حفرههای امنیتی با برجام بیشتر شد / دولت روحانی فقط فرصتسوزی کرد
![حفرههای امنیتی با برجام بیشتر شد / دولت روحانی فقط فرصتسوزی کرد](https://media.mehrnews.com/d/2020/02/15/3/3383016.jpg)
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه حفرههای امنیتی از 30 سال قبل وجود داشته اما پس از برجام تشدید شده است، گفت: سازمان انرژی اتمی باید تجدید نظر اساسی در سامانه امنیتی خود کند.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه حفرههای امنیتی از 30 سال قبل وجود داشته اما پس از برجام تشدید شده است، گفت: سازمان انرژی اتمی باید تجدید نظر اساسی در سامانه امنیتی خود کند.
به گزارش خبرنگار مهر، 21 فروردین ماه بود که انفجاری در تاسیسات برفی سایت هستهای نطنز رخ داد و باعث آسیب به ماشینهای سانتریفیوژ IR1 شد. پس از این اتفاق، وزارت امور خارجه و دستگاههای امنیتی این حادثه را یک خرابکاری عمدی اعلام کردند و انگشت اتهام را به سمت رژیم صهیونیستی نشانه رفتند. در این زمینه گفتگویی مشروح با سیدمصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی انجام دادیم.
میرسلیم معتقد است که «در مذاکرات جدید با گروه 1+4 باید تنبیه عاملان خرابکاری نطنز مطالبه شود» و به این مسئله هم اشاره میکند که «حفره امنیتی در مراکز هستهای ما از سالهای قبل وجود داشته اما برجام آن را تشدید کرده است.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت تجدید نظر اساسی در سامانه امنیتی سازمان انرژی اتمی تاکید میکند و میگوید: «دولت باید با دست پر و با برآورد دقیق از خسارتهایی که به مردم ما در این سال ها بر اثر تحریم ها وارد شده است، وارد مذاکرات جدید برجامی 1+4 شود»
مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
با توجه به اینکه کاملا محرز شده است که دشمنان از هیچ اقدامی برای ضربه زدن به کشورمان مضایقه نمی کنند، تا چه حد ضرورت دارد که دستگاه دیپلماسی ما از گروه 1+4 و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بخواهند که درباره حادثه اخیر در نطنز پاسخگو باشند؟
وزارت امور خارجه موظف است در اقدامات جاری و آتی خود حتما تمام حوادثی را که در این چند سال با خرابکاریهای عناصر نفوذی بیگانگان از جمله رژیم صهیونیستی و آمریکا انجام گرفته است، مدنظر قرار دهد. از سوی دیگر، با توجه به اینکه ادعای دولت همواره این بوده است که ریشه تمام مشکلات کشور به تحریمهای ظالمانه آمریکا برمیگردد، باید با دست پر و با برآورد دقیقی از خسارت هایی که به مردم ما در این سال ها بر اثر تحریمها وارد شده است، وارد مذاکرات جدید برجامی 1+4 شود و توأم با مطالبه تنبیه عوامل اصلی آن خرابکاری ها، خواستار رفع تحریم ها و بدون هیچ مجامله ای جبران آن خسارات شود.
آیا میتوان گفت که به واسطه افزایش بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در مراکز هستهای حفره امنیتی به وجود آمده است؟
موضوع فقط به بازرسیهای نطنز ختم نمیشود. حفره امنیتی که از سی سال قبل وجود داشته، با تبعات برجام تشدید شده است.
در یک دولت هماهنگ با تدابیر راهبردی نظام، تنبیه رژیم صهیونیستی به شکل مناسب و به موقع انجام خواهد گرفتاین چندمین بار است که رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان اقدامات خرابکارانه علیه کشورمان انجام میدهند اما ما آنطور که باید و شاید اقدامات متقابل انجام نمیدهیم. آیا وزارت امور خارجه ما ترمزی در مقابل اقتدار نظامی و اقدام متقابل ایران شده است؟
در چارچوب راهبرد اصالت دادن به مذاکره، اقدامات وزارت امور خارجه توجیه پیدا می کند. مذاکره، اگر هم مفید یا ضروری باشد، فقط بخشی از یک مجموعه اقدامات هماهنگ است که باید انجام گیرد. هشت سال آزگار از فرصت های ناب جمهوری اسلامی پای این مذاکرات از بین رفته و همه اقدامات اقتصادی در گرو نتایج مذاکرات برجامی قرار گرفته است و به جای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، مقاومت به استهزا کشیده شده و کشور در رکود تورمی غرق شده است.
