خبر مهم از افزایش حقوق بازنشستگان | نحوه همسانسازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان جنجالی شد
جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان، همسانسازی حقوق و واریز باقیمانده متناسبسازی حقوق بازنشستگان اعلام شد.
حقوق بازنشستگان که قرار بود با همسانسازی افزایش یابد، همچنان اجرایی نشده است؛ چر چند دولتیها میگویند که همسانسازی حقوق بازنشستگان اجرایی خواهد شد. نمایندگان مجلس نیز میگویند دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان با جدیت دنبال میشود. جزئیات افزایش مجدد حقوق بازنشستگان در سال 1402 اعلام شده و بر اساس آخرین خبرها، میزان این افزایش حقوق بازنشستگان نیز مشخص شده است. نحوه افزایش حقوق بازنشستگان، همسانسازی حقوق و واریز باقیمانده متناسبسازی حقوق بازنشستگان در حالی اعلام شد که بخشی از بازنشستگان مشمول متناسبسازی، همسانسازی و این افزایش حقوق نمیشوند.
بازنشستگانی که پس از دریافت احکام حقوقی خود احساس میکنند حقی از آنها ضایع شده، میتوانند با مراجعه به شعب تامین اجتماعی، نسبت به طرح سوالات و رفع ابهامات موجود اقدام نمایند و در صورت عدم اقناع، در مرحله بعدی میتوانند با در دست داشتن احکام حقوقی به مراجع قانونی از جمله دیوان عدالت مراجعه کنند.
آخرین اخبار و جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان، همسانسازی حقوق بازنشستگان و واریز باقیمانده متناسبسازی حقوق بازنشستگان را در عرشه آنلاین بخوانید.
باقیمانده متناسبسازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح است
محمد اسدی گفت: بازنشستگانی که پس از دریافت احکام حقوقی خود احساس میکنند حقی از آنها ضایع شده، میتوانند با مراجعه به شعب تامین اجتماعی، نسبت به طرح سوالات و رفع ابهامات موجود اقدام نمایند و در صورت عدم اقناع، در مرحله بعدی میتوانند با در دست داشتن احکام حقوقی به مراجع قانونی از جمله دیوان عدالت مراجعه کنند.
با شروع پرداخت مستمری اردیبهشت بازنشستگان کارگری، به نحوهی اجرای باقیمانده متناسبسازی اعتراضاتی شد؛ بازنشستگان میگویند: اجرای 25 درصد باقیمانده متناسبسازی 1400 بعد از وقفهای طولانی، عادلانه و درست نیست؛ درواقع توقع ما این بود که افزایش بیشتری نصیبمان شود.
در این بین، چندین بازنشسته فیشهای حقوقی خود را برای ما ارسال کردند؛ افزایش متناسبسازی در برخی از این فیشها، کمتر از 100 هزار تومان بوده است؛ حتی موردی داشتیم که اعمالِ باقیماندهی متناسبسازی برای یک بازنشستهی سایر سطوح، فقط 15 هزار تومان آورده داشته است. بازنشستگانی هم هستند که ادعا میکنند «علیرغم شمول»، باقیمانده متناسبسازی برایشان اجرایی نشده است.
این بازنشستگان نسبت به «نحوهی محاسبهی باقیمانده متناسبسازی» و فرمولهای کارشناسان سازمان تامین اجتماعی انتقاد دارند؛ آنها معتقدند در زمینهی باقیمانده متناسبسازی دقت کافی صورت نگرفته است.
محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمریبگیرانِ تامین اجتماعی کشور) در ارتباط با افزایش حقوق مستمریبگیران کارگری میگوید: قبول داریم که افزایش مستمری کافی نیست و نمیتواند از پس هزینههای زندگی بربیاید اما امسال سعی کردیم در زمینه حق اولاد و عائله مندی، افزایش بیشتری داشته باشیم و همینطور در زمینهی بن و کمک هزینه مسکن؛ بنابراین اگر مزایای جانبی را جمع کنیم و به پایه مستمری ماهانه بیفزاییم، به افزایش نسبتاً قابل قبولی نسبت به سایر گروههای مزدی میرسیم، هرچند سرجمع این ارقام همچنان ناکافیست.
اسدی تاکید میکند: البته ما نمیگوییم این حقوق و مزایا با این تورم سنگین، جوابگوی زندگی بازنشستگان است؛ اعتقاد داریم با این حقوقها حتی ده روز هم نمیشود زندگی کرد؛ بیست روز ماه جیب بازنشستگان کاملاً خالیست.
