پنج‌شنبه 19 مهر 1403

خبر جنجالی از پشت‌پرده رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
خبر جنجالی از پشت‌پرده رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان

جزئیات جدیدی از مشکلات و اعتراضاتی که پس از اجرای رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان رخ داد، اعلام شد.

رتبه‌بندی معلمان که بالاخره در سال 1401 تصویب شد، با مشکلات جدی و متعددی مواجه شد. قانون رتبه‌بندی معلمان در حالی اجرایی شد که اعتراضات فرهنگیان به فرآیند اجرای رتبه‌بندی معلمان، رتبه‌های صادرشده، افزایش حقوق و معوقات رتبه‌بندی معلمان همچنان ادامه دارد. معلمان و فرهنگیان خواستار اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان هستند. ضوابط و معیارهای اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان و رتبه‌های جدید معلمان و فرهنگیان، نه تنها انگیزه معلمان را تقویت نکرده، بلکه باعث کاهش انگیزه آنها نیز شده است. پس از اعتراضات و شکواییه‌های متعدد معلمان، اصلاح فرآیند رتبه‌بندی معلمان و آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان در دستورکار قرار گرفته است.

جزئیات جدیدی از مشکلاتی که برای اجرای رتبه‌بندی معلمان، افزایش حقوق معلمان و فرهنگیان و اعتراضاتی که پس از اجرای رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان رخ داد، اعلام شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند راهکار همه مشکلات کشور و ریشه همه آنها در سازمان برنامه است، گفت: نباید رتبه‌بندی معلمان به چنین اتفاق بزرگی تبدیل می‌شد و سازمان برنامه به اندازه وزارت آموزش و پرورش مقصر بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشستی که با حضور معاونین مدیران استانی این سازمان برگزار شد، گفت: حضرت علی علیه السلام می‌فرمایند که پایداری در زندگی چه در بعد فردی و اجتماعی نیازمند برنامه‌ریزی شایسته است. ما باید بدانیم چه کار می‌خواهیم انجام دهیم و آن را اندازه‌گیری کنیم.,

وی افزود: زندگی شایسته نیازمند برنامه‌ریزی درست است. وسیله اجرای یک برنامه‌ریزی صحیح نیز مدیریت صحیح است. هرگاه بتوانیم این دو مولفه را به‌خوبی کنار یکدیگر قرار دهیم می‌توانیم یک زندگی و معیشت مناسبی را فراهم کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه دو شأن مهمی است که سازمان باید بتواند به‌خوبی انجام دهد. مقام معظم رهبری فرمودند که راهکار همه مشکلات کشور در سازمان برنامه است و البته ریشه همه مشکلات نیز در سازمان برنامه و بودجه است.

بنای ما این است که بتوانیم نقش فعال و موثری را برای حل مسائل کشور به ویژه در حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دفاعی و امنیتی داشته باشیم. واقعاً برای نظام جمهوری اسلامی هیچگونه بن بستی وجود ندارد، ما باید راه پیدا کنیم و مسائل را حل کنیم. به همان میزانی که تدبیر کنیم مشکلات کمتر می‌شود. پدیده‌هایی مانند گرانی، کم رشدی و خدمات اجتماعی ضعیف در برخی حوزه‌ها نتیجه ضعف نظام اجرایی است که ما در راس آن قرار داریم. بنابراین ما باید خود را پاسخگوی مردم بدانیم.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا راه را برای سایر دستگاه‌ها باز کنیم و موانع را از پیش پای آنها برداریم. در برخی موارد این موارد مربوط به بودجه و اعتبار نیست بلکه مربوط به شنیدن صحبت های آنها است. در شرایط کنونی کشور بیش از پول و اعتبار، فراهم کردن بستر و رفع مشکلات کشور است که می‌تواند به دستگاه‌های اجرایی کمک کند.