در این روزهای پایانی نیز دولت دوازدهم می خواهد به هر قیمتی اثبات کند که مذاکرات برجامی نجات بخش است تا در واقع بیثمر نبودن هشت ساله خود را توجیه کند. البته در یک دولت هماهنگ با تدابیر راهبردی نظام، تنبیه رژیم صهیونیستی به شکل مناسب و به موقع انجام خواهد گرفت.
دولتمردان ادعا می کنند که اگر ما به این ترورها و خرابکاری ها پاسخ دهیم، مذاکرات و راه های دیپلماتیک برای کاهش یا از بین بردن تحریم ها از دست می رود و این اتفاقات خواسته رژیم صهیونیستی است تا مذاکرات را بر هم زده و مانع کاهش یا لغو تحریم ها شود. چرا دولت تا این حد در مقابل اقدامات خرابکارانه دشمن منفعل است؟
دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی به دلیل انرژی هسته ای یا نگرانی از بمب اتمی نیست چرا که آن ها می دانند ما یقینا در صدد ساخت و تولید سلاح هسته ای نیستیم. آن ها می خواهند ما استقلالی را که به یمن پیروزی انقلاب اسلامی به دست آورده ایم، رها کنیم و مانند سابق مهره ای در اختیار آنها باشیم. در آن صورت، تمام مزاحمت هایی را که مانند تحریم ها با ترفندهای مختلف ایجاد کرده اند، کنار خواهند زد. البته این خیال باطلی است که آنها در سر می پرورانند. آنها باید واقعیت استقلال جمهوری اسلامی را بپذیرند و هر چه در به رسمیت شناسی استقلال ما تأخیر کنند، خود را بیشتر مقتضح خواهند کرد. البته رژیم صهیونیستی هم می داند که ما در پی سلاح هسته ای نیستیم که اگر این را ندانند، معلوم است که بسیار ابله اند.
موضوع هسته ای پوششی برای تضعیف جمهوری اسلامی و خاموش کردن ندای حقطلبی و مبارزه با استکبار استحقیقت این است که آنها از آثار ستم هایی که در 80 سال گذشته بر مسلمانان فلسطینی روا داشته اند، بیمناک هستند و می دانند که نمی توانند جوابگوی آدمکشی های رسمی که با حمایت انگلیس و آمریکا در سرزمین های اشغالی مرتکب شده اند، باشند و از اینکه جمهوری اسلامی ایران رذالت آن ها را افشا کرده است و احقاق حق مستضعفان و مظلومان فلسطینی را پیگیری می کند، کلافه هستند. بنابراین، چه نسبت به آمریکا و چه نسبت به رژیم صهیونیستی، موضوع هستهای بهانه و پوششی برای تضعیف جمهوری اسلامی و خاموش کردن ندای حق طلبی و مبارزه با طاغوت استکبار است.
در نتیجه باید گفت که با دو راهبرد مختلف، آمریکا و رژیم صهیونیستی، در عملیات خود علیه ایران، ترفند مشترک دارند. دولت باید ابتدا موضع خود را به لحاظ اعتقادی روشن کند که آیا می خواهد احکام الهی را در نظر بگیرد یا با ناباوری با آن ها مواجه شود. مشکل در باورها است. وقتی این باور استحکام پیدا کند، مبانی راه حل های سیاست خارجی نیز به تبع آن روشن می شود و باید عزت، حکمت و مصلحت سرلوحه کار قرار گیرد. انفعال دولت به خللی بر می گردد که در باور دولت نسبت به آمریکا و اذنابش وجود دارد.
چقدر ضرورت دارد که آسیب پذیری سیستم امنیتی و حفاظتی سازمان انرژی اتمی در مقابل اقدامات خرابکارانه دشمن مرتفع شود؟
این یک ضرورت حیاتی است. در سازمان انرژی اتمی نفوذ جاسوسانه صورت گرفته و این موضوع جدیدی نیست و سی سال است دشمنان ما با استفاده از ایادی داخلی و به ویژه منافقان سعی کرده اند دست به سرقت اطلاعاتی بزنند و اسناد مختلفی را در اختیار دشمن قرار دهند و از آن برای منویات خبیث خود سوء استفاده کنند. بنابراین سازمان انرژی اتمی باید تجدید نظر اساسی در سامانه امنیتی خود کند چرا که در غیر این صورت، آسیب پذیری اش تشدید خواهد شد، چنان که در یک سال گذشته شاهد آن بوده ایم.