جمعه 2 آذر 1403

خوابی که وزیر اقتصاد برای بازار ارز دیده | قیمت‌ها باید نزدیک شوند

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
خوابی که وزیر اقتصاد برای بازار ارز دیده | قیمت‌ها باید نزدیک شوند

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه تفاوت قیمت ارز نیمایی و آزاد منطقی نیست، تأکید کرد که این اختلاف باید به حداقل ممکن کاهش یابد.

عبدالناصر همتی در شب دوشنبه نهم مهر 1403، در حاشیه نخستین جلسه شورای دولت چهاردهم و نمایندگان بخش خصوصی بیان کرد: در حال حاضر، تفاوت بین ارز نیمایی و آزاد نه تنها توجیه‌پذیر نیست، بلکه بسیار زیاد است.

وزیر اقتصاد با اشاره به 29 مهرماه روز صادرات گفت: صادرکنندگان نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند، باید همه زمینه‌هایی که مانع فعالیت صادرکنندگان می‌شود، برداشته شود.

وی افزود: سیاست‌های ارزی، گمرکی و مالیاتی در بحث صادرات بسیار مهم است و اقداماتی در حوزه سیاست‌های ارزی را در بانک مرکزی شروع کرده‌ایم.

همتی ادامه داد: در حوزه مالیات نیز حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان را مورد توجه قرار داده‌ایم و در مسیر رفع موانع پیش می‌رویم.

وی به دستاورد‌های نخستین جلسه شورای دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: این جلسه متمرکز در حوزه مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود و مباحثی از جمله مشاغل سخت و زیان‌آور، احیای شورای تامین اجتماعی و بحث هیات‌های رسیدگی به مطالبات تامین اجتماعی مطرح شد که تصمیمات خوبی گرفته شد و وزیر کار همراهی خوبی کرد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: مهم‌ترین بخش بحث هیات‌های رسیدگی به مطالبات تامین اجتماعی بود که وزیر کار اعلام کرد که بر اساس قانون برنامه هفتم آیین‌نامه زودتر نوشته و اجرایی شود.

ارز نیمایی چیست؟

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه تفاوت قیمت ارز نیمایی و آزاد منطقی نیست، تأکید کرد که این اختلاف باید به حداقل ممکن کاهش یابد.

هریک از بازرگانان، حتی بازرگانان نو پا نیز قطعا درباره ارز نیمایی شنیده اند. دلار نیمایی را می توان به عنوان دلار دولتی نیز شناخت. بازرگانانی که قصد معاملات بین المللی داشته و از شرایط تعیین شده برای دریافت ارز نیمایی برخوردار باشند، امکان دریافت این ارز را خواهند داشت. پیدایش دلار نیمایی به اردیبهشت ماه سال 1397 بر می گردد

وجود این ارز، به بازرگانان کمک می کند تا بتوانند معاملات پرسودتری داشته باشند. دلار نیمایی مخفف شده عبارت: (نظام یکپارچه ی معاملات ارزی) است. پس این نوع ارز به منظور یکپارچه سازی و سازماندهی بازار دلار در زمینه های صادرات، واردات و تجارت عرضه می شود.

در اوایل پیدایش دلار نیمایی، تفاوت چندانی بین قیمت دلار نیمایی و دلار آزاد وجود نداشت، اما امروزه شاهد تفاوت قیمتی بسیاری بین این ارزها هستیم.

مزایای استفاده از سامانه نیما

توجه داشته باشید که معامله ارز نیمایی در سامانه نیما، از قابلیت پیگیری برخوردار خواهد بود. کلیه معاملات دلار نیمایی در سامانه نیما انجام می شود و این سامانه مزایای بسیاری به دنبال خواهد داشت.

از جمله مهمترین مزیت های سامانه نیما می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سهولت در دریافت ارز نیمایی:

ثبت درخواست دلار نیمایی از سامانه نیما، به سرعت امکان پذیر خواهد بود. از این رو تاجران و بازرگانان در یک سیستم یکپارچه، درخواست خود را به ثبت رسانده و ارز دولتی مورد نیاز خود را دریافت خواهند کرد.

راه اندازی سامانه نیما، به عنوان گونه ای حمایت از بازرگانان بین المللی شناخته می شود و بازرگانان می توانند به راحتی، ارز مورد نیاز خود را از این سامانه تامین نمایند.

امنیت بالا:

بازرگانان متقاضی دلار نیمایی، درخواست خود را در سامانه نیما به ثبت رسانده و امکان هیچگونه سوء استفاده وجود نخواهد داشت.

طی کردن روند آنلاین:

ثبت درخواست دلار نیمایی، به هیچگونه مراجعه حضوری نیاز نخواهد داشت. چرا که درخواست خود را در سامانه نیما به ثبت می رسانید. این امر باعث صرفه جویی در میزان هزینه ها و همچنین وقت بازرگانان شده است.

دسترسی آسان به صرافی ها:

با کمک سامانه نیما، می توانید دسترسی آسان به تمامی صرافی ها داشته باشید.

پدید آمدن شرایط مناسب برای بازرگانان:

شرکت های تجاری و بازرگانان، در بستر امن سامانه نیما کشور، می توانند معامله بین المللی مطمئنی را برای خود رقم بزنند.

خوابی که وزیر اقتصاد برای بازار ارز دیده | قیمت‌ها باید نزدیک شوند 2
خوابی که وزیر اقتصاد برای بازار ارز دیده | قیمت‌ها باید نزدیک شوند 3