برنامه‌ریزی و نظارت؛ دو موضوع فراموش شده

منظور ادامه داد: در ستاد سازمان برنامه باید تا حد امکان اختیارات را به استان‌ها واگذار کنیم. در خواست ما از معاونین سازمان این است که این واگذاری را انجام دهند. باید تا حد ممکن کارهای روزمره ستاد سازمان را کاهش دهیم. البته باید نظارت موثر باید وجود داشته باشد. این مورد یکی از موضوعاتی است که فراموش شده است. سازمان برنامه دو مسئله را فراموش کرده است. یکی نظارت و دیگری برنامه است. امروز سازمان تنها درگیر بودجه است.

وی با بیان اینکه باید زمینه برنامه‌های راهبردی را فراهم کنیم، گفت: در مواردی شما می‌توانید با یک برنامه درست از هزینه بزرگ جلوگیری کرد. باید به طور مداوم خود را نقد کنیم و گلایه های ذی نفعان را بشنویم. در مواردی می‌توانیم حتی از کارشناسان دستگاه‌های دیگر باد بگیریم. باید به دنبال ایده‌های نو باشیم و گفتمان‌سازی کنیم. این مسئله باید به عنوان یکی از اقدامات روزمره مدیران سازمان باشد. متاسفانه ما همه مدیران کارتابلی شده‌ایم. باید برای یادگیری و برنامه‌ریزی وقت بگذاریم.

باید به طور مداوم به دنبال بازنگری در گذشته باشیم. نباید حرف هایی که امروز می‌زنیم با سال پیش یکی باشد. برای استفاده از وقت باید برنامه‌ریزی صحیح داشته باشیم. از الزامات سازمان برنامه تحول تحول و تحول است.

از استقلال سازمان‌های برنامه استانی دفاع می‌کنیم

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه استان‌ها باید اختیار و استقلال در برابر دستگاه‌های اجرایی داشته باشند، گفت: ما از استقلال سازمان‌های برنامه استانی دفاع می‌کنیم چرا که آنها مسئول نظارت بر پیشرفت استان هستند. استاندار باید شما را در کنار خود ببیند نه در مقابلش. این مسئله زمانی محقق می‌شود که مدیران استانی پیشنهادات جدید و موثر ارائه کنند. در نتیجه مدیران استانی باید با دقت اتفاقات پیرامونی خود را با دقت بررسی کنند. اگر پیش‌نگری کنیم جلوی بسیاری از اتفاقات را می‌گیریم.

نباید رتبه بندی معلمان به چنین شرایطی دچار می‌شد

منظور با بیان اینکه نباید رتبه‌بندی معلمین به چنین اتفاق بزرگی تبدیل می‌شد، گفت: به همان نسبتی که وزارت آموزش و پرورش کوتاهی کرد ما نیز در سازمان برنامه کوتاهی کردیم. اگر دستگاهی مسیر اشتباهی می‌رود باید هشدار بدهیم. در همه موضوعات باید مسائل را رصد کنیم.

امروز مسئله بهداشت مردم یکی از اولویت‌های اصلی دولت است. اگر در موردی دارو دچار مشکل شده باید سریعاً گزارش بدهید. تا امروز در این مدت حتی یک گزارش از مدیران در خصوص تحلیل وضعیت استانشان دریافت نکردم. خواهش من این است که مدیران استان دائماً وضعیت استان خود را بررسی کنند. اگر می‌توانید خودتان مداخله کنید و اگر نمی‌توانید گزارش دهید تا ما از طریق وزیر کشور و سایر راه ها موضوع را پیگیری کنیم.

سازمان برنامه جای نیروی تازه کار نیست

وی با بیان اینکه در مواردی لازم است تا کارشناسان مستعد سایر دستگاه‌ها به سازمان های برنامه‌ریزی منتقل شوند، گفت: سازمان برنامه جایی نیست که بتوان از نیرویی که به تازگی از دانشگاه آمده است بتوان استفاده کرد و این نیرو باید چند سال کسب تجربه کند. بنابراین سازمان‌های برنامه باید توجه ویژه به ظرفیت و امکان انتقال نیرو استفاده کنند. نکته دیگر در خصوص شورا ها است باید این شورا ها فعال شوند.

