خروج سرمایه از بورس چطور برای اقتصاد کشور زیانآور میشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سهام امروز هم با فشار فروش همراه بود و شاخصهای بورسی یک روز منفی دیگر را پشت سر گذاشتند.
به عبارت دیگر، بورس تهران امروز هم یکی از روزهای کمرمق خود را سپری کرد و با وجود اندک تقاضایی که از نیمه دوم معاملات شاهد بودیم، نماگرهای بازار کار خود را در محدوده منفی به پایان رساندند.
بورس با بیرمقی ایجاد شده در ارزش معاملات، همچنان نشان میدهد که با ابهامات زیادی که هنوز امکان حلشدن وجود ندارد در حال گذران روزهای خود است.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند فروشندگان به دلیل بی اعتمادی به بازار سهام هر روز در حال عرضه سهام خود و خروج از بازار هستند تا ضرر کمتری را تجربه کنند، یعنی فروشندگان همچنان در حال فروش سهام خود هستند و هیچ حمایتی از سوی شرکتهای حقوقی و بازارگردانان از بازار سهام صورت نمیگیرد.
* بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس تهران
شاخص کل بورس تهران در این روزها روند فرسایشی بدی را در حال سپری کردند است. فعالان بازار معتقد هستند که شاخص میزان دقیق و درستی از تغییرات را نشان نمیدهد زیرا با جلوگیری از افت بیشتر نمادهای تأثیرگذار روی شاخص کل بورس تهران از افت بیشتر شاخص جلوگیری میشود و در مقابل نمادهای کوچکتر با افت منفی در حال دستوپنجه نرم کردن هستند.
شاخص کل در 26 تیرماه سال جاری حدوداً یک ماه پیش در همین محدودهها قرار گرفت و رقم یک میلیون 957 هزارواحدی را به خود دید؛ اما پس رویه مثبتی را به خود گرفت تا در نهایت کار به نیمه نرسیده دوباره منفی شود و بار دیگر رقم یک میلیون 957 هزارواحدی در روز جاری دیده شود.
اوضاع برای شاخص هموزن هم بر همین منوال است؛ شاخص هموزن نیز به سطح حمایتی که در حوالی 26 تیرماه ایجاد شده بود رسیده است و در حال حاضر در اعداد و ارقام 677 هزار واحدی قرار دارد؛ ازدست رفتن این سطوح حمایتی میتواند شاخص را به رقمهای پایینتر و فاجعهبارتری هدایت کند.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در آخرین اظهارات خود اعلام کرده است که وضعیت بورس تهران جای نگرانی ندارد؛ اما دقیقاً بازار از نظر فعالان در بحرانیترین وضعیت خود قرار دارد. بازار بورس تهران نهتنها از اولویت اول دولتیها خارج شده است و بلکه از وضعیت از دست ریاست سازمان هم خارج شده است.
* خطر خروج سرمایه از بورس برای اقتصاد ایران
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: حجم پایین معاملات و رشد صفهای بازار نشان از رکود معاملاتی دارد، رکود مسئله اصلی این روزهای بازار سرمایه است و مادامی که معاملات رونق نگیرد، نوسانات کوتاه مدت اثری در ایجاد روند صعودی و جذب سرمایه نخواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به نظر میرسد یکی از عوامل ریزش بازار، افت قیمت ارز است. بازار سهام به ریزش قیمت دلار در بازار واکنش جدیتری نسبت به رشد قیمت دلار نشان میدهد.
وی تاکید کرد: اقتصاد ایران به سرمایهگذاری نیاز ضروری دارد و سرمایهگذاری بلندمدت در بازار سرمایه به سود صنعت و تولید کشور است. خروج سرمایه از این بازار و انتقال آن به دیگر بازارهای دارایی زنگ خطری برای اقتصاد ایران است که مدتهاست صدای آن به گوش میرسد.
* افت بی جان شاخص های بورس
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با بازدهی منفی 0.18 درصدی همراه شد و به سطح 1 میلیون و 954 هزار و 31 واحدی رسید، این شاخص افت 3 هزار و 478 واحدی را تجربه کرد
شاخص کل هم وزن نیز با بازدهی منفی 0.51 درصدی همراه شد، این شاخص با افت 3 هزار و 433 واحدی به سطح 673هزار و 579 واحدی رسید.
شاخص کل فرابورس نیز با افت 89 واحدی به رقم 25 هزار و 13 واحد رسید، همچنین شاخص هموزن فرابورس با ریزش 597 واحد به سطح 120 هزار و 869 واحد رسید.
* تداوم خروح پول حقیقی از بازار سرمایه
روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای چهارمین روز کاری متوالی منفی شد و 433 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد وبملت (بانک ملت)، وآیند (بانک آینده) و خساپا (سایپا) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای بازرگام (پست پیشگامان بادپا)، بمولد (مولد نیروگاهی تجارت فارس) و ثاخت (بینالمللی توسعه ساختمان) اختصاص داشت.
* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 10 هزار و 720 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 428 میلیارد تومان بود که 4 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 7 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 471 میلیارد تومان رسید.
* دو سمت عرضه و تقاضای بورس
در پایان معاملات امروز، 276 نماد با رشد قیمت و 506 سهم نیز با کاهش قیمت مواجه شدند.
در جریان معاملات روز یکشنبه، 40 نماد صف خرید داشتند و 102 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 78 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 185 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 54 درصدی به 636 میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات امروز به 21.5 میلیون تومان و سرانه فروش آنها به 16.1 میلیون تومان رسید.
پایان پیام /