خبرهای تایید نشده درباره مرگ ایمن الظواهری رهبر القاعده
تهران - ایرنا - برخی تارنماهای خبری و صفحات در شبکه های اجتماعی گزارش هایی مبنی بر مرگ ایمن الظواهری رهبر القاعده منتشر کرده اند. گزارش هایی که هنوز صحت آن تایید نشده است.
به گزارش ایرنا، رسانههای عرب زبان از جمله شبکه «بی بیسی عربی»، رادیو بین المللی فرانسه و رادیو «صورت الجرید» روز یکشنبه با برجسته کردن اعلام مرگ الظواهری به نقل از گروه تروریستی «حراس الدین»، دلیل مرگ وی را بیماری سرطان کبد و زمان ان را یک ماه قبل پیش بینی کردند.
بر اساس گزارش این رسانهها که به نقل از گروه تروریستی «حراس الدین» منتشر شده، ارتباط این گروه با «الظواهری» به دلیل احتمال مرگ وی از چند هفته قبل قطع شده است.
«حراس الدین» اعلام کرده که آخرین دستور «الظواهری» به آنها جلوگیری از درگیری مستقیم با گروه «تحریر الشام» بوده است.
در این بین «ریتا کاتز» مدیر وب سایتی که فعالیتهای سازمانهای تروریستی و جنبشهای افراطی را پیگیری میکند نیز صبح شنبه هفته جاری با انتشار توئیتی از کشته شدن ایمن الظواهری مرد شماره یک شبکه تروریستی القاعده به دلیل بیماری در یک ماه قبل خبر داد و اضافه کرد که این شبکه (القاعده) هنوز موضوع را تایید نکرده است.
«کاتز» پیش از این نیز از کشته شدن دو رهبر برجسته شبکه القاعده خبر داده بود که ماهها بعد از سوی این شبکه تروریستی مورد تایید قرار گرفت.
با این حال، پیش از این در زمانهایی که رهبران برجسته این شبکه تروریستی کشته و اخبار کشته شدن آنها منتشر شد، القاعده از تایید خبر کشته شدن آنها خودداری کرد و ماهها بعد آن به کشته شدن آنها اعتراف کرد.
به عنوان نمونه القاعده در زمان مرگ «حمزه بن لادن» در آگوست 2019 به رغم تاکید «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا از تایید این خبر خودداری کرد اما پنج ماه بعد به کشته شدن او اعتراف کرد.
یک خبرنگار به نام «حسن حسن» اولین کسی بود که این خبر را در یک توئیت منتشر کرد که در آن گفته بود خبری در محافل دست به دست میشود که برخیها آن را خبر تایید شده تلقی میکنند.
وی افزود که حسابهای متعلق به عوامل القاعده از جمله «حراس الدین» یکی از گروههای شبکه القاعده در سوریه از مرگ «ایمن الظواهری» خبر داده است.
اگرچه خبر درگذشت الظواهری قطعی نیست و گزارشهای ضد و نقیضی درباره کشته شدن او وجود دارد اما این خبر به عنوان اخباری تایید شده از طریق شبکههای اجتماعی به طور گسترده در حال انتشار است.
برخی از مفسران عرب نیز در شبکههای اجتماعی اقدام به ایجاد هشتگی با نام «الظواهری» کردهاند تا درباره پیامدهای این خبر و اینکه آیا تهدیدهای گروههای تروریستی در منطقه پایان مییابد، بحث کنند.
آنها اخبار منتشر شده درباره مرگ «الظواهری» را جدی گرفتهاند و میگویند: شبکه القاعده پس از کشته شدن «بن لادن» و نسبت به زمان پیدایش دولت به اصطلاح اسلامی ضعیفتر شده است.
برخی میگویند که دولت آمریکا از زمان روی کار آمدن «الظواهری» در سال 2011، شبکه القاعده را به دلیل ضعفهای آشکار در رهبری که در نهایت به تجزیه آن کمک کرده، نادیده گرفته است.
در همین حال عدهای دیگر، معتقدند که خطر «الظواهری» برای آمریکا و جهان کمتر از خطر «بن لادن» نیست.
کاربران شبکههای اجتماعی مرگ الظواهری را ضربه مهلکی به القاعده و فعالیت سایر گروههای تروریستی که از دامن القاعده رشد یافتهاند، میدانند و معتقدند که مرگ او این گروههای تروریستی را فلج خواهد کرد.
در صورت اثبات مرگ الظواهری معلوم نیست چه کسی جانشین او خواهد شد اما به گزارش شبکه العربیه «محمد صلاح الدین زیدان» معروف به شمشیر عدالت برجستهترین نامزد برای جانشینی الظواهری در صورت تایید مرگ او خواهد بود.
در مرداد سال 98 نیز یک مسئول بین المللی حاضر در مبارزه با تروریسم جهانی با ادعای این که ایمن الظواهری سرکرده گروه القاعده به بیماری خطرناکی دچار شده است، از جانشینان احتمالی وی پرده برداشت.
تارنمای شبکه تلویزیونی سی ان ان عربی در آن زمان به نقل از این مسئول که خواست نامش فاش نشود، افزود که الظواهری 68 ساله از ناراحتی قلبی رنج می برد اما نمی توان گفت که مشکلات جسمانی وی می تواند طول عمرش را تحت الشعاع قرار دهد.
این بشکه تلویزیونی گفته بود که کارشناسان مسائل بین المللی بر این باورند که احتمالا «ابومحمد المصری» یا «سیف العدل» که هر دو از اتباع مصر بودند و به اتهام دست داشتن در انفجار سفارت خانه های آمریکا در سال 1998 تحت پیگیرد قرار دارند، جانشین الظواهری شوند.
این مسئول گفته بود که البته مشکلات جسمانی الظواهری، تردیدهایی را در خصوص تعیین جانشین گروه القاعده به بوجود آورده است.
اشاره به وخامت اوضاع جسمانی الظواهری در گزارشی که اوایل تابستان 98 در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار داده شد، دیده می شود.
الظواهری که نام کامل وی «ایمن محمد ربیع الظواهری» است در 19 ژوئن 1951 در مصر متولد شد و در سال 2011 جانشین «اسامه بن لادن» شد و رهبری القاعده را بر عهده گرفت.
واشنگتن به هر کسی که اطلاعاتی منتهی به بازداشت وی شود را ارائه کند 25 میلیون دلار پاداش درنظر گرفته است.
الظواهری قبل از پیوستن به شبکه القاعده که بیشتر کشورهای جهان آن را " شبکه تروریستی" میدانند به عنوان یک جراح و متخصص جراحی عمومی فعالیت داشت.
برخیها معتقدند که در سالهای پس از خروج نیروهای شوروی سابق از افغانستان، الظواهری در بلغارستان، دانمارک و سوئیس اقامت داشته و در برخی مواقع از گذرنامههای جعلی برای سفر به بالکان، اتریش، یمن، عراق و فیلیپین استفاده کرده است.
واشنگتن پس از بمب گذاری در نایروبی و دارالسلام در سال 1998 که سفارت آمریکا را هدف قرار داد، نام الظواهری را پس از بن لادن در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد و سپس او را به طور مستقیم به دست داشتن با «اسامه بن لادن» در حملات 11 سپتامبر 2001 در آمریکا متهم کرد.
*س_برچسبها_س*