نظارت بر طرح های ملی برعهده ادارات کل استانی است / در مواردی ستاد یک چیز می‌گوید اما استان طور دیگری عمل می‌کند

معاون رئیس جمهور با تاکید براینکه اگر قرار است یک طرح تملک جدید آغاز شود باید با کمک استان‌ها باشد، گفت: حتی در طرح های ملی ادارات استانی باید نقش داشته باشند و نظارت بر انجام پروژه ها نیز بر عهده استان‌ها است. یکی از مشکلات ما فاصله بین ستاد سامان و صف است. باید این فاصله را کاهش دهیم نه اینکه ما در ستاد یک چیز بگوییم و در استان یک کار دیگر انجام شود. اگر ما صحبت کردیم و این حرف بر روی میز کارشناسان استانی رفت آن زمان کار خود را درست انجام دادیم.

وی افزود: باید به مردم امید بدهیم. حق نداریم مشکلات را به مردم منتقل کنیم. مردم باید به ما به عنوان کسانی که مسائل را بر طرف می‌کنیم اعتماد کنند. یک مصاحبه‌ای که گاها انجام می‌دهیم ممکن است مردم را دچار مشکل کند. امروز مشکل تامین مالی دارو و خرید تضمینی گندم را داریم اما این نگرانی ما است. نباید این مسئله را به مردم منتقل کنیم. می‌توانیم مسئله را حل کنیم و بگوییم تا هفته آینده موضوع حل خواهد شد.

مردم باید با ما همراه شوند. اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم، هر چقدر هم که تلاش کنیم موفق نخواهیم شد. اگر امروز مسئله دارو و کیفیت آموزش وجود دارد باید باید دغدغه همه ما باشد.

صحرایی: 75هزار معلم هنوز رتبه‌بندی نشده‌اند

سرپرست آموزش و پرورش گفت: حدود 75هزار معلم بدون رتبه‌بندی مانده بودند و تا یکشنبه 85درصد آنها تعیین تکلیف خواهند شد.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، رضامراد صحرایی سرپرست آموزش و پرورش صبح امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت، گفت: حدود 75 هزار معلم بدون رتبه‌بندی مانده بودند و تا یکشنبه 85 درصد آنها تعیین تکلیف خواهند شد.

صحرایی: 75هزار معلم هنوز رتبه‌بندی نشده‌اند

سرپرست آموزش و پرورش گفت: حدود 75هزار معلم بدون رتبه‌بندی مانده بودند و تا یکشنبه 85درصد آنها تعیین تکلیف خواهند شد.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، رضامراد صحرایی سرپرست آموزش و پرورش صبح امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت، گفت: حدود 75 هزار معلم بدون رتبه‌بندی مانده بودند و تا یکشنبه 85 درصد آنها تعیین تکلیف خواهند شد.

بیشتر بخوانید

صحرایی: مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را پیگیری می‌کنیم

وی با بیان اینکه "بعد از اتمام فاز اول رتبه‌بندی معلمان، سراغ مرحله بازنگری در آیین‌نامه مربوطه می‌رویم که امیدواریم به امسال برسد"، اظهار داشت: در پایان فاز اول اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان، رصد، پایش و بازخوردگیری از اجرا آغاز می‌شود تا فرآیند اصلاح آیین‌نامه موجود را آغاز کنیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: این دولت در زمینه رتبه‌بندی معلمان کار بزرگی انجام داد که واقعاً کار بزرگی بود؛ البته ممکن است یک کار بزرگ خطا هم دارد هرچند نباید داشته باشد اما به‌طور طبیعی اتفاق می‌افتد. مهم این است رتبه‌بندی تغییر جدی در وضعیت معلمان ایجاد کرده ولی معلمان توقع دارند این امر متناسب با شأن‌شان باشد که مطالبه درستی است و بعضاً در جاهایی، آیین‌نامه در این زمینه متناسب نیست.

صحرایی گفت: احتمال می‌دهم امر رتبه‌بندی تا شنبه تمام شود و حتی ممکن است همین الان که صحبت می‌کنیم تمام شده باشد.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

خبر جنجالی از پشت‌پرده رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان 2
خبر جنجالی از پشت‌پرده رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان 3