دوشنبه 5 آذر 1403

حناچی: حسابرسی 90 درصد شرکت‌های تابعه شهرداری تهران مطلوب است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حناچی: حسابرسی 90 درصد شرکت‌های تابعه شهرداری تهران مطلوب است

تهران - ایرنا - شهردار تهران از اختصاص 70 درصد بودجه شهرداری به شرکت‌های تابعه آن خبر داد و گفت: نتیجه حسابرسی 90 درصد این شرکت‌ها مطلوب عنوان شده است.

پیروز حناچی روز یکشنبه در دویست و سی‌ویکمین جلسه شورای شهر تهران و در جریان بررسی تفریغ بودجه سال 1397، افزود: 70 درصد بودجه شهرداری در شرکت‌ها هزینه می‌شود و از این‌رو بررسی بودجه شرکت‌ها تاثیر خوبی در ارائه به موقع تفریغ بودجه شهرداری دارد.

وی ادامه داد: انضباط مالی شرکت‌ها تاثیر مستقیمی در تفریغ بودجه شهرداری دارد و خوشبختانه امسال 85 درصد جلسات شورای سازمان‌ها و شرکت‌ها تشکیل شده و در این بخش تنها جلسه هفت شرکت برگزار نشده است.

«حناچی» با بیان اینکه 90 درصد از این شرکت‌ها عملکرد مطلوب مالی داشته است، گفت: در خصوص وضع بودجه 98 از کار مشترک و تلاش اعضای شورا تشکر می‌کنیم که باعث شدند کمترین بی‌انضباط مالی را داشته باشیم.

شهردار تهران اضافه کرد: در سال 1397 بودجه مصوب در شهرداری معادل 17 هزار و 429 میلیارد تومان بوده که پس از طی سال مالی در نهایت 16 هزار و 424 میلیارد تومان عملکرد در بخش مصارف و هزینه‌ها، نشان‌دهنده تحقق 94 درصدی بودجه است.

وی خاطر نشان کرد: همکاران من در معاونت مالی و اقتصادی بر اصلاح و بهبود مورد نظر شورا تاکید دارند و امیدواریم با مشارکت شورا و شهرداری انضباط مالی برقرار شود.

ارائه گزارش تفریغ در صحن

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در ادامه گزارش تفریغ بودجه شهرداری تهران در سال 97 را ارائه کرد و گفت: تفریغ بودجه سال 1397 شهرداری تهران بر اساس نظام نظارت مالی سه سطحی پیش‌بینی شده و حسابرسان وزارت کشور، مستقل و منتخب شوراهای اسلامی شهر بر آن نظارت دارند.

مجید فراهانی با بیان اینکه تصویب تفریغ بودجه سالانه شهرداری و موسسه‌ها و شرکت‌های وابسته به آن با توجه به مفاد ماده 67 قانون شهرداری‌ها انجام می‌شود، تصریح کرد: این تنها محمل قانونی نظارتی جدی است که شورا را قادر می‌سازد با بررسی تفریغ بودجه شهرداری، از یک طرف درآمدهای وصولی قطعی را با اقلام پیش‌بینی‌شده در بودجه مصوب مقایسه و تجزیه و تحلیل کند و در برنامه ریزی‌های سال آینده مورد استفاده قرار دهد و از طرف دیگر تجاوز پرداخت هزینه از اعتبارات مصوب و رعایت ماده 79 قانون شهرداری را کنترل کند.

این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: کمیته بودجه و نظارت مالی پس از دریافت گزارش حسابرس منتخب نسبت به بررسی گزارش اقدام کرد و به صورت مشروط با وضع 19 تکلیف برای شهرداری و یک تکلیف برای شورای اسلامی شهر تهران جهت تصویب به صحن شورا ارائه کرد.

انتقاد از تاخیر در ارائه گزارش تفریغ بودجه

مرتضی الویری، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در تذکری عنوان کرد: شهرداری مکلف است تا آخر دی‌ماه بودجه سالیانه خود را به شورا پیشنهاد و شورا باید قبل از اسفند هر سال آن را رسیدگی و تصویب کند.

وی ادامه داد: شهرداری موظف است تفریغ بودجه هر سال را تا آخر اردیبهشت سال بعد به شورا تسلیم کند و شورا باید تا آخر خرداد آن را رسیدگی و تصویب کند.

الویری خاطر نشان کرد: با عنایت به محدودیت زمانی جهت بررسی و تصویب تفریغ بودجه ضروری است که شهرداری تهران در اسرع وقت اقدام کند و از این‌رو به شهردار تهران تذکر می‌دهم.

گزارش تفریغ بودجه نیازمند اصلاح عملکردی است

بهاره آروین، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران درباره گزارش تفریغ بودجه 1397 شهرداری تهران گفت که این گزارش نیازمند اصلاحات عملکردی است.

وی در جریان تصویب این گزارش افزود: با توجه به اینکه این گزارش بارها میان شهرداری، حسابرس و کمیسیون برنامه و بودجه رفت و برگشت داشته و بازگشت مجدد آن هیچ کمکی به افزایش جزییات نمی‌کند، آنچه که برای بهبود اینگونه گزارش‌ها نیاز داریم اصلاحات عملکردی در سیستم حسابداری است.

وی ادامه داد: مساله اصلی بودجه ما این است که براساس عملکرد مقداری تعیین نشده و به همین دلیل حسابرسی را نمی‌توان متناسب با آن انجام داد؛ «دوستان در شهرداری نوعی از حسابداری را استفاده می‌کنند که متناسب با یک سری از قوانین و ضوابط نیست و همین باعث اعتراض حسابرس می‌شود».

وی افزود: اگر گزارش تفریغ بودجه سال 1397 را بازگشت دهیم جزییات بیشتری به آن اضافه نمی‌شود و تنها زمان بیشتری از دست می‌دهیم؛ اینکه در جلسه حاضر از شهرداری توضیح می‌خواهیم برای این است که متوجه ضعف‌های موجود شویم و بتوانیم با مصوبات مناسب اصلاحات عملکردی انجام دهیم.

به گزارش ایرنا، پس از استماع نظرات مخالف و موافق گزارش تفریغ بودجه سال 97 شهرداری تهران، در نهایت این گزارش مورد پذیرش و تصویب اعضای شورای شهر قرار گرفت.

به گزارش ایرنا تفریغ بودجه نتیجه نهایی نظارت بعد از خرج و یک نوع حسابرسی کلی عملیات مالی است که درجه تطبیق یا عدم تطابق عملیات انجام شده بر مبنای محاسبات پیش‌بینی‌شده را نشان می‌دهد.

*س_برچسب‌ها_س*