خسارات میلیاردی به شهرها را چه کسی جبران میکند؟
به گزارش خبرنگار فارس، چند روزی است که تهران و بسیاری از شهرهای کشورمان به بهانه فوت مهسا امینی دختر 22سالهای بود که 22 شهریورماه از سوی نیروهای گشت ارشاد بازداشت و پس از دستگیری و هدایت به یکی از مقرهای پلیس تهران و انتقال به بیمارستان درگذشت دچار التهاب شده است. عدهای سودجو و اخلالگر از ناراحتی و مطالبهگری مردم برای روشن شدن علت مرگ امینی خیابانهای شهر را به صحنه جنگ تبدیل کردهاند و به اموال عمومی صدمه وارد میکنند.
خسارت 15 میلیارد تومانی به تجهیزات سازمان آتشنشانی
تهران به عنوان پایتخت و کانون این التهابات هم دچار خساراتی شده است، قدرتالله محمدی مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهر تهران در جریان گفت و گویی اعلام کرده است، 25 دستگاه خودروی سبک و سنگین آتش نشانی و 4 ایستگاه دچار خسارتهای کلی و جزئی شده است.
به گفته وی یک دستگاه خودروی حریق سنگین که در حال مأموریت در رسیدن به حریق یک واحد مسکونی بود مورد هجوم قرار گرفت که دستگاه واژگون و بعد هم به آتش کشیده شد.
محمدی از خسارت 15 میلیارد تومانی به تجهیزات سازمان آتشنشانی خبر داد و گفته است: 4 آتشنشان در حین عملیات در درگیریها دچار مصدومیت شده و به بیمارستان اعزام شدند.
این بار هم مثل اغتشاشات گذشته، مخازن زباله شهری تبدیل به مخازن آتش شدند و خساراتی به این اموال عمومی شهر نیز وارد شد.
حدود 500 مخزن زباله شهری خسارت دیدند
طبق اطلاعاتی که خبرنگار فارس کسب کرده است تاکنون به حدود 500 مخزن زباله شهری خسارت وارد شده که طبق برآوردهای اولیه حدود 2 تا 3 میلیون تومان هزینه بازسازی آنهاست.
قرار بود سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در مخازن تفکیک زباله، دارای مالک، پوشش و غیر قابل دسترس را تا پایان سال 1400 جایگزین مخازن فعلی کند تا علاوه بر چالش زباله دزدی تبدیل به وسیله ای برای اخلالگری در روزهایی مشابه روزهای کنونی نشود.
چرا مخازن تغییر نمی کنند؟
صدرالدین علیپور مدیرعامل سابق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران خردادماه سال گذشته اعلام کرده بود که این روند به کندی پیش میرود چرا که لازمه اجرای آن آموزش فرهنگ تفکیک زباله، قرار دادن زباله در مخازن مخصوص و تغییر مخازن است و نمیتوان در کوتاه مدت عادت 15 ساله مردم را در این زمینه متحول کرد.
افزون بر این یک ماشین جمع آوری پسماند نیز مورد حمله اغتشاشگران قرار گرفته که حدود 10 میلیون تومان خسارت دیده است.
از حمله به بنرهای فرهنگی تا پاکبان و نیروی آتش نشانی
علاوه بر آسیب هایی که اخلاگران به اموال عمومی وارد کرده اند، یک پاکبان و چند آتش نشان نیز در جریان این اغتشاشات مورد حمله اخلاگران قرار گفته و آسیب دیده است.
تابلوهایی که از سوی سازمان زیبا سازی نیز به مناسب های مختلف زینت بخش شهر بودند هم از این حملات در امان نمانده اند و بسیاری از بنرهای فرهنگی شهر به آتش کشیده شده است.
43 دستگاه اتوبوس شهرداری در آشوبهای اخیر به همراه 54 ایستگاه اتوبوس آسیب دید
علیرضا زاکانی شهردار تهران امروز گفته است 43 دستگاه اتوبوس شهرداری در آشوبهای اخیر به همراه 54 ایستگاه اتوبوس آسیب دیده اما خوشبختانه ایستگاههای مترو با کار جدی که انجام شده است مصون ماندند.
حال سوال اینجاست که خسارات چند میلیاردی به شهری که بعد از دوره کرونا و تحریمهای ظالمانه با چالشهای درآمدی مواجه بوده در تامین بسیاری از امکانات بخصوص حمل و نقل عمومی با کمبودهای مالی مواجه است را چه کسی در این آشفتگیها جبران می کند؟ آیا نباید این خسارت را آشوبگران و اخلاگران نظم عمومی این روزها پرداخت کنند؟
پایان پیام /