یک‌شنبه 4 آذر 1403

خاطرات شنیدنی از سرکنسول سابق ایران در کربلا / چگونه پیاده روی اربعین جهانی شد؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
خاطرات شنیدنی از سرکنسول سابق ایران در کربلا / چگونه پیاده روی اربعین جهانی شد؟

میر مسعود حسینیان سرکنسول سابق ایران در عراق و در شهر کربلا در ویژه‌برنامه «تن‌های تنها» از خاطرات خود در کربلا می‌گوید.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با ماه محرم، باشگاه خبرنگاران جوان برنامه‌ای گفتگو محور با نام «تن‌های تنها» را تدارک دیده است که در حدود 30 دقیقه به زندگی افرادی می‌پردازد که کارشان به گونه‌ای متفاوت با محرم گره خورده است.

برنامه «تن‌های تنها» که در ایام محرم از سایت باشگاه خبرنگاران جوان تقدیم شما می‌شود، در سومین برنامه خود میزبان میر مسعود حسینیان سرکنسول سابق ایران در عراق و در شهر کربلا است که در ادامه می‌توانید این برنامه را ببینید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

شما چهار سال سرکنسول ایران در عراق بودید، از کار‌های خود در کربلا برای ما بگویید.

در عراق با توجه به نزدیکی و میزان مراجعه‌ای که داریم به غیر از سفارت در منطقه بغداد، 5 سرکنسولگری داریم. کار اساسی ما همان کار‌هایی است که سفارت انجام می‌دهد، اما در بعد کوچکتر و در عین انجام امور فرهنگی و اقتصادی، بیشتر بار زیارتی را در کربلا داشتیم.

در چند سالی که در کربلا حضور داشتید در برنامه تعویض پرچم حرم سیدالشهدا (ع) بودید، نکته یا خاطره‌ای دارید که برای ما بازگو کنید؟

هر سال در اول ماه محرم با حضور جمعیتی میلیونی بعد از نماز مغرب و عشا با یک مراسم خاصی تعویض پرچم آغاز می‌شود. زمانی که پرچم حرم امام حسین (ع) تعویض می‌شود مردم به سمت حرم حضرت عباس (ع) حرکت می‌کنند و پرچم آن حرم را هم تعویض می‌کنند. در بین عرب رسم است که اگر کسی به مظلومیت کشته شود تا زمانی که حق او گرفته نشود بر بالای مزارش پرچم قرمز می‌زنند، این پرچم قرمز در طول سال بالای گنبد امام حسین (ع) است به این مفهوم که هنوز خونخواهی امام حسین (ع) انجام نشده است و فقط در ماه محرم این پرچم مشکی می‌شود.

در اربعین و عاشورای حسینی جمعیت زیادی به عراق وارد می‌شود از این رو تامین امنیت زائران کار بسیار دشواری است البته که ما این امنیت را مدیون حاج قاسم سلیمانی و حاج قاسم‌ها هستیم. در این سال‌هایی که درعراق بودید، نگران حادثه‌ای نبودید؟

یکی از اساسی‌ترین نگرانی‌های ما در اربعین، امنیت بود. به نظر من اربعین یک معجزه است، هیچ وقت پیش نیامد که کسی بگوید من جا، غذا و امکانات ندارم. عشقی که عراقی‌ها نسبت به اربعین دارند، در هیچ جای دنیا نیست. در سال‌های گذشته ما نگران امنیت بودیم، ولی هیچ موردی پیش نیامد.

زمانی که آیت الله سیستانی حکم جهاد و تشکیل حشد الشعبی را اعلام کردند، دریایی از مردم به صحنه آمدند که باید ساماندهی می‌شدند این جا بود که نقش حاج قاسم مشخص شد. خود عراقی‌ها بار‌ها گفتند که اگر آن روز حاج قاسم نمی‌رسید، 12 ساعت بعد بغداد سقوط می‌کرد.

بسیاری از افراد می‌گویند اگر داعشی‌های امروز 1400 سال قبل بودند، همان‌هایی بودند که جلوی سیدالشهدا را می‌گرفتند.