رئیس کانون عالی بازنشستگان کارگری با بیان اینکه «بر سر حقوق بارنشستگان با هیچکس مماشات و معامله نکرده و نخواهیم کرد» افزود: کانون عالی بازنشستگان کارگری با تمام قدرت درجهت احقاقِ حقوق حقه بازنشستگان عزیز تلاش کرده و این روند همچنان بدون وقفه ادامه خواهد داشت.
اسدی در ادامه در ارتباط با اجرای 25 درصد باقیماندهی متناسبسازی توضیح داد و گفت: ما به دنبال یک اصل بودیم و آن اجرای باقیماندهی متناسبسازی حقوق بود؛ حالا در سال جدید ما به این اصل اساسی رسیدیم اما در مورد فروع مساله، اگر کسی ایراد دارد، میتواند از طریق دیوان عدالت اداری اقدام و مساله را پیگیری کند.
وی اضافه کرد: مستمری بگیران تامین اجتماعی بدانند با پیگیریهای مکرر کانون عالی و برگزاری جلسات متعدد با مسؤلان سازمان تامین اجتماعی، موضوع 25 درصد متناسب سازی حقوق که از سال 1400 باقیمانده بود، در دستور کار قرار گرفت و صدور احکام حقوقی در تاریخ بیست و هشتم اسفند سال قبل، ضمن پرداخت مطالبات و معوقات مربوطه، محقق شد؛ این بخش از مزایای مزدی از تاریخ یکم فروردین 1402، به پایه حقوق سال 1401 و 1402 اضافه شد. درنتیجه به حمدالله این فرآیند جلو رفت و کار مهم انجام شد؛ در نهایت مبالغ مربوطه همراه با افزایشات سال 1402 و مزایای آن به حساب مشمولان واریز شد.
به گفتهی اسدی، در زمینهی باقیماندهی متناسبسازیِ حقوقِ بازنشستگان کارگری و جامعهی مشمولان آن و همچنین نحوهی محاسبه و پرداخت آن، چند نکته وجود دارد؛ او در این رابطه توضیح میدهد:
«نخست و مهمتر از همه، آنکه مبالغ مربوط به 25 درصد باقیمانده متناسبسازی فقط ویژهی بازنشستگان سایر سطوح است، به عبارتی آنهایی که در احکام متناسب سازی سال 1400 آنان قید شده است که مشمول 75 درصد متناسبسازی بودهاند و اکنون 25درصد باقیمانده را دریافت خواهند کرد. بنابراین فقط بخشی از مستمریبگیران سازمان مشمول دریافت این مبالغ شدهاند.»
در عین حال، بازنشستگانِ مشمول، یعنی همانهایی که در احکام متناسبسازی 1400 مشمول 75 درصد اجرا شده بودند، غالباً نسبت به نحوهی اجرا و فرمولهای محاسبه انتقاد دارند؛ این بازنشستگان چه باید بکنند؛ رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته در پاسخ میگوید: بازنشستگانی که پس از دریافت احکام حقوقی خود احساس میکنند حقی از آنها ضایع شده، میتوانند با مراجعه به شعب تامین اجتماعی، نسبت به طرح سوالات و رفع ابهامات موجود اقدام نمایند و در صورت عدم اقناع، در مرحله بعدی میتوانند با در دست داشتن احکام حقوقی به مراجع قانونی از جمله دیوان عدالت مراجعه کنند.
او تاکید کرد: کلیه بازنشستگان اطمینان خاطر داشته باشند که کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیرِ سراسر کشور، کمافیالسابق با جدیت موضوع دایمی شدنِ همسانسازی حقوق را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری مینماید و همچنین نظرات و پیشنهادات تخصصی و کارشناسیِ مطرح شده در گروهها و کانالهای مختلف را نیز بررسی میکند و انشالله به ترتیب اولویت در دستور کار قرار خواهد داد. بازنشستگان مطمئن باشند که اولویتهای برحق آنها توسط کانون عالی دنبال میشود و خدای ناکرده غفلتی در کار نخواهد بود.
اسدی در پایان اضافه میکند: برای اجرای باقیماندهی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، نشستها و جلسات مکرر برگزار شد؛ این مهم صورت پذیرفت هرچند با ایرادات و انتقاداتی که به آن وارد است اما همانگونه که کانون عالی با سعه صدر و اتخاذ تدابیر لازم، اصل مطالبهی مهم 25درصد باقیمانده متناسبسازی را محقق نموده است، در ادامه نیز مسائل و محورهای مرتبط با آن را مورد پیگیری قرار خواهد داد.
