دوشنبه 8 بهمن 1403

حناچی: روددره‌های تهران ساماندهی می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حناچی: روددره‌های تهران ساماندهی می‌شود

تهران - ایرنا - شهردار تهران با اشاره به اینکه در طرح تفصیلی پایتخت احیا و ساماندهی روددره ها از اهمیت بسزایی برخوردار است و ما پیگیر آن هستیم، گفت: نخستین اقدام در این مسیر ساماندهی روددره فرحزاد است.

پیروز حناچی روز شنبه در آئین افتتاح و بهره‌برداری از سه پروژه مدیریت بحران شهر تهران افزود: تهران در امتداد هفت رود دره اصلی شکل گرفته و شاید اساس شکل‌گیری این شهر نیز همین روددره‌ها بودند.

وی ادامه داد: سالانه 240 میلیون مترمکعب آب از البرز به قنات‌های تهران منتقل می شود اما بسیاری از قنات‌ها از بین رفته و در بسیاری از این قنات‌ها فاضلاب جریان دارد.

به گفته حناچی، در اولین فرصت نسبت به لایروبی آنها اقدام می کنیم چراکه قنات ها باید به چرخه احیا خود بازگردند.

وی با بیان اینکه بحران های طبیعی در ایران ریشه در تاریخ دارد و در ادبیات و فرهنگ ما نیز مورد توجه قرار گرفته است، گفت: باید به این آموزه‌ها توجه شود وگرنه ممکن است مانند سیل سولقان موجب خسارات زیادی شود.

شهردار تهران افزود: لایروبی مسیل ها و حضور و انجام وظایف به موقع مدیران شهری در سیل فروردین امسال تهران موجب شد تا حادثه ای دلخراشی رخ ندهد.

به گقته حناچی، 12 فروردین‌ماه در سازمان مدیریت بحران بودیم، باران شدیدی می بارید اما همکارانمان در پل کن با 2 دستگاه بیل مکانیکی به صورت مداوم مسیر آب را بازگشایی می‌کردند و اگر باران ادامه می‌یافت مجبور می‌شدیم جاده مخصوص کرج را ببندیم.

شهردار تهران همچنین گفت که امروز علاوه بر افتتاح پروژه های مدیریت بحران شاهد همکاری دستگاه‌ها با یکدیگر بودیم و این نکته ی مثبتی است؛ چراکه اگر همه دستگاه‌ها توان کم خود را کنار یکدیگر بگذارند می‌توانیم از قدرت مضاعف‌تری بهره ببریم.

وی با اشاره به شتاب‌نگارهایی که برای زلزله نصب شده است، گفت: تاریخ نشان می‌دهد که تهران زلزله‌های متوالی را پشت سر گذاشته و هنگامی که در جنوب بازار و مولوی حفاری می‌شود، لایه‌های مختلف تمدنی دیده می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: در عمق 13 متری در حفاری مترو آجرهایی کشف شده که نشان می‌دهد تمدن‌های قبلی به علت زلزله از بین رفته‌اند و نشان می‌دهد که این شهر بارها زلزله را تجربه کرده است.

حناچی افزود: در مقابل زلزله 2 راه داریم یا بترسیم و یا باید آماده باشیم که طبیعتا ما راه دوم را انتخاب کردیم.

شهردار تهران تصریح کرد: براساس تحقیقات بین المللی هر دلاری که قبل از وقوع بحران‌هایی همچون سیل و زلزله هزینه می‌شود معادل 40 دلاری است که پس از وقوع بحران های طبیعی خرج می شود.

حناچی همچنین با بیان اینکه تهران در هفته گذشته شرایط خاصی را از نظر آلودگی گذراند هرچند که در آذرماه و دی‌ماه طبیعتا میزان آلایندگی‌ها به دلیل شرایط وارونگی افزایش می‌یابد، گفت: مجبور به تعطیلی مدارس و برخی فعالیت‌ها در شهر به واسطه آلودگی هوا شدیم اما منشاء این آلاینده‌ها مشخص است و باید برای کاهش آنها اقدام کرد.

وی ادامه داد: در دولت آقای روحانی کیفیت گازوئیل از نظر ذرات معلق و گوگرد بهبود یافت و شاهد کاهش این آلایندگی‌ها در گازوئیل بودیم و باید بگویم که اگر قرار بود با آن گازوئیل سابق که آلایندگی آن زیاد بود کار کنیم اساسا شرایطمان حالا بسیار بدتر بود.

حناچی همچنین خواستار استفاده از تجربیات جهانی با کمک همه دستگاه‌ها برای کاهش آلودگی شهر تهران شد.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری تهران برنامه بازسازی اتوبوس و افزایش تعداد اتوبوس‌های برقی و گازی را در دستور کار قرار داده و امیدوارم در آینده نزدیک سری اول این اتوبوس‌ها به ناوگان اضافه شود و با افزایش واگن‌ها ظرفیت جابه‌جایی مسافران با مترو نیز حدود 50 درصد افزایش یابد.

*س_برچسب‌ها_س*