مهم‌ترین درسی که از عاشورا می‌گیریم درس مقابله با ظلم است. امام حسین (ع) می‌فرمایند: «کسی که آرمان حسینی دارد با کسی که آرمان یزیدی دارد بیعت نمی‌کند». این نشان می‌دهد عاشورا در طول زمان جاری است.

از حرم حضرت رقیه (س) خاطره‌ای دارید، برای ما بفرمایید؟

حرم حضرت رقیه (س) را باید دید و درک کرد چرا که توصیفی نیست. ضریح کوچکی که بسیاری از گره‌ها را باز می‌کند. زمانی که از کوچه بازار‌های قدیمی دمشق واردحرم می‌شوید، غربت بسیاری را حس می‌کنید. حال اگر فرصتی باشد دو نکته درخصوص محرم بگوییم که از یکی از دوستان شنیده ام. ما می‌گوییم «ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجا»؛ در جای دیگر قرآن، ظلمات بری و بحری داریم، تاریکی دریایی و تاریکی زمینی. کسی که در بیابان گم می‌شود زیر پایش محکم است و بالای سرش آسمان است؛ پیش خود می‌گوید مسیری را می‌روم و به جایی می‌رسم، اما کسی که در دریا گم شده شبیه همان است؟ حال ما هم کشتی نجات و هم چراغ هدایت را داریم، چراغ ثابت است، اما کشتی به دنبال شما می‌گردد تا ببیند کسی دستی بلند کرده است؟ امام حسین (ع) هر دوی این‌ها است؛ یعنی هم سفینه النجاه و هم چراغ هدایت است. نکته دوم این است که حضرت زینب (س) می‌فرماید: «ما رأیت الا جمیلا» که یکی از آقایان می‌گفت این جمله «من الله» هم دارد یعنی چیزی که از خدا دیدم زیبا است. حضرت زینب (س) آینده را دیده بود که حداقل بیست میلیون انسان وارد کربلا می‌شوند و این است که زیبا است.

ما سال‌های گذشته بررسی کردیم و مشخصات و صفات یاران امام زمان (عج) را یافتیم که در روایت‌ها هم وجود دارد. ما متوجه شدیم که تمام صفات ظهور را در اربعین داریم، هر سال 10 الی 15 میلیون نفر از سراسر جهان به کربلا می‌آیند که ساماندهی می‌شوند و این اوج افتخار و ایثارگری است. دو عراقی را دیدم که اختلاف خونی داشتند، زائر امام حسین به خانه یکی از آن‌ها رفته بود که آن یکی گفت اگر مهمانت را به من بدهی از خون می‌گذرم. مهمان اربعین امام حسین (ع) تا این اندازه برایشان مهم است که از قصاص می‌گذرند.

سال گذشته نام «اربعین مانوری برای ظهور» را گذاشتیم یعنی زمانی که شما از خانه خارج می‌شوید می‌گویید یا صاحب الزمان من از خانه خارج می‌شوم به طرف کربلا می‌آیم و در مانوری شرکت می‌کنم که به شما بگویم حضرت من آماده ام. به همین دلیل است که در رسانه‌های غربی بایکوت خبری می‌شویم.

به نظر شما با شرایط پیش آمده زیارت اربعین امسال چگونه خواهد بود؟

به نظر من اربعین امسال در داخل عراق و با محدودیت‌هایی خاص برگزار خواهد شد.

حضور اهل بیت (ع) به خصوص امام حسین (ع) را در زندگی خود چگونه احساس کردید؟

ما هرچه داریم از امام حسین (ع) داریم. من در وزارت خارجه در حوزه خاورمیانه بودم و پیشنهاد دادم که به لبنان بروم، ولی به دلایلی نشد، روزی در دفتر نشسته بودم که به من گفتند برو کربلا. شاید پدرم یا مادرم کار خیری در این دنیا انجام داده اند و باید بگویم تمام زندگی من برای امام حسین (ع) است.

انتهای پیام /

خاطرات شنیدنی از سرکنسول سابق ایران در کربلا / چگونه پیاده روی اربعین جهانی شد؟ 2
خاطرات شنیدنی از سرکنسول سابق ایران در کربلا / چگونه پیاده روی اربعین جهانی شد؟ 3