همسان سازی
رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با طرح این سئوال که چرا وقتی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران طی آمارهای جداگانهای تورم نقطه به نقطه را قریب به 60 درصد اعلام کرده، حقوق کارمندان در سال 1402 فقط 20 درصد افزایش پیدا میکند، در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: برخی افراد در سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه مانع همسازی حقوق بازنشستگان شدند.
محمد وحیدی با انتقاد از فاصله ایجاد شده در خصوص پرداخت حقوق بازنشستگان، عنوان کرد: بر اساس ماده 64 برنامه ششم توسعه؛ کارکنان دولت باید به نحوی حقوق دریافت کنند که این حقوق، نسبت به تغییرات تورم سالیانه، کفاف زندگی آنها را بدهد. از سوی دیگر در خصوص بازنشستگان نیز به صراحت آمده که متناسبسازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش صندوقهای مختلف از وظایف دولت است.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: طی سنوات گذشته این موضوع متوقف باقی مانده بود ولی در اوایل شروع مجلس یازدهم دولت نسبت به همسان سازی حقوق بازنشستگان موظف شد و پس از آن، دولت با ارائه لایحهای به مجلس خواستار ترمیم حقوق بازنشستگان شد ولی دولت جدید این لایحه را برای فراگیری در پرداختها پس گرفت.
برخی افراد در سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه مانع همسازی حقوق بازنشستگان شدند
وی ادامه داد: متأسفانه برخی افراد در سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی مانع از ارسال لایحه جدید دولت به مجلس شدند، از سوی دیگر عملاً وقتی مجلس بخواهد در قالب طرح این موضوع را پیش ببرد نیز به این دلیل که بار مالی آن در لایحه پیش بینی نشده در کمیسیون تلفیق رد میشود، همان اتفاقی که در قبال پیشنهاد بنده در سال گذشته رخ داد.
وحیدی تصریح کرد: اگر صندوقها توانایی همسانسازی حقوق بازنشستگان را ندارند و دولت صرفا به این صندوقها کمک میکند، تکلیفشان باید مشخص شود. در حال حاضر در پرداخت حقوق بازنشستگان صندوقها فقط نقش 5 درصدی دارند، در این شرایط سئوال این است چرا این صندوقها باید ادامه کار دهند؟ برای اینکه فقط حقوقهای بالا به مدیران و هیأت مدیره صندوقها پرداخت شود؟
دولت باید اجازه فروش صندوقهای بازنشستگی را داشته باشد / اکثر این صندوقها ورشکسته هستند
رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: اگر دولت اجازه داشته باشد این صندوقها را به فروش برساند، میتواند از درآمد ناشی از این اقدام، بخشی از هزینههای خود را پرداخت کند، این موضوع در برنامه هفتم باید تعیین تکلیف شود. بر اساس اذعان این صندوقها همگی ورشکسته بوده و لزومی ندارد، صندوق ورشکسته ادامه فعالیت دهد.
افزایش حقوق کارکنان دولت یک سوم تورم سالیانه بوده است
وی اضافه کرد: چرا وقتی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران طی آمارهای جداگانهای تورم نقطه به نقطه را قریب به 60 درصد اعلام کرده، حقوق کارمندان در سال 1402 فقط 20 درصد افزایش پیدا میکند، در این شرایط حقوق بگیران ثابت در تغییرات تورمی با مشکلات جدی مواجه میشوند.
این نماینده مردم در مجلس اضافه کرد: افزایش تورم در صورتی در جامعه وجود دارد که حقوق افراد حقوق بگیر یک سوم تورم رشد داشته و این مسئله قطعا اقتصاد خانوار را با مشکل مواجه میکند./
هم اکنون دیگران می خوانند-
ماجرای جنجالی اعتراضات و دستگیری دانشجویان دانشگاه هنر تهران چیست؟ + عکس
-
اخبار جهنمی و آخرالزمانی از روزهای آینده | آمدن این پسر کوچک جنجال بهپا کرد + تصاویر
-
جنجال جدید مصاحبه خبرساز همسر رئیسی | دختر علمالهدی چه گفته بود؟
-
وضعیت قرمز در تهران | آب جیرهبندی میشود؟
-
قتل «مریم فرجی» در ناآرامیها | ماجرای بازداشت او قبل از مرگ چه بود؟ + عکس
-
این مجرم خطرناک را شناسایی کنید + عکس
-
آنچه باید درباره وام 20 میلیونی تامیناجتماعی بدانید + میزان اقساط