یک‌شنبه 22 مهر 1403

خلجی: هدف دشمن در عملیات رسانه‌ای متنفر کردن مردم از هویت‌های مذهبی و ملی است / اسماعیلی: دشمن در حال جنگ با امید ماست

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
خلجی: هدف دشمن در عملیات رسانه‌ای متنفر کردن مردم از هویت‌های مذهبی و ملی است / اسماعیلی: دشمن در حال جنگ با امید ماست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو نشست تخصصی مدیران روابط عمومی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. مقدم‌فر، مدیر بنیاد حفظ و نشر ارزش‌ها و آثار شهید حاج قاسم سلیمانی در این نشست گفت: امروز جنگ ما جنگ ادراکی است. جنگی که بر اساس واقعیت و حقیقت، قضاوت نمی‌کند. اینجا سرعت و دقت و ساخت روایت مهم است. روابط عمومی باید این عرصه را بشناسد. جنگ، جنگ فریب افکار عمومی است. او بیان کرد در...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو نشست تخصصی مدیران روابط عمومی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. مقدم‌فر، مدیر بنیاد حفظ و نشر ارزش‌ها و آثار شهید حاج قاسم سلیمانی در این نشست گفت: امروز جنگ ما جنگ ادراکی است. جنگی که بر اساس واقعیت و حقیقت، قضاوت نمی‌کند. اینجا سرعت و دقت و ساخت روایت مهم است. روابط عمومی باید این عرصه را بشناسد. جنگ، جنگ فریب افکار عمومی است.

او بیان کرد در وقایع اخیر به این دلیل که تصویرسازی‌ها غلط انجام شده‌است، رسانه‌های بیگانه مسائل را وارونه جلوه می‌دهند.

مقدم‌فر ضمن تأکید بر تشییع جنازه بی‌سابقه شهید سردار سلیمانی افزود: حاج قاسم و همه شهدای ما نقش مهمی در خلق و تثبیت امنیت داشتند. با توجه به سنت الهی، شهید سلیمانی امتیازی ویژه داشت که حتی شهادتش بیشتر موثر بود؛ حاج قاسم یک مکتب عملی ارائه داد که با همان مبانی و اصول یک راه عملی را نشان داد. این مکتب را باید ترویج داد.

مدیر بنیاد حاج قاسم سلیمانی قله تبیین عملکرد شهید سلیمانی را سالروز شهادت حاج قاسم دانست و بیان کرد: 13 دی سالروز شهادت حاج قاسم است و این دهه، دهه مقاومت است. حاج قاسم در طول خدمتش دوست نداشت خیلی رسانه‌ای شود که این نشان از اخلاص او هست.

در ادامه دکتر سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به سخنرانی پرداخت و خبر از برگزاری جلساتی در بخش مشترک حوزه روابط عمومی دستگاه‌ها در آینده داد.

خلجی بیان کرد: دولت بزرگترین تولید کننده خبر در جریان رسانه‌ای کشور است. تمرکز باید بر نقاط امید باشد تا بتوانیم تولید قدرت کنیم. برای این هدف نیاز به هم‌افزایی داریم. امروز ما در شرایط جنگ جهانی رسانه‌ای قرار داریم. شما می‌بینید که همه بر علیه جمهوری اسلامی به میدان آمدند و در مقابل ما صف‌کشی کردند. در چنین شرایطی ما باید کنشگر ارتباطی شویم.

خلجی با اشاره به لزوم توانمندی ارتباطی و جرأت‌بخشی گفت: در این فضا رسالت اصلی ما تبیین است. ما رزمندگان این جبهه‌ایم و نیاز به خط شکنی داریم. در تمام اتفاقاتی که رقم خورد اگرچه موضوع امنیتی شد اما پیشران همه این ماجراها رسانه بود که سویه‌های امنیتی هم داشت.

وی اضافه کرد: حداقل چهار، پنج سند مشخص از کشورهای اروپایی داریم که تمرکزشان بر فراهم کردن اینترنت نامحدود است. در این آفند رسانه‌ای به نقاط قوت شما حمله می‌کنند، به دولت و سفرهای آن حمله می‌کنند. حتی به سفر مردمی حمله می‌کنند. به همه شهدا و ارزش‌های ما حمله می‌کنند. مأموریت ما تبیین، اعتماد سازی و رفع شبهه است. این موضوعی است که رهبری هم آن را فرمودند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، هدف دشمن در عملیات رسانه‌ای را متنفر کردن مردم از هویت‌های مذهبی و ملی دانست و گفت: آن‌ها می‌خواهند که شما از مسئولین هم بدتان بیاید؛ تضعیف غرور ملی ایرانی‌ها هم در همین جهت است. عصبانی کردن مردم ایران هم از دیگر اهداف دشمن است. هدف دیگر القای این موضوع است که شرایط عادی نیست. در نهایت این زنجیره اهداف، مشروعیت زدایی و اعتبارزدایی و همچنین نهایتا تقلیل سرمایه اجتماعی قرار دارد. البته ما محکوم این شرایط نیستیم.

دکتر سپهر خلجی افزود: در این شرایط هر حادثه‌ای توان تشدید کردن این مسائل را دارد؛ از کم آبی تا گرانی و... که همه در بستر جنگ شناختی در حال اتفاق افتادن است. وظایف همه ما این است که نقاط قوت و امید را ببینیم و آن را باید ببینیم و به مخاطب برسانیم. در بسیاری از استان‌ها اتفاقات امید بخشی می‌افتد که باید به سطح ملی برسد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد نیز در این نشست سخنرانی کرد و ضمن تأکید بر وجود یک جنگ گسترده رسانه‌ای و روایت گفت: می‌توان به تعبیر دقیق‌تر بگوییم با یک تروریسم رسانه‌ای رو به رو هستیم. امروز رسانه‌های فارسی معاند مثل یک جنگ نظامی عمل می‌کنند که اگر غفلت کنیم حتما آسیب‌های بیشتری می‌بینیم. البته جنگ می‌تواند ایجاد انسجام کند، اما در این تروریسم رسانه‌ای و جنگ شناختی دشمن بمباران می‌کند اما با خدعه‌ای به نام تحریف که نتیجه آن تفرقه، نفاق و شکاف بین جامعه است.

وزیر ارشاد ضمن اشاره به تلاش دشمن برای تعمیق شکاف‌ها تصریح کرد: دشمن سعی می‌کند یک جامعه منسجم و متحد که افتخارات زیادی در جمهوری اسلامی داشته را دچار شک کند و بعد هم این جامعه را ناامید کند. جامعه‌ای که از آینده خود مأیوس شود دچار سکون و رخوت می‌شود. دشمن در حال جنگ با امید ماست.

وی افزود: من به عنوان یک کارشناس در حوزه افکار عمومی می‌گویم: این کار یک پروژه برنامه‌ریزی‌شده دشمن در طول چند دهه است. رهبری هم مرتب ارائه نسخه کردند و در مقابل این هجمه‌ها دستور بازآرایی رسانه‌ای دادند. ایشان در اولین جلسه تنفیذ دولت گفتند: دشمن دنبال قبضه افکار عمومی است. ما این چند سال اخیر منتهی به انتخابات 1400 را رصد داریم که مردم نقطه امیدی در نظام پیدا کرده بودند و آن میزان رضایت مردم از قوه قضاییه بود. دشمن می‌دانست آیت‌الله رئیسی با حضور در دولت می‌تواند تحول ایجاد کند.

اسماعیلی ضمن تأکید بر وجوب جهاد تبیین از منظر رهبر انقلاب بیان کرد: دشمن می‌خواهد افکار عمومی را تحریف کند که رهبری پادزهر جهاد تبیین را پیش روی ما گذاشت. جهاد تبیین در این نقطه باید با دشمن رو به رو شود. در جلسه اول موضوع بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی را هم عنوان کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه گفت: دشمن دویست سال در این کشور شعار ما نمی‌توانیم را القا و حقنه کرده بود. امام خمینی با جمله ما می‌توانیم ابتدا ما را از بند استعمار فکری رها کردند. مسئولیت ما در جبهه افکار عمومی و روابط عمومی‌ها مقابله با تحریف است. دو شیوه برای کار داریم؛ یک شیوه اداری است و در این شیوه انقدر نداشته‌ها زیاد است که داشته‌ها را هم نمی‌بینیم. نگاه دیگر، جهادی عمل کردن و انقلابی عمل کردن است؛ نگاهی که در عسرت، کمبودها و مضایق را به عنوان یک فرصت می‌بیند.

وی اضافه کرد: ما بعضاً به دلیل غلبه نگاه و شیوه اول زمین‌گیر می‌شویم. یک مدیر جهادی از تهدید‌ها فرصت می‌سازد در حالی که در نگاه مقابل از فرصت‌ها تهدید ساخته می‌شود. نگاه کسی که فکر می‌کند کاری نمی‌توان کرد، نباید جایگاه را اشغال کند. جایگاهی که در اختیار شماست، جای بسیار خطیر و محکمی است؛ حسرت می‌خوریم وقتی خداوند توفیق خدمت‌گزاری را از ما بگیرد.

اسماعیلی در پایان سخنان خود گفت: مگر می‌شود درگیر چنین جنگ رسانه‌ای شد و خودمان را با عافیت‌طلبی از حضور در جبهه معاف کنیم. این ظلم به نظام جمهوری اسلامی و مردم است. ما برای برپا داشتن این نظام شهدای زیادی دادیم؛ طوری نشود که شرمنده شهدا شویم.