یک‌شنبه 30 دی 1403

خط و نشان وزیر راه برای آژانس های هواپیمایی / کاسبی تورها کساد شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
خط و نشان وزیر راه برای آژانس های هواپیمایی / کاسبی تورها کساد شد

در یک مراسم، وزیر راه و شهرسازی امروز اعلام کرد که دولت مسئولیت کنترل مقررات و قوانین فنی و بازرگانی را برعهده دارد. وی اظهار داشت که قوه قضائیه و دیوان عدالت اداری درباره شرکت‌های هوایی رأی صادر کرده‌اند و پس از جلسات کارشناسی، حکم موقوف‌الاجرا شده است تا اطلاع ثانوی.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تأکید کرد که برخی از شرکت‌های هوایی به حکم موقوف الاجرا نپرداخته و علیه قوانین، قیمت بلیت‌های داخلی هواپیمایی را افزایش داده‌اند. به همین دلیل، سازمان هواپیمایی کشوری بازرسی و نظارت خود را آغاز کرده است.

مجوز گران‌فروش‌ها را لغو می‌کنم

وی با بیان اینکه بلیت هواپیما بهانه رابطه صنعت با مردم است، گفت: مردم بلیت را از ایرلاین می‌خرند، اما پشتیبان شرکت، فرودگاه است. من پشت شرکت‌ها هستم، اما اگر شرکت‌های هواپیمایی سیاست‌هایی که گذاشته شده را رعایت نکنند، تا لغو مجوز مقابل آن‌ها می‌ایستم. با کسی تعارف نداریم، با لغو مجوز یک ایرلاین هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شرکت هواپیمایی که خودش صاحب همه اختیارات نیست، مگر می‌توان ایرلاین را بدون خدمات هواپیمایی و فرودگاهی و... تصور کرد؟ دولت سیاستی دارد، همان‌طور که در پرواز‌های خارجی اجازه آزادی عمل دادیم در پرواز‌های داخلی هم کمک می‌کنیم تا رضایت‌مندی مردم محقق شود. همین الان امکان صدور مجوز برای 20 شرکت هواپیمایی داریم، اما اگر یک ایرلاین در کترینگ خدمات نامناسب دهد، کل خدمات صنعت هوایی زیر سوال می‌رود.

بذرپاش با اشاره به ضرورت توسعه ناوگان هوایی اظهار کرد: از تمام شرکت‌های هواپیمایی می‌خواهیم هر کدام که امکان دارند واردات هواپیما را انجام دهند. برای توسعه ناوگان هوایی از منابع وزارت راه و شهرسازی و تهاتر نفتی استفاده می‌کنیم؛ حتی اگر لازم باشد برای این کار مجوز هم می‌گیریم. یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی توسعه ناوگان است و هر مجوزی که لازم باشد برای این کار صادر خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه شرکت‌های هواپیمایی باید مقررات را به طور کامل رعایت کنند، گفت: عزم این وزارتخانه و خواسته ما از سازمان هواپیمایی کشوری، به حداقل رسیدن سوداگری‌ها و دلالی در بلیت هواپیما‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: ما راضی نیستیم که شرکت هواپیمایی از عملیات انتقال مسافر زیان کند، در خبر‌ها هم چنین چیزی دریافت نکردیم که شرکت‌ها زیان‌ده باشند و از آن‌ها اسناد مالی هم در این زمینه خواستیم. البته ما منتظر این نیستیم که قیمت بلیت زیاد شود و بعد آن را پیگیری کنیم، بلکه ما سازمان تنظیم‌گر هستیم و تصمیماتی را در حوزه فرودگاهی و روش عرضه بلیت و مجوز‌های پروازی گرفتیم که اصلاحات لازم را انجام دهیم که به‌زودی به نتیجه می‌رسد.

سوخت هواپیما گران می‌شود؟

بذرپاش با اشاره به پرداخت یارانه سوخت به شرکت‌های هواپیمایی گفت: وقتی سوخت لیتری 600 تومانی می‌دهیم یعنی رایگان، در این حوزه برخی بخش‌های دولت ملاحظاتی دارند، ولی به احترام نظر ما در موضوع نرخ سوخت هواپیما اقداماتی نکرده‌اند. در موضوع نرخ بلیت، بخش اعظم شرکت‌ها با ما همراه هستند و فقط دو - سه شرکت کم‌کاری می‌کنند، قطعا صرفه و صلاح شرکت‌ها، مردم و کشور باید توامان رعایت شود.

وی با بیان اینکه مرحله تعزیراتی و برخورد جدی آخرین مرحله است، افزود: همه شرکت‌ها با داشتن ناوگان بزرگ یا حتی دو هواپیما، با ماهیت حقوقی شرکت‌های هواپیمایی فعالیت می‌کنند و باید مقررات را رعایت کنند. درحال حاضر سوخت هواپیما با قیمت بسیار پایین به شرکت‌ها عرضه می‌شود، بنزین سهمیه‌ای در بازار 1500 تومان است و 600 تومان به ازای هر لیتر برای سوخت هواپیما، واقعا عدد پایینی است.