یک‌شنبه 7 بهمن 1403

خطیب زاده: محدودیت‌های واردات و صادرات تسلیحاتی ایران بامداد 27 مهر پایان می‌یابد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خطیب زاده: محدودیت‌های واردات و صادرات تسلیحاتی ایران بامداد 27 مهر پایان می‌یابد

تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه از پایان نظام مجوز خواهی صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی ایران در بامداد 27 مهرماه جاری خبر داد و گفت: 27 مهر، روز شکست آمریکاست که علیرغم گردن‌کشی و حیله گری‌ها نتوانست کار خود را جلو ببرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا،«سعید خطیب‌زاده» صبح امروز در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، فرارسیدن دهه آخر ماه صفر را تسلیت گفت و با اشاره به تحولات سیاست خارجی طی هفته گذشته اظهار داشت: وزیر امور خارجه در 19 مهر در صدر هیاتی محدود از نظر تعداد اما بلندمرتبه به چین رفت و با همتای چینی خود دیدار کرد. سفرای سوریه و ژاپن هم در پایان ماموریتشان با ظریف دیدار کردند.

وی ادامه داد: همچنین وزیر امور خارجه دومین رایزنی تلفنی خود را با لاوروف درباره قره‌باغ انجام داد ایشان همچنین با وزیر امور خارجه انگلیس هم رایزنی کردند.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با بیان اینکه هفته بعد یعنی ساعت 3:30 صبح 27 مهر ماه محدودیت‌های تسلیحاتی مندرج در قطعنامه 2231 ملغی می‌شود، تصریح کرد: پنج سال بعد از تصویب برجام این اتفاق می‌افتد و هفته بعد، پنجمین سالگرد تصویب برجام است. در 27 مهر، هم مجوزخواهی صادرات و واردات تسلیحاتی ملغی شده و هم محدودیت سفر 23 شخصیت حقوقی هم رفع می‌شود. این روز، روز شکست آمریکاست که علیرغم گردن‌کشی و حیله گری‌ها نتوانست کار خود را جلو ببرد و ایران نشان داد که آمریکا آن قدرها هم قدر قدرت نیست.

خطیب‌زاده در مورد سفر وزیر امور خارجه به چین گفت: این سفر دارای ابعاد مختلف است. موانع مشخصی در برخی مراودات عادی پیش آمده بود که سفر ظریف به صورت مشخص برای برطرف کردن این موانع بود. گفت‌وگوهای مثمرثمری در این زمینه و در مسیر ارتقای روابط دوجانبه در ابعاد تجاری و اقتصادی انجام شد.

وی با بیان اینکه هر دو طرف نگاه یکسانی به غیرقانونی بودن تحریم‌های یکجانبه و فراسرزمینی آمریکا دارند، افزود: این سفر ابعاد منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای هم داشت. چین هم همانند روسیه طرحی درباره خلیج فارس ارائه کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر طرحی که واقعیت‌های منطقه را شناخته و به دنبال برقراری گفت‌وگوهای درون منطقه‌ای باشد و شامل سازوکارهای فراگیر شود، چه طرح چین باشد و چه طرح روسیه استقبال می‌کند. ولی فکر می‌کنیم طرح این جامع‌تر بوده و ساختاردارترین طرح ارائه شده، طرح صلح هرمز است و امیدواریم کشورهای دیگر به دنبال گفت‌وگو باشند.

ادامه دارد

*س_برچسب‌ها_س*