حیدری: نجات جان یک انسان ارزشمندترین فعالیت ورزشی است / ناجیان مظلوم هستند
تهران - ایرنا - رییس فدراسیون نجات غریق و غواصی گفت: رسالتی که ما بر دوش داریم به نجات جان افراد بستگی دارد و اگر بتوانیم حتی جان یک فرد را هم نجات دهیم کار ارزشمندی صورت گرفته است. این تلاشها نیازمند حمایت از ناجیان است که امیدوارم متولیان امر به آن توجه لازم را داشه باشند.
مهدی حیدری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ابتدا باید از تلاشهای اصحاب رسانه در طول سال جاری تشکر کنم، در سالی که گذشت رسانه ها همراهی خوبی با ما داشتند. ما با کمک رسانهها به دنبال فرهنگ سازی هستیم تا بتوانیم جامعه را آگاه ساخته و امنیت را به آنها هدیه دهیم.
وی ادامه داد: همه ورزشها قابل احترام بوده و دارای ارزش هستند، نهایت ورزش و اوج آن کسب مدال المپیک است که ارزش زیادی دارد اما نجات جان یک انسان و تلاش مجدانه برای حیات دوباره به افرادی که نیازمند کمک هستند به مراتب بالاتر از هر فعالیتی است که ناجیان ما به آن جایگاه دست یافته اند.
رییس فدراسیون نجات غریق و غواصی تصریح کرد: در همین راستا با همکاری و هماهنگی های صورت گرفته معلمان ورزش را آموزش دادیم تا به 14 میلیون دانش آموز یاد بدهند چگونه غرق نشوند و این کار بزرگی بود.
حیدری تاکید کرد: متاسفانه در برخی از مواقع شاهد غرق شدنهای زنجیرهای هستیم، به عنوان مثال یک فرد غرق می شود و افراد دیگر برای کمک میروند اما چون تجربه نداشته و یا استرس بالایی دارند خودشان هم گرفتار میشوند و این زنجیره ادامه دار است. در بین عشایر هم همین مشکل را داریم، به دلیل سبک زندگی و اتفاقاتی که ممکن است رخ بدهد یک دام در آب می افتد و افراد برای حفظ آن خودشان را به آب می زنند. همین مساله غریق های زنجیره را به همراه دارد و شاهد هستیم اتفاقات ناگوار به چه سادگی روی می دهد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با آمدن سیدحمید سجادی به وزارت ورزش و نگاه حمایتی او برخی از مشکلات ما هم حل شد. چند سال بود ناجیان درگیر مسایل مختلفی بودند که با دستور وزیر ورزش و جوانان از صندوق خیرین برای حل این مشکلات کمک گرفته شد که جا دارد از وی تشکر کنم.
رییس فدراسیون نجات غریق و غواصی به مشکل ناجیان مازندرانی هم اشاره کرد و گفت: حقوق معوقه ناجیان مازندران امروز یکی از دغدغه های ماست، باید استانداری تامین مالی شود تا این پرداختی ها انجام شود و اگر این کار محقق نشود در سال آینده دچار مشکل می شویم. ناجیان غریق واقعا مظلوم هستند و الان 2 ماه حقوق معوقه آنها پرداخت نشده است. 540 ناجی در مازندران داریم که در مجموع 3 میلیارد تومان طلب دارند و تا زمانی که از سوی وزارت کشور تامین منابع مالی نشود و در اختیار استانداری ها قرار نگیرد این بدهی باقی می ماند. آنها ماهی 2/5 میلیون تومان دریافت می کنند و از ساعت 8 صبح تا 8 شب به عنوان ناجی در خدمت مردم هستند.
وی گفت: برای نجات یک غریق نهایت زمانی که داریم 5 دقیقه می باشد که طبیعی است این عملیات باید کمتر از اینها انجام شود. ناجی در زمان احیای یک غریق فشار بسیاری را تحمل می کند چرا که جان یک انسان به سرعت عمل او، زمان غرق و عواملی از این دست بستگی دارد و از سویی دیگر واکنش خانواده غریق هم مزید بر علت خواهد بود.
او به موضوع آموزش هم اشاره کرد و یادآور شد: در بحث تعلیم و تربیت، مسیر آموزش را تغییر دادیم. اطلاعات به صورت الکترونیک در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و به روز می شود. با این شیوه خرید کتاب و مشکل تهیه آن را هم نداریم و از سویی دیگر آموزش در سطح کشور هم یکسان میشود.
حیدری از مسابقات قهرمانی جهان هم سخن گفت و افزود: مسابقات نجات غریق قهرمانی جهان مهرماه سال آینده به میزبانی ایتالیا برگزار میشود و تیم ملی ایران برای اولین بار در بخش مردان با ترکیب 6 نفره و در بخش بانوان با ترکیب 4 نفره در این رقابت ها شرکت خواهد کرد. قبل از این ایران در مسابقات نماینده داشت اما این برای نخستین بار است که در قالب تیم ملی راهی این مسابقات می شویم.
رییس فدراسیون نجات غریق و غواصی ادامه داد: نقد منصفانه را می پذیرم و امیدوارم مخاطبانی که از بیرون ما را رصد می کنند به ما نمره قبولی بدهند. همراهی رسانه ها برای ما ارزشمند است و واقعا به کمک آنها نیاز داریم. همراه کردن سایر دستگاه های متولی برای ما راهگشا خواهد بود و امیدواریم هر چه زودتر این مساله محقق شود.