حمایت ویژه دولت از مشاغلی که فرهنگ ایرانی را توسعه دهند
معاون اشتغال وزارت کار گفت: مشاغلی که مستقیم از فرهنگ ایرانی اسلامی نشأت گرفته یا سبب توسعه اشتغال پایدار و خانگی اقشار جامعه بهویژه بانوان هنرمند و توانمند میشوند را بهصورت ویژه حمایت میکنیم.
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ به گفته ی محمود کریمی بیرانوند, معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون، از اول دولت تا پایان سال گذشته 280هزار فقره مجوز برای مشاغل خانگی صادر شده است که نسبت به دوره مشابه قبل از رشد 200درصدی برخوردار شده و در این مدت 160هزار اشتغال ایجادی به دست آمده است.
کریمی بیرانوند همچنین گفت: در سال گذشته 218هزار مجوز مشاغل خانگی دادیم و شعار ما این است که هر خانه یک واحد تولیدی شود و در حال حاضر تعداد کدمجوزهای مشاغل خانگی به 600عنوان رشته رسیده است.
وی ادامه داد: هر کس که میخواهد کاری انجام دهد زمینه آن فراهم است از 218هزار مجوز صادر شده در سال گذشته 80درصد مربوط به بانوان بود و بانوان با دریافت این مجوزها در خانه اقدام به راه اندازی کسب و کار میکنند.
بیرانوند اظهار داشت: از 44هزار نفری که برای دریافت تسهیلات معرفی شدهاند، 35هزار نفر از گیرندگان تسهیلات از بانوان بودند، یعنی آن هم حدود 80درصد تسهیلات به زنان اختصاص یافته است.
معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون گفت: سال گذشته اعتبار مشاغل خانگی 3هزار میلیارد تومان بود که با کمک بانک مرکزی و بانکها بیش از 90 درصد آن پرداخت شد و برای اولینبار سال گذشته 2هزار و 900میلیارد تومان از تسهیلات در مشاغل خانگی جذب شد.
*وزارت کار حامی مشاغل خانگی مُد و لباس شد
چهل و هشتمین جلسه از سلسله جلسات کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برگزار شد و دو اتفاق برای جامعه مد و لباس ایران اسلامی صورت گرفت؛
1. امضای تفاهمنامه بین کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در موضوع ساماندهی مشاغل خانگی حوزه مد و لباس
2. رونمایی از سامانه طراحان کارگروه ساماندهی مد و لباس با همکاری مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
محمود کریمی بیرانوند, معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برنامهریزی برای حمایت از مشاغل خانگی حوزه مُد و لباس خبر داد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست گفت: وظیفه ما این است که از همه مشاغل حمایت کنیم. اما مشاغلی که مستقیم از فرهنگ ایرانی اسلامی نشأت گرفته و یا سبب توسعه اشتغال پایدار و خانگی اقشار جامعه بهویژه بانوان هنرمند و توانمند میشوند را بهصورت ویژه حمایت میکنیم. وی افزود: یکی از اقدامات این عرصه اعطای تسهیلات دولتی با سود ناچیز برای افرادی است که بهصورت پشتیبان تا 40نفر از افراد دارای مجوز مشاغل خانگی را تحت پوشش قرار میدهند. به گفته کریمیبیرانوند در این تفاهمنامه نیز همین موضوع ذکر شده که کارگروه ساماندهی مد و لباس بهعنوان نهاد تخصصی این عرصه وظیفه تشخیص صلاحیت این افراد را برعهده گرفته و با تقدیم معرفینامه، آنان را برای دریافت این تسهیلات به دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی هدایت میکند.
در ادامه نشست «سیدمجید امامی» دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و مسئول کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نیز در این نشست گفت: تاکنون خلاء جدی در زمینه حمایت و نظارت این دسته مشاغل خانگی تأثیرگذار وجود داشت که با جدیت دبیرخانه کارگروه ساماندهی مد و لباس و همینطور دغدغه و نگاه فرهنگی معاونت اشتغال وزارت کار، این تفاهمنامه بعد از چندین جلسه کارشناسی در سطح بالا به سرانجام رسید. وی افزود: این نوید را به تمام خانههای مُد (مزونها) و افراد حاضر در دایره مشاغل خانگی حوزه مد و لباس عرض میکنم که اکنون علاوه بر کارگروه ساماندهی مد و لباس و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حامی این جریان خواهد بود. امامی گفت: در حال تدوین اصلاحیه برای قانون ساماندهی مد و لباس مصوب سال 1385مجلس شورای اسلامی هستیم که در آن دستگاههای مرتبط و مهم مانند وزارت کار، وزارت میراث، وزارت علوم و فراجا به این کارگروه اضافه شده تا اهداف و وظایف حاکمیت در جهت ساماندهی جریان مد و لباس ایران به نحو مطلوبتری به ثمر بنشیند.