم گرفتیم یک گروه آموزشی را برای تاسیس و تالیف رشتههای ایرانی زیر نظر استاد فتحعلی بیگی داشته باشیم تا در این خصوص آموزشهای لازم صورت گیرد.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم انشاءالله از مهرماه امسال رشته نمایشهای ایرانی در سطح هنرستانها را خواهیم داشت و اگر شرایط مهیا نشود، این رشته را سال آینده در هنرستانها خواهیم داشت.
دورههای نمایش تابستانه تالار هنر
سپس محسن امیری مدیر تالار هنر گفت: همواره در جلسات خود با مدیر کل هنرهای نمایشی به معقوله آموزش تاکید داشتم که برای گام اول تصمیم گرفته ایم دروسی را در نظر بگیریم و در خدمت چند جامعه هدف باشیم.
وی ادامه داد: ما در این زمینه پنج جامعه هدف را در نظر گرفتهایم که شامل کودکان، نوجوانان، مادران، معلمان و دبیران و همکاران این حوزه است. در حوزه بازیگری کودک و نوجوان که صرفا با توجه به نوع و میزان نیاز کودک و نوجوان است؛ تصمیم بر ایجاد دورههایی گرفتهایم که کارگاهها به اجرای عملی و صحنهای ختم شود.
وی افزود: همچنین در بخش موسیقی حتما نیازمند شناخت ریتم، تمپو و... هستیم تا تقویت هوش شنیداری، کلامی، ارتقای فهم موسیقایی دوستان در دوران کودکی ارتقا یابد. منظور ما از دورههای موسیقی نواختن آلات موسیقی نیست بلکه مباحثی را در حوزه موسیقی انتخاب کرده ایم که مناسب هنرهای نمایشی باشد.
وی عنوان کرد: روانشناسی و جامعه شناسی نزدیکترین بخش به هنرهای نمایشی است که از اهمیت بسیاری برخوردار است. ما در این دورهها بر روی مسائلی متمرکز شدهایم که آموزشکدهها کمتر به آنها میپزدازند.
امیری در پایان صحبتهای خود گفت: برای ترسیم آینده بهتر و برای تئاتر حرفهای باید از تئاتر کودک و نوجوان استفاده کنیم، اگر بتوانیم از تئاتر کودک به خوبی استفاده کنیم آیندهای روشن برای تئاتر بزرگسال را رقم خواهیم زد.
کاظم نظری در ادامه این نشست بیان کرد: حوزه تئاتر در آموزش و پرورش میتواند بسیار تاثیر گذار باشد و از این رو امیدوارم شاهد اتفاقات بسیار خوب در زمینه برگزاری کلاسها باشیم.
همچنین اسماعیلی در پایان این نشست گفت: ما دو برنامه دیگر آموزشی هم داریم که آموزش برای دانشجویان سراسر کشور و آموزش برای مربیان آموزش و پرورش است که هفته آینده اطلاع رسانی